Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond/Eindhoven 24-05-99

Persbericht van 24 mei 199/
Eindhoven: Aanhouding na diefstal uit personenauto's

Een 17-jarige Eindhovenaar is zaterdagavond om 23.20 uur, op de Waterkantstraat, aangehouden. Door bewaking was gezien dat de verdachte, op een tijdelijke parkeerplaats op het Industrieterrein Acht, ingebroken had in personenauto's. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam ging de verdachte er op een bromfiets vandoor. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden. Tijdens zijn vlucht had de verdachte een plastic zak met daarin een autoradio, luidsprekers en een Cd weggegooid. De aangetroffen goederen zijn voor onderzoek veiliggesteld. De verdachte is op het bureau ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Auto inbreker aangehouden.
Een 38-jarige inwoner van Helmond is zondagmiddag om 12.55 uur, aangehouden op de Ameidewal. Getuigen hadden gezien dat de man kort ervoor ingebroken had in een geparkeerd staande auto. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Aanhouding na poging diefstal bromfiets Een 26-jarige Eindhovenaar is maandagmorgen om 102.10 uur, op de Dommelstraat aangehouden. De man had kort ervoor, op de Tramstraat, gepoogd een personenauto weg te nemen. Hij had daarbij met een stoeptegel een ruit van de auto vernield. Dit werd gezien door een getuige die de politie waarschuwde. De man is op het bureau ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen na mishandeling
Een 17-jarige Helmonder is maandagmorgen om 02.45 uur, op de Eenselaar, aangehouden. De jongeman had kort ervoor een 25-jarige Helmonder en een 39-jarige man uit Mierlo met een stok op het hoofd geslagen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Een 35-jarige inwoner van Eindhoven is maandagmorgen om 02.35 uur, op de Jan van Eyckgracht aangehouden. De man bestuurde een personenauto terwijl hij onder invloed bleek te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 1,45 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 30-jarige inwoonster van Eindhoven is maandagmorgen om 02.50 uur, op de Le Sage Ten Broeklaan aangehouden. De vrouw bestuurde een personenauto terwijl zij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 0,90 promille. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Op de Eisenhowerlaan is maandagmorgen om 04.55 uur, een 52-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. De man bestuurde een personenauto terwijl hij onder invloed bleek te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 1,20 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Maandagmorgen om 03.45 uur, is een 24-jarige Eindhovenaar, op de Mathildelaan aangehouden. De man was op het politiebureau gehoord vanwege een diefstal. Toen het verhoor klaar was en men hem vroeg te vetrekken weigerde de man. Vervolgens is hij met zachte dwang buiten gezet. Dit was niet naar zijn zin waarna hij een ruit van de toegangsdeur vernielde. Hierop is hij aangehouden wegens vernieling en is ingesloten op het bureau.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 43-jarige vrouw uit Veldhoven is maandagnacht, omstreeks 02.00 uur, op de Rechtestraat, door een negroïde man, beroofd van haar tas. De dader rukte de tas van haar schouder en ging er toen hard rennend vandoor in de richting van de Kerkstraat. In de tas zat een paar honderd gulden, een rij- en kentekenbewijs, bankpas, paspoort, sleutels en een horloge. De politie stelt een onderzoek in.

Mierlo: Dynamo Open Air
Het hardrockfestival Dynamo Open Air, dit jaar gehouden op het Razob terrein in de gemeente Mierlo is betrekkelijk rustig verlopen. Er zijn in het totaal 13 aanhoudingen verricht waarvan 10 wegens het dealen van drugs. Twee aanhoudingen vanwege het plegen van vernielingen. Een 24-jarige inwoner van Vught is aangehouden wegens diefstallen uit diverse tenten. Bij zijn aanhouding was de man o.a. in het bezit van enkele honderden guldens Nederlands geld, ongeveer 1000 Duitse Marken, enkele honderden Tsjechische Korund, 10 dollar, 5 fototoestellen, enkele Gsm's, zonnebrillen, aanstekers, T-shirts en ziekenfondskaarten.

Een 27-jarige vrouw uit Geleen raakte, op het festivalterrein, gewond aan haar benen omdat men een gasbusje in een vuur had gegooid. De vrouw is met derdegraads brandwonden aan haar benen overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Helmond '
Lees ook