Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 07/09/99

Persberichten 8 juli 1999/

Politieberichten

Helmond: Diefstal auto
Op woensdagavond om 21.55 uur is op de Rooseindsestraat een 30-jarige Helmonder aangehouden. Even daarvoor trof een 40-jarige man uit 's Hertogenbosch de Helmonder in zijn auto, die daar op het bedrijventerrein stond, aan. De Helmonder sprong uit de auto en reed op een scooter weg. Na een korte achtervolging kon de Bosschenaar de Helmonder aanhouden. Uit de auto bleek een organizer en een GSM houder verdwenen te zijn. De Helmonder is overgedragen aan de politie. Voor onderzoek is hij ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Vernieling auto
Op woensdagavond om 22.35 uur is op de Broekstraat te Mierlo een 47-jarige man uit Geldrop aangehouden. Kort daarvoor had hij een autoband van een geparkeerde auto op de Diepenbroek lek gestoken. Op aanwijzing van getuigen kon de man worden achterhaald. Voor onderzoek is hij ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Vernieling
Op aanwijzing van passanten is op woensdagavond om 23.40 uur op de Kasteellaan een 16-jarige jongen uit Bakel aangehouden. Even daarvoor had hij met een steen een ruit van het Kasteel ingegooid. Na verhoor aan het politiebureau is de jongen overgedragen aan zijn ouders. Hij kan zich verantwoorden middels bureau Halt.

Helmond: Brand
Een 37-jarige vrouw uit Helmond bakte gisterenavond bij thuiskomst een frietje. Ze vergat echter het pannetje van de kookplaat te halen. De woning aan de Baroniehof bekwam flinke rookschade en het fornuis moet vernieuwd worden. De brandweer kon erger voorkomen.

Helmond: Alcohol
Op woensdagavond om 20.15 uur is op de Heistraat een 28-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. In zijn auto is een jachtgeweer aangetroffen. Het wapen is inbeslaggenomen. Aan het politiebureau blies hij op het adem-analyseapparaat 1,25 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Winkeldiefstal
Donderdagmorgen om 11.25 uur zijn op de Heistraat twee mannen, 29 en 34 jaar, uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor hadden zij uit een winkel aan de Markt een aantal 'survival' messen weggenomen. Na hun daad verlieten zij snel de winkel. Aan de hand van verkregen signalement konden verdachten door de politie worden aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles
Op donderdagmorgen tussen 7.45 uur en 9.00 uur is er op de Houtse Parallelweg een snelheidscontrole gehouden. 261 voertuigen zijn gecontroleerd. 58 van hen reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Op de Aarle-Rixtelseweg is donderdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur de snelheid gecontroleerd. Van de 861 gecontroleerde voertuigen reden er 119 harder dan de toegesta-ne snelheid van 50 km/u. Zij kregen een bekeuring. 89 km/u. was hier de hoogst gemeten snelheid. Donderdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.30 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Houtsestraat. Van de 220 gecontroleerde voertuigen reden er 96 harder dan 50 km/u. Zij kunnen een boete tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Informatie. Ben Sibon, 0492-561360.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Helmond '
Lees ook