Capelle a/d IJssel


Politie-berichten

Vrouw gewond na poging beroving
Capelle aan den IJssel - 19 augustus 1999 - Een 42-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel liep woensdagmiddag rond kwart voor twee op de Schenkelsedreef een hersenschudding en diverse schaafwonden en kneuzingen op, toen twee knapen op een bromscooter haar probeerden te beroven van haar schoudertas. Het slachtoffer maakte op haar fiets een lelijke val, toen de duopassagier op de bromscooter tijdens het voorbijrijden aan haar tas trok. Twee getuigen brachten het slachtoffer, nadat beide knapen vol gas door waren gereden, voor behandeling naar het ziekenhuis.

Beschonken bestuurder ramt hek van politiebureau Capelle aan den IJssel - 9 juli 1999 - Een 27-jarige beschonken bestuurder (afkomstig uit Capelle aan den IJssel) heeft donderdagmorgen het toegangshek van de binnenplaats van het politiebureau aan de Slotlaan geramd. De man reed een paar keer tegen het gesloten schuifhek aan, waardoor deze werd ontzet. Politiemensen probeerden de man en de auto te laten stoppen, maar hij reed opnieuw vol gas door het inmiddels kapotte hek. Op de binnenplaats kon de motor door de politiemensen worden afgezet. De man werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij iemand wilde doodrijden, maar dat wilde hij voorkomen door bij de politie schade te maken. De man bleek sterk onder invloed van alcohol. ook bleek dat hem de rijbevoegdheid nog tot volgend jaar was ontzegd. De auto waarin hij reed was niet verzekerd. Wat eerder had de man op de Ketensedijk ook nog een verkeerspaal omver gereden.
Tegen de man wordt procesverbaal opgemaakt terzake van meerdere verkeersmisdrijven. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Scherpe politieneuzen
Capelle aan den IJssel - 9 juli 1999 - Donderdagavond even na elf uur roken surveillerende politiemensen van het district Oost op het Elisabeth Muscherf een penetrante hennepgeur. Tijdens hun onderzoek volgden zij hun neuzen en kwamen uit bij een woning. Na aanbellen weigerde een 52-jarige bewoonster de politiemensen in eerste instantie de toegang tot de woning, maar na een last tot binnetreden te hebben uitgeschreven, opende de vrouw de deur van haar woning. In een speciale kweekkast op de slaapkamer werden zo'n tachtig hennepplanten, alsmede een aantal voor de groei benodigde attributen aangetrofen en in beslag genomen. Zowel de 52-jarige bewoonster en een 51-jarige in de woning verblijvende man werden aangehouden en na een opgemaakt proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Deel: ' Politiebericht Capelle a/d IJssel - 2609 '
Lees ook