Capelle a/d IJssel


Politie-berichten

Rijden onder invloed
Capelle aan den IJssel - 25 januari 1999 - Een 51-jarige Capellenaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag om kwart voor twee op de Abram van Rijckevorselweg aangehouden omdat de man met teveel alcohol op in zijn auto reed. Op het politiebureau in Capelle aan den IJssel blies de man voldoende om een bekeuring uitgereikt te krijgen van negenhonderd gulden. Hierna mocht de man het bureau verlaten. Een 48-jarige Capellenaar werd op de Piet Heijnstraat aangehouden voor hetzelfde feit. Hij kreeg een boete van zevenhonderd gulden opgelegd.

Vrouw mishandeld om pincode
Capelle aan den IJssel - 11 december 1998 - Donderdagavond omstreeks kwart voor tien werd een 35-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel, toen zij bij de geldautomaat wilde pinnen, plotseling belaagd door een haar onbekende man. De arm van het slachtoffer werd daarbij omgedraaid, terwijl zij tevens een vuistslag in het gezicht kreeg, waarbij zij viel en daarbij nog een tegen haar heup werd geschopt. Tijdens de mishandeling sommeerde de man het slachtoffer om de pincode van haar giropas te geven. De vrouw verweerde zich vervolgens door de man twee ferme trappen in zijn kruis te geven, waarop deze al vloekend wegstrompelde.

Ruiten bekrast
Capelle aan den IJssel - 11 december 1998 - Een 18-jarige Rotterdammer werd donderdagavond, kort na middernacht, op het metrostation Capelse Brug aangehouden nadat een politiemedewerker in haar vrije tijd had gezien dat de jongen met een scherp voorwerp de ruiten van de metro had bekrast. Omdat zij aan de overkant van het perron stond en de jongen wilde instappen in de andere metro werd met behulp van RET-medewerkers de jongen aangehouden. Op het politiebureau in Capelle aan den IJssel werd tegen de jongen porces-verbaal opgemaakt, die overigens ook nog drie spuitbussen en een viltstift op zak had om nog meer kunstwerken te vervaardigen.

Vaatwasser in brand
Capelle aan den IJssel - 11 december 1998 - In de keuken van de woning van een gezin, wonende aan de Posthoorn, brak in de nacht van donderdag op vrijdag brand uit in de vaatwasser. Het echtpaar werd wakker van het geknetter in de keuken en alarmeerden de brandweer. Deze wist de beginnende brand snel te blussen en het apparaat uit de keuken te verwijderen. Vermoedelijk was kortsluiting de oorzaak.

Deel: ' Politiebericht Capelle a/d IJssel - 2462 '
Lees ook