Politiebericht Eindhoven e.o. 22-07-2001
2e Persbericht 22 juli 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man bedreigt huisgenoot
In een woning aan de Nicehof is zondagochtend rond 1.30 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met de dood van zijn 19-jarige Eindhovense huisgenoot. Hij had eerder die ochtend de slaapkamerdeur van het slachtoffer open gebroken. Binnen maakte hij slaande bewegingen met een fiets- oftewel brommerslot en bedreigde hij het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Automobilist rijdt achter op taxi
Op de Boschdijk is zondagochtend rond 3.00 uur een 32-jarige automobilist uit Best achter op een taxi gereden die remde voor een rood verkeerslicht op de kruising met de 2e Lieven de Keylaan. De Bestenaar is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft het vermoeden dat de man een slok te veel op heeft. Er is een bloedproef afgenomen. Bovendien bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de M Frans Elkerboutlaan is zaterdagavond rond 23.50 uur een 26-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,35 uit. De man bleek reeds eerder te zijn betrapt op het rijden onder invloed van alcoholische dranken. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Mecklenburgstraat is zondagochtend rond 4.00 uur een 43-jarige automobiliste uit Veldhoven aangehouden. De politie zag de vrouw slingerend van de linkerzijde van de rijbaan naar de rechterzijde rijden. Uit onderzoek bleek dat ze een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte onder verzet aangehouden
Op de Kasteellaan is zondagochtend rond 1.30 uur een 50-jarige man uit Ravenstein aangehouden. Een portier van een horecagelegenheid op de Kasteellaan hield de man buiten onder bedwang tot de politie ter plaatse was. De man wordt verdacht van het maken van een slaande beweging naar de portier en het constant lastig vallen van mensen in de horecagelegenheid. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Inbraak in schuur
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Bindersestraat zijn zaterdag tussen 1.15 uur en 14.00 uur twee schuurmachines, vier boormachines, een hogedrukspuit, een decoupeerzaag, een brander, een freesmachine, twee cirkelzagen, een schaafmachine, een gereedschapskist, een verfspuit, een paar skeelers en etenswaren met een waarde van 250 gulden weggehaald. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Helmond: Fiets, frisdrank en gereedschap gestolen

Uit een schuur behorende bij een woning aan de Bindersestraat zijn tussen vrijdagavond 23.30 uur en zaterdagmiddag 16.00 uur een fiets, flessen frisdrank en gereedschap (twee boormachines, een schuurmachine, een schaafmachine, een zaag en een boor) gestolen. De dader kwam in de schuur door een toegangsdeur open te breken.

Helmond: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Hoogeindsestraat zijn zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur een gereedschapskoffer met een grote hoeveelheid gereedschap en een dopsleuteldoos gestolen. De dader kwam binnen door een ruit van het pand te vernielen.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan de Spoorstraat zijn zaterdag tussen 17.00 uur en 23.50 uur een videorecorder, een computer, een armband en een GSM gestolen. De dader kwam binnen door een bovenlicht aan de achterkant van de woning open te breken.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Wethouder van Wellaan zijn zaterdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur 1.250 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 120 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 79 km/u.

Gemert: Man van portemonnee beroofd
Op de Nieuwstraat is zondagochtend tussen 2.30 en 2.45 uur een 45-jarige man uit Gemert van zijn portemonnee beroofd. De man had geld gepind en wilde weggelopen. Hierop werd hij door een onbekende man in zijn nek geslagen waardoor het slachtoffer viel. Op dit moment voelt het slachtoffer dat zijn portemonnee, met daarin ongeveer 300 gulden, uit zijn broekzak wordt genomen. Vervolgens ontstond een gevecht tussen de dader en het slachtoffer. De dader kon echter ontsnappen in een auto. Het slachtoffer is vervolgens boven op de motorkap van de rijdende auto gesprongen. Toen de auto een noodstop maakte viel het slachtoffer op straat. De dader stapte uit en gaf de man nog een trap tegen zijn hoofd. Het slachtoffer is naar het Elkerliek ziekenhuis geweest om zich te laten behandelen aan een hoofdwond die hij heeft opgelopen. De dader is tussen de 20 en de 30 jaar, heeft lang blond haar, is ongeveer 1.90 meter groot en heeft een normaal postuur. Hij droeg spijkerkleding op het moment van de beroving. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met de afdeling Gemert-Laarbeek op telefoonnummer 0900-8844.

Gemert: Onder invloed
Op de Prelaat Penningsstraat is zaterdagavond rond 23.45 uur een 22-jarige automobilist uit Gemert betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: GSM en portemonnee gerold
Op de Eindhovenseweg is zaterdag tussen 12.00 en 12.30 uur een 22-jarige man uit Veldhoven het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De man had een rugzak bij zich. Toen hij op een gegeven moment zijn GSM wilde pakken merkte hij dat de ritsluiting van zijn rugzak openstond en dat zijn portemonnee en zijn GSM weg waren.

Deel: ' Politiebericht Brabant_Zuid-Oost 2e Persbericht '
Lees ook