Capelle a/d IJssel


Politie-berichten

Uit telefooncel getrokken
Capelle aan den IJssel - 24 febrari 1999 - Een 28-jarige Rotterdamse vrouw die dinsdagavond rond negen uur stond te bellen in een telefooncel aan de Purmerhoek werd tijdens het bellen door twee onbekende mannen uit de telefooncel getrokken omdat een van hen dringend moest bellen. De vrouw wilde eerst zelf haar eigen gesprek afmaken, maar hierop wilden de mannen niet wachten en trokken haar uit de telefooncel. De mannen waren al verdwenen toen de politie arriveerde.

Beroving
Capelle aan den IJssel - 24 febrari 1999 - Juist toen dinsdagavond rond half tien twee vrouwen (63 en 67 jaar) de centrale toegangsdeur van een flat aan de Kerklaan in Capelle aan den IJssel wilde openen, werkte een ongeveer zeventienjarige knaap een van hen tegen de grond. Het 67-jarige slachtoffer werd daarbij geschopt en geslagen en beroofd van haar handtas, waarin een onbeknd geldbedrag en diverse persoonlijke bescheiden zaten. Na de beroving rende de knaap weg in de richting van de Duikerlaan.

Aanrijding met letsel
Capelle aan den IJssel - 23 febrari 1999 - Twee automobobilisten, een 51-jarige man uit Heerjansdam en een 31-jarige Rotterdammer, raakten maandagmiddag rond half drie betrokken bij een kop-staartaanrijding op de Capelseweg. De man uit Heerjansdam zag te laat dat de andere betrokken Rotterdamse automobilist stil stond voor rood licht, waarna hij tegen de achterzijde van het voertuig reed. Beide automobilisten klaagden over pijn in de nek en werden per ambulance naar het Clara- en het IJssellandziekenhuis vervoerd.

Gymleraar aangehouden wegens ontucht
Capelle aan den IJssel - 23 febrari 1999 - Een 49-jarige Capellenaar, van beroep gymleraar en werkzaam op alle openbare basisscholen in Capelle aan den IJssel, werd maandagochtend rond negen uur in het politiebureau in Capelle aan den IJssel aangehouden en verzekering gesteld, nadat bij de politie enkele malen aangifte was gedaan van het plegen van ontuchtige handelingen tijdens gymlessen. Alle bekende slachtoffertjes waren meisjes en afkomstig uit Capelle aan den IJssel. De man verblijft voor nader verhoor in het politiebureau in Capelle aan den IJssel.
De afdeling Jeugd en Zedenzorg van het district Oost heeft in het politiebureau in Capelle aan den IJssel een informatienummer opengesteld waar verontruste ouders nadere vragen kunnen stellen of informatie over het onderzoek kwijt kunnen. Het telefoonnummer is 010-2745929 (tijdens kantooruren). Ook vanuit de gezamenlijke scholen is een hulpverleningsnummer opengesteld. Dit nummer luidt 010-2580632.

Automobilist in slipstream van spoedtransport
Rotterdam - 23 febrari 1999 - Een automobilist uit Capelle aan den IJssel dacht maandagavond kort na zes uur zijn kans schoon te zien om een keer in de filedrukte sneller thuis te zijn dan normaal. Hij haakte op de oostbaan van de rijksweg A13, tussen Delft en Rotterdam, aan bij een spoedtransport van een ambulance, begeleid door een politiewagen, dat richting Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam moest. De automobilist reed op zeer korte afstand van de ambulance met een snelheid van 145 km/uur.
Personeel van de ambulance merkte de in de slipstream rijdende automobilist op en waarschuwde de politiemeldkamer. Een motorrijder van de verkeerspolitie zette de Capellenaar daarna aan de kant en schreef hem op voor kort volgen, overschrijding van de maximumsnelheid en het verkeer in gevaar brengen. Zijn tijdwinst werd daarmee volledig teniet gedaan. Bovendien kan de man een boete van zon achthonderd gulden verwachten, alsmede een mogelijk voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid.

Deel: ' Politiebericht Capelle a/d IJssel - 3795 '
Lees ook