Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond
Persberichten 26 februari 1999/

Berichten uit Helmond
Helmond: Verkeersongeval met letsel
Vrijdag is omstreeks 08.25 uur, een 20-jarige Helmonder gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kasteel-Traverse. De man reed met een bromfiets over het fietspad en werd aangereden door een personenauto die vanaf de Kasteel-Traverse, rechtsaf de Zuid Koninginnewal opreed. De bromfietser liep enkele schaafwonden en kneuzingen op.

Helmond: Diefstal auto
Tussen donderdagmiddag 16.00 uur en vrijdagmorgen 8.45 is er vanaf de Heese een witte Renault Clio, kenteken VN-27-FN, gestolen.

Helmond: Man mishandelt meisje
Op vrijdagmorgen omstreeks 8.00 uur is een 13-jarig meisje uit Mierlo op de Eikenwal mishandeld. Het meisje fietste daar komende van de Houtsestraat de Eikenwal op. Daar zag zij een man, leeftijd 40-50 jaar, lang 1.85 m, zuid-europees type, gekleed in en spijkerbroek en een lederen jas, staan. De man kwam haar achterna gefietst. Hij haalde het meisje in en trok haar van de fiets. Zij kwam ten val. De m an begon haar, zonder reden, te schoppen en te slaan. Het meisje kon wegkomen in de richting van de Kromme Haagdijk. De man is teruggefietst. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Verkeersongeval met letsel
Op vrijdag 26 februari is omstreeks 12.10 uur de bestuurster van een personenauto tegen een boom gereden op de Bruhezerweg. Bij het ongeval raakte de bestuurster en haar twee kinderen gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Van het Helmondse gezin, brak een van de kinderen, een 9-jarig meisje haar enkel. Het 7-jarig zoontje en de 44-jarige vrouw liepen diverse kneuzingen op. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Helmond: Verkeersongeval met letsel
Op vrijdag 26 februari omstreeks 14.23 uur, is bij een verkeersongeval op de kruising Wethouder van Wellaan / Azalealaan, een 35-jarige Helmonder gewond geraakt. De man bestuurde een bromfiets die op de kruising in botsing kwam met een personenauto. Bij het ongeval brak de bromfietser een bee n

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Verkeerscontrole
De politieafdeling Strijp heeft donderdag enkele verkeerscontroles gehouden. Op de Halvemaanstraat zijn dertien automobilisten bekeurd omdat zij te snel reden. De snelste reed 75 km/u terwijl 50 toegestaan is. Er werd gewerkt met de lasergun.

's Avonds zijn op de Frederiklaan en de Willemstraat 25 (brom-)fietsers op de bon gegaan omdat ze geen licht voerden. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen en vier bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat.

Eindhoven: Vernieler aangehouden
Vrijdagmorgen om 2,55 uur is op de Stellenboschstraat een 38-jarige man aangehouden. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij heeft een relatie gehad met een vrouw die in de Stellenboschstraat woont. De relatie is ten einde, maar de man was donderdagavond enkele malen aan de deur geweest en had de vrouw lastig gevallen. Hij wilde onderdak. Dat kreeg hij op het politiebureau toen bij uiteindelijk een ruit vernielde van de voordeur van de woning. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Vrouw aangehouden
Op de Menno van Coehoornlaan is vrijdagmorgen om 6.30 uur een 24-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde nadat de bemanning van een politie-auto een man en vrouw op een bromfiets over de Dr. Berlagelaan hadden zien rijden. De vrouw had enkele dozen in de hand. Ze gingen er tussenuit toen ze de politie zagen. Onderweg verloren ze enkele dozen. Op de Menno van Coehoornlaan viel de vrouw van de bromfiets en ze kon aangehouden worden. De bestuurder van de bromfiets reed weg. In de verloren dozen zaten vleeswaren, worst en hamburgers. Ze komen vermoedelijk van een Turkse winkel. Het is nog niet bekend van welke winkel. De vrouw klaagde na haar val over buikpijn. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Bromfietser onder invloed
Vrijdagmorgen om 7.10 uur is op de Woenselse Markt een 23-jadge Eindhovense brom- fietser aangehouden. De man was plotseling de weg opgereden en was tegen een auto gebotst. Hij bleek flink gedronken te hebben. Een blaasproef mislukte enkele keren en hij wilde verder niet meewerken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De bromfietser raakte bij de aanrijding licht gewond.

Eindho
ven: Vermiste vrouw terecht
De 41 -jarige Eindhovense Stefania Jankova is terecht. De vrouw is donderdagavond weer thuisgekomen. Zij had enkele weken ondergedoken gezeten omdat zij problemen had. De vrouw was sinds 3 februari vermist.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Helmond '
Lees ook