Capelle a/d IJssel


Politie-berichten

Rijden onder invloed
Capelle aan den IJssel - 22 maart 1999 - Een 24-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel werd in de nacht van zondag op maandag op de Abram van Rijckevorselweg aangehouden omdat de man onder invloed in zijn auto had gereden. Op het politiebureau werd een blaasproef afgenomen. Met een bekeuring van zevenhonderd gulden op zak mocht de man na afloop het bureau verlaten. Ook een 24-jarige Krimpenaar overkwam hetzelfde. Ook hij werd tegen het eind van de nacht op de Abram van Rijckevorselweg aangehouden met drank op achter het stuur. Tegen deze bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een bekeuring van vierhonderd gulden uitgereikt.

Aanrijding
Capelle aan den IJssel - 22 maart 1999 - Een 23-jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel werd zondagmiddag door een onbekend gebleven automobilist op de C.G. Roosweg gesneden waardoor hij ter hoogte van de kruising met de Nieuwe Tiendweg moest uitwijken en daardoor tegen een wegafzetting reed. De auto van de man raakte beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de onbekende automobilist.

Autoruiten ingeslagen
Capelle aan den IJssel - 22 maart 1999 - Onbekenden hebben zondagavond rond negen uur op het parkeerterrein van een restaurant aan de Capelseweg ruiten van twee geparkeerde autos ingeslagen. Hierna verdwenen de vernielers. De politie stelt een onderzoek in.

Valse aangiften
Capelle aan den IJssel - 10 maart 1999 - Een 16-jarige Capellenaar heeft tegenover de politie bekend dat hij op 27 februari van dit jaar valselijk aangifte van beroving heeft gedaan. In eerste instantie verklaarde de jongen op de Burgemeester Schalijlaan door drie onbekende en vermomde mannen beroofd te zijn van zijn bromscooter. De jongen wist na de beroving te ontkomen. De daders namen zijn bromme rmee en verdwenen. Nadat de vader van de jongen een beloning had uitgeloofd van tweehondervijftig gulden meldde zich een Capellenaar die de rbommer in zijn bezit had en die de beloning kwam opeisen. Hij zei de brommer van de jongen te hebben meegekregen voor een proefrit, maar bracht deze niet meer terug. Daarop verzon d ejongen de beroving en scahkelde de politie in. Inmiddels is tegen de Capellenaar proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft hij zijn excuses aangeboden aan de politie. De brommer heeft hij weer teruggekregen.

Ook een 25-jarige Rooterdammer heeft tegenover de politie bekend op 2 oktober van het vorige jaar valselijk aangifte van afpersing en beroving te hebben gedaan, bedoeld om de van de op te eisen verzekeringsgelden zijn schulden af te kunnen lossen. De verdachte werd op die dag zogenaamd tijdens het parkeren van zijn auto op de Rivierweg door een onbekende man overvallen. de onbekende rukte het portier open en bedreigde de man met een vuurwapen. Hierop moest hij zijn sieraden, een mobiele telefoon en autoradio en een fotocamera afgeven, waarna de man verdween. Na een gedegen rechercheonderzoek kwam de waarheid boven tafel. Tijdens een van de gesprekken met de man bleek hij zijn trouwring om te hebben, die hem tijdens de beroving zou zijn afgenomen. Ook ander feiten bleken niet geheel te kloppen. Hierop bekende de man en legde een volledige verklaring af. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Capelle a/d IJssel - 3485 '
Lees ook