Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 23-03-2000 3e Persbericht 23 maart 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Controle coffeeshop
Donderdagmiddag vond de politie bij een controle van een coffeeshophouder aan de Barrierweg een grotere hoeveelheid softdrugs dan wordt toegestaan. De beheerder, een 30-jarige Eindhovenaar, had 1450 gram in voorraad in plaats van de toegestane 500 gram soft drugs (weed). De aanwezige hoeveelheid is door de politie in beslaggenomen en tegen de beheerder wordt proces-verbaal opgemaakt.
Eindhoven: Beroving
Een 39-jarige vrouw uit Eindhoven is donderdagavond om 18.15 uur op de Patrijslaan beroofd van haar rugzak. De vrouw, die te voet was, kwam in de Nachtegaallaan een onbekende man tegen. De man liep wat in zichzelf te mompelen en te vloeken en kwam de vrouw achterna. Onderweg spuugde hij de vrouw enkele malen in haar gelaat. De vrouw maakte daar opmerkingen over maar de man bleef haar volgen en toen ze een gebouw aan de Patrijslaan wilde binnengaan pakte hij haar rugzak beet en rukte die van haar schouder. Daarna rende de man weg via de Nachtegaallaan richting Vestdijk. In de rugzak zat onder meer haar portemonnee met enkele tientjes, bankpas en een gsm.
Eindhoven: Verkeerscontrole
In het stadsdeel Stratum werd vandaag op de Gabriel Metsulaan, de Heezerweg en de Tivolilaan gecontroleerd op het rijden door rood. Gedurende de dag werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is aan het Champagnehof een rode Renault Express met het kenteken VH-ST-52 gestolen.
Valkenswaard: Beroving
Donderdagmiddag rond 17.00 uur is bij een winkel aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard een 16-jarige caissière beroofd van enkele bankbiljetten van f.100,- De caissière was bezig om bankbiljetten van de kassa over te storten in een speciaal kluisje. Twee mannen die in de winkel waren liepen naar het meisje toe en een van hen griste een aantal biljetten uit haar handen. De caissière liep de twee, die snel de winkel probeerden uit te komen, achterna. Bij de uitgang sloeg een van de daders het meisje hard in haar gezicht. Het slachtoffer probeerde de twee nog te volgen echter door de klap werd ze duizelig en kwam ten val. De twee daders vluchtten via de Corridor en de Karel Mollenstraat Zuid richting Kerverijplein waar ze vermoedelijk in een auto gestapt zijn. Een dader is een 1,90 meter grote man met een dik postuur. Hij had gepermanent krulhaar tot in de nek en een lichtblonde snor. Hij droeg een spijkerblouse met en wit T-shirt daaronder. De tweede man had een normaal postuur en was ongeveer 1.65 meter groot. Hij had kort donkerblond haar en bol gelaat. Hij droeg een zandkleurige trui met in het midden van de trui een opdruk. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Valkenswaard tel. 040 2331700.

Berichten uit de regio 2

Aarle Rixtel: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is door de politie aan de Havenweg in Aarle Rixtel een bromfietscontrole uitgevoerd Er werden 17 bromfietsers gecontroleerd. Daarvan hadden er 7 een te hoog vermogen hetgeen de bestuurders een bekeuring opleverde. Een van de bromfietsen had een dusdanig hoog vermogen dat de bromfiets in beslaggenomen werd. Een bromfietser kreeg een bon omdat hij geen helm droeg. Een bromfiets werd uit het verkeer gehaald omdat deze als gestolen te boek stond en een bromfiets moest voor een nadere technische controle mee naar het politiebureau.

Veldhoven: Diefstal aanhangwagen
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Pegbroekenlaan in Veldhoven een aanhangwagen ( eigen bouw) gestolen.
Asten: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 12.00 en 14.30 uur is in Asten op de Dijkstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 281 gecontroleerde voertuigen reden er 83 te snel. De snelste reed 94 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Oirschot: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur is in Oirschot op de Bestseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 298 gecontroleerde voertuigen reden er 30 te snel. De snelste reed 89 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Beek en Donk: Auto-inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in en geparkeerde auto op de Rietzangerlaan in Beek en Donk. De dader forceerde en portierslot en nam een zonnebril en 8 Cds uit de auto mee.
Best: Poging inbraak
Donderdagmorgen is geprobeerde in te breken in een woning aan de Ketelbraken in Best. In een kozijn van een slaapkamerraam aan de achterkant van het huis werden gaatjes geboord. Vermoedelijk is de dader gestoord toen een oppas bij het huis kwam. De dader is niet binnengeweest en er wordt niets vermist.

Best: Insluiping
Donderdag overdag heeft een insluiper kans gezien een woning aan de Koningin Julianaweg in Best binnen te komen. Het is nog niet bekend bij de politie hoe de insluiper is kunnen binnenkomen. De bewoner mist een geldbedrag van enkele honderden guldens.

Helmond: verkeersongeval
Een 36-jarige fietser uit Helmond is donderdagmiddag om 17.00 uur gewond geraakt bij een Verkeersongeval op de Julianalaan en de Kanaaldijk Noord West. De fietser reed komende van de Julianalaan bij rood licht de kruising op waar hij werd aangereden door een 57-jarige automobilist uit Helmond die over de Kanaaldijk Noord West reed. De 36-jarige fietser is met schaaf- en snijwonden naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven '
Lees ook