Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 04/22/99

Persberichten 22 april 1999/

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Beroving

Op de Markt is woensdagmiddag om 13.00 uur een 27-jarige man uit Best door twee onbekende mannen beroofd. Het slachtoffer had geld gepind bij een bank op de Markt en liep naar zijn fiets die iets verderop stond. Daar stond een man bij. Toen hij aan de man vroeg om bij de fiets te mogen werd hij door een tweede dader met een mes bedreigd . Die dader eiste de portemonnee en het slachtoffer. Ook moest hij zijn armband en horloge afgegeven. Een van de daders nam de fiets van het slachtoffer mee en ging er vandoor in de richting Stationsplein en Dommelstraat terwijl de andere dader wegrende via de Hermanus Boexstraat in de richting van het station. Het slachtoffer heeft vandaag aangifte van het feit gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Getuigen van aanrijding gezocht
De politie van Stratum is op zoek naar getuigen van een aanrijding die woensdagavond rond 18.00 uur gebeurde op de kruising Geldropseweg en Petrus Dondersstraat. Een 15-jarige jongen uit Eindhoven fietste komende van de Petrus Dondersstraat de kruising op richting centrum. Op de kruising werd hij geschept door een automobilist die over de Geldropseweg reed richting Piuslaan. Die auto, vermoedelijk een blauwe of groene Renault Laguna of Safrane kwam met hoge snelheid de kruising op en reed de fietser aan. Zonder te stoppen is de onbekende automobilist doorgereden. Het slachtoffer werd met een gebroken pols, een open kniewond en diverse kneuzingen opgenomen in ziekenhuis. Politie Stratum is te bereiken via tel. 040 2330600.

Eindhoven: Schietpartij
Donderdagmiddag rond 13.30 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden bij de ingang van het woonwagencentrum aan de Joost de Momperstraat. Een man, waarvan de identiteit inmiddels bekend, is schoot eenmaal op de auto van een 33-jarige bewoner van het centrum die op dat moment het centrum wilde verlaten. Bij de uitrit kregen de twee mannen een korte woordenwisseling waarbij eenmaal op de auto van het slachtoffer werd geschoten. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in.
Eindhoven: Man aangehouden na poging bromfietsroof Woensdagmiddag om 15.05 uur is op de Keizersgracht een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden, nadat hij geprobeerd had van een 18-jarige plaatsgenoot diens bromfiets af te pakken. Het slachtoffer zat op zijn bromfiets en wachtte voor het rode licht bij de kruising met de Grote Berg. De verdachte kwam aanlopen en zei tegen het slachtoffer dat hij de bromfiets moest afgeven. Hij weigerde dit waarna de verdachte hem vastpakte en van de bromfiets sleurde. Hij werd ook in het gezicht geslagen. Getuigen waarschuwden de politie. De politie kon de aanvaller aanhouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Pepperspray
Een 20-jarige Eindhovenaar heeft woensdagavond een proces-verbaal gekregen omdat hij een busje pepperspray bij zich had. De pepperspray is volgens de Wet Wapens en Munitie in Nederland verboden. Het busje is in beslag genomen.

Eindhoven: Bestuurder onder invloed
Donderdagmorgen om 4.20 uur is op de Prof Dr. Dorgelolaan een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij in een auto reed en gedronken had. De uitslag van de ademanalyse was 1,12?. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en uiteraard een proces-verbaal.

Eindhoven: Vernielers aangehouden
Op de bouwplaats van de Regent op de hoek Emmasingel - Willemstraat is donderdag om 5.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. In de buurt werd een eveneens 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden waren door de beveiligingsmensen op de bouwplaats betrapt. Zij zouden twee bouwlampen hebben vernield. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrachtauto met zonneschermen weggenomen Vanaf de Welschapsedijk is in de nacht van woensdag op donderdag een Mercedes Benz vrachtauto met het kenteken BF-PJ-62 weggenomen. De auto was geladen met zonneschermen.

Informatie: Tini Gilsing tel. 040 2330960

Berichten uit Helmond
Helmond: Automobilist rijdt door na aanrijding

Op de Berlaerstraat is woensdagavond om 21.00 uur een 26-jarige Helmonder aan-gehouden. De man was eerder die avond op de kruising Mierloseweg - Hortsedijk met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Na de aanrijding was hij verder gereden. Een politieman in vrije tijd had dit gezien en had het kenteken opgenomen. De beschadigde auto stond voor de woning van de doorrijder.

Helmond: Diefstal auto
Vanmorgen omstreeks 06.00 uur, bleek een rode Ford Mustang te zijn gestolen. De auto van het bouwjaar 1966, heeft als kenteken DM-58-64. De auto verdween vanaf de Houtsdonk.

Berichten uit veldhoven
Vernieling dekzeilen.

In de nacht van woensdag op donderdag werden van vijf buitenlandse, voornamelijk uit het Oostblok afkomstige, vrachtautocombinaties de dekzeilen stuk gesneden. De dekzeilen werden stukgesneden kennelijk met de bedoeling de inhoud van de vrachtauto's te bekijken en deze mogelijk weg te nemen. De vrachtauto's waren echter niet geladen, De vijf vrachtauto's stonden aan De Run 5100 te Veldhoven om geladen te worden.

Inbraak personenauto
Op donderdag 22 april 1999 tussen 02.30 uur en 03,15 uur werd er ingebroken in een personenauto aan de Burcht te Veldhoven. Het voertuig stond op een oprit geparkeerd. Om in de auto te kunnen komen werd een portierruit vernield. Uit de auto verdween een telefoon ter waarde van fl 350,00.

Diefstal auto.
Op 22 april 1999 werd aangifte gedaan van diefstal van een Volkswagen, type Vento personenauto vanaf de Norenberg te Veldhoven. De auto werd weggenomen in de nacht van dinsdag op woensdag. Het kenteken is JB-GF-52. De auto, bouwjaar 1994, heeft circa 220.000 km gelopen.

Berichten uit Gemert - Laarbeek
MARIAHOUT:

In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 april werd een vijftigtal vogels (vinken, putters, kanaries) gestolen uit een voliere achter een woning aan de Nieuwe Erven in Mariahout. De volieredeur werd geforceerd.

AARLE-RIXTEL:
op woensdag 21 april, kort na 13.00 uur, vond een verkeersongeval plaats op de Klokstraat in Aarle-Rixtel.
Een 16-jarige inwoner van Helmond nam met zijn bromfiets de binnenbocht en botste frontaal op de personenauto van een 39-jarige inwoner van Aarle-Rixtel.
De 16-jarige kwam ten val en liep een snijwond aan zijn hoofd en enkele kneuzingen op. Na behandeling in het ziekenhuis in Helmond kon hij naar huis. zijn bromfiets raakte total-loss. De auto van de Aarlenaar raakte flink beschadigd.

BEEK&DONK:
op woensdag 21 april, omstreeks 16.30 uur, vond een aanrijding plaats op de Beekerheide in Beek&Donk.
Bij het uitrijden van een inrit verleende een 33-jarige inwoonster van Helmond geen vrije doorgang aan een over de Beekerheide rijdende 23-jarige inwoner van Geldrop. Beide betrokken personenauto's liepen schade op.

BAKEL
op woensdag 21 april, om en nabij 17.15 uur, vond een kopstaart-aanrijding plaats op de Neerstraat in Bakel. op deze doorgaande weg van De Mortel naar Bakel botsten twee personenauto's en een bestelauto op elkaar.
De voorste personenauto, bestuurd door een 28-jarige Helmondse moest afremmen en de achter haar rijdende bestelauto en personenauto, respectievelijk bestuurd door een 28-jarige inwoner van Deurne en een 40-jarige Helmonder, hadden dit te laat in de gaten. Er ontstond alleen materiele schade.

LIESHOUT:
op donderdag 22 april werd door een inwoner van Lieshout aangifte gedaan van diefstal van zijn aanhangwagen.
Deze merkloze eigenbouw twee-assige bruinkleurige aanhanger, vervaardigd van gegalvaniseerd ijzer en houten schouten was met een dikke ketting vastgelast aan en betonnen paal langs de Provincialeweg in Lieshout.
De dader(s) heeft/hebben de aanhanger door een droge sloot naar de Provincialeweg (de doorgaande weg Aarle-Rixtel/ Lieshout) getrokken. De diefstal moet zijn gepleegd tussen dinsdag 20 april, omstreeks 21.30 uur en woensdag 21 april, 17.00 uur.
De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze diefstal. Telefoon politie Gemert-Laarbeek: 0492-391200.

MARIAHOUT:
op donderdag 21 april, kort na 14.00 uur, vond een aanrijding plaats bij het kruisbeeld aan de Veghelsedijk in Mariahout.
Een 43-jarige inwoner van Boxtel reed met zijn personenauto met aanhanger over de veghelsedijk. Op de kruising met de Rooijseweg verleende hij geen voorrang aan een hem van rechts naderende personenauto, bestuurd door een 53-jarige inwoner van Beek&Donk. Er ontstond alleen materiele schade aan de auto's.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Helmond '
Lees ook