Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 4-04-2000 Persbericht over mensensmokkel

Mensensmokkel

Dinsdagmorgen zijn in een cafetaria annex woning aan de Noord Brabantlaan in Eindhoven een 48-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De twee worden verdacht Chinezen naar ons land te smokkelen. In het pand in Eindhoven zijn vier illegaal in ons land verblijvende Chinezen aangetroffen. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen. Zij hadden geen identiteitspapieren bij zich en hun identiteit moet nog door de politie worden vastgesteld. Ook zijn in de woning kopieën van Nederlandse paspoorten en pasfotos gevonden.

In het Limburgse Neeritter heeft de politie onder leiding van de Rechter Commissaris in de woning van de boekhouder van de cafetaria een onderzoek ingesteld. Daar is administratie in beslaggenomen die mogelijk verband kan houden met mensensmokkel. Er wordt een financieel onderzoek ingesteld naar aanleiding van de aangetroffen administratie.

De 48-jarige man en -vrouw worden er van verdacht Chinezen vanuit Azië via Europa naar ons land te smokkelen. Via Europa worden de Chinezen naar de Verenigde Staten gesmokkeld waar ze te werk worden gesteld in illegale werkplaatsen. De invallen maken deel uit van een onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Regionale Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost, de Vreemdelingenpolitie en de afdeling Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee. Zij doen sinds augustus 1999 met een team van 12 politiemensen onderzoek naar de smokkel van mensen uit Azië naar de Verenigde Staten. De politie werkte daarbij samen met politiediensten uit Duitsland en de Verenigde Staten.

De aangehouden verdachten zijn ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Mensensmokkel '
Lees ook