Capelle a/d IJssel


Politie-berichten

Valse aangiften
Capelle aan den IJssel - 10 maart 1999 - Een 16-jarige Capellenaar heeft tegenover de politie bekend dat hij op 27 februari van dit jaar valselijk aangifte van beroving heeft gedaan. In eerste instantie verklaarde de jongen op de Burgemeester Schalijlaan door drie onbekende en vermomde mannen beroofd te zijn van zijn bromscooter. De jongen wist na de beroving te ontkomen. De daders namen zijn bromme rmee en verdwenen. Nadat de vader van de jongen een beloning had uitgeloofd van tweehondervijftig gulden meldde zich een Capellenaar die de rbommer in zijn bezit had en die de beloning kwam opeisen. Hij zei de brommer van de jongen te hebben meegekregen voor een proefrit, maar bracht deze niet meer terug. Daarop verzon d ejongen de beroving en scahkelde de politie in. Inmiddels is tegen de Capellenaar proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft hij zijn excuses aangeboden aan de politie. De brommer heeft hij weer teruggekregen.

Ook een 25-jarige Rooterdammer heeft tegenover de politie bekend op 2 oktober van het vorige jaar valselijk aangifte van afpersing en beroving te hebben gedaan, bedoeld om de van de op te eisen verzekeringsgelden zijn schulden af te kunnen lossen. De verdachte werd op die dag zogenaamd tijdens het parkeren van zijn auto op de Rivierweg door een onbekende man overvallen. de onbekende rukte het portier open en bedreigde de man met een vuurwapen. Hierop moest hij zijn sieraden, een mobiele telefoon en autoradio en een fotocamera afgeven, waarna de man verdween. Na een gedegen rechercheonderzoek kwam de waarheid boven tafel. Tijdens een van de gesprekken met de man bleek hij zijn trouwring om te hebben, die hem tijdens de beroving zou zijn afgenomen. Ook ander feiten bleken niet geheel te kloppen. Hierop bekende de man en legde een volledige verklaring af. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit auto
Capelle aan den IJssel - 5 maart 1999 - Donderdagochtend rond acht uur werd op de Meeuwensingel door twee nog onbekende jongens ingebroken in een auto waarbij een mobiele telefoon werd gestolen. De twee jongens hebben de ruit van de rechtervoorportier verbroken om de diefstal te kunnen plegen, waarne zij op hun scooter zijn weggereden.

Jongen aangehouden
Capelle aan den IJssel - 5 maart 1999 - Donderdagmiddag rond drie uur werd op het politiebureau in Capelle aan den IJssel een 20-jarige Rotterdammer aangehouden die zijn inbeslaggenomen bromfiets op kwam halen. De bromfiets bleek echter geregistreerd te staan als gestolen. De jongen werd aangehouden en voorgeleid. Een nader onderzoek naar de herkomst van de brommer wordt ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Capelle a/d IJssel - 2773 '
Lees ook