Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 1-04-2000 Persberichten 1 april 2000 1

Politieberichten

Helmond: Toezicht Markt
Vrijdagavond zijn op de Markt vijf personen in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, allen uit Helmond, aangehouden. Zij kregen een proces-verbaal voor het zich ophouden in een por-tiek en het hangen tegen etalage ruiten.

Helmond: Diefstal tas.
Op het Stationsplein is vrijdagavond van een 18- jarige man uit Helmond zijn tas weggenomen. De man stond daar te praten met een kennis en had zijn tas op de grond gezet. Toen hij de tas wilde pakken was deze verdwenen. In de tas zaten wat persoonlijke goederen, werkdossiers, een gsm en een portemonnee met vijf en dertig gulden.
Helmond: Man slaat ruit in
Een 46- jarige man uit Helmond vernielde zaterdagmorgen omstreeks 2.20 uur enkele ruiten van een voordeur van een woning aan de Jan Stevensstraat. De man drong daar de woning binnen van zijn ex. Deze was daar niet van gediend en waarschuwde de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Diefstal auto
Vrijdag tussen 12.35 uur en 20.30 uur is er vanaf de Mgr. Van de Venstraat een blauwe personenauto Opel Kadett, met het kenteken RB-83-HS, gestolen.

Asten: Snelheidscontrole
Vrijdagmiddag tussen 16.30 uur en 18.00 uur is er op de Wilhelminastraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 674 gecontroleerde voertuigen reden er 55 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Someren: Snelheidscontrole
Vrijdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de N266. 1018 voertuigen zijn gecontroleerd. 60 reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/u.
Bakel: Alcohol
Een 57- jarige automobilist uit Bakel is vrijdagavond omstreeks 22.45 uur op het Geneneind gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,55 promillage. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.
Mierlo: Alcohol
Op zaterdagmorgen omstreeks 1.30 uur is op de Dorpsstraat een 40- jarige automobilist uit Mierlo gecontroleerd. Hij blies tijdens de ademtest 0,80 promillage. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Veldhoven: Diefstal reflectiepaaltjes
Zaterdagmorgen omstreeks 3.40 uur zijn op de Nieuwe Kerkstraat twee mannen van 18 jaar uit Veldhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat zij achter op hun fiets een reflectiepaaltje vervoerde. De paaltjes bleken weg genomen te zijn vanaf de openbare weg de Biemeren te Wintelre. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.
Best: Auto uitgebrand
Zaterdagmorgen omstreeks 4.15 uur brandde een personenauto aan de Frabrieksweg geheel uit. De brandweer bluste de brand. De auto bleek in Best gestolen te zijn.

Geldrop: Alcohol
Een 23- jarige automobilist uit Waalre is zaterdagmorgen omstreeks
5.00 uur op de Hazelaar aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies bij de ademtest 1,45 promillage. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Bladel: Aanrijding met gewonde
Vrijdagavond omstreeks 18.00 uur raakte bij een aanrijding op de Muilen een 20- jarige automobilist uit Bladel gewond. Hij reed daar, komende uit de richting Bladel. Voor hem reed een personenauto die vaart minderde, daar deze linksaf een weiland in wilde rijden. De Bladelnaar remde doch kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen. Hij botste daarop tegen zijn voorganger. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. Schade aan beide autos.

Someren: Verkeerscontrole N266
Vrijdagavond is er een verkeerscontrole gehouden op de N266 nabij de carpoolplaats aan de A67. Aan de controle namen deel: douane, Koninklijke Marechaussee, de Vrijwillige Politie en politie Afdeling Deurne, Asten en Someren. 72 processen-verbaal werden uitgeschreven voor: 20x niet kunnen tonen van het rijbewijs, 14x niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, 8x overtreding snelheid, 4x niet dragen van de autogordel, 13x voeren van mistverlichting, 9x defecte verlichting, 1x overbelading, 1x bromfiets zonder verzekering, 1x verkeerde kentekenplaat op aanhangwagen en 1x rijden zonder rijbewijs. Van een bestuurder werd het kentekenbewijs ingevorderd omdat de auto schade aan het chassis had. De douane bekeurde 3 automobilisten omdat de auto op rode diesel reed.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven '
Lees ook