Donderdag 28 Januari

VROUWEN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Woensdagmiddag zijn in een kledingwinkel aan de Sint Janstraat in Uden twee vrouwen betrapt op winkeldiefstal. De verdachten, in de leeftijden van 23 en 38 jaar en afkomstig uit Mongolië, werden door een winkelmedewerkster aangehouden omdat bij het verlaten van de winkel het alarm afging. Na fouillering op het bureau bleek dat de dames onder hun kleding een jas ter waarde van f.1.000,-- verborgen hielden en een spijkerbroek van f.160,--. In de tas van de verdachten zat nog een jurk en een colbertje met een gezamenlijke waarde van f.500,-. Aan het bureau bekenden zij de diefstal.

UITSLAANDE BRAND IN SCHUUR

Woensdagavond is op de Statenweg in Venhorst een schuur uitgebrand. De brand, die rond 21.30 uur uitbrak, werd ontdekt door de eigenaar van de schuur. In schuur stonden diverse voertuigen en landbouwgereedschappen. De oorzaak en de schade van de brand is nog niet bekend. In verband met het mogelijk vrijkomen van asbest is een lucht-controleauto van de brandweer ingezet. De brandweer is tot na middernacht bezig geweest met het nablussen.

Ongeveer gelijktijdig brak een minder grote brand uit in een schuur aan de Kluisstraat in Boekel. Ook hier kon de brandweer het vuur op tijd blussen.

MEISJE AANGERAND

Op de Ogentroost in Zeeland is woensdagmiddag een meisje aangerand. Het kind, een tienjarig meisje uit Zeeland, speelde rond 16.00 uur bij een vijver aan de Ogentroost toen zij door een onbekende man werd betast. Na de aanranding is de man weggefietst op een grijze wielrennersfiets, op de stang van de fiets stond een grote letter G. De man reed de Boterbloem in. De onbekende was ruim 1.85 m., droeg zwart stijl haar tot boven de oren en aan de achterzijde opgeschoren. Hij had een getint uiterlijk, vermoedelijk Noord-Afrikaans type; zijn leeftijd was ongeveer 32 jaar. De man droeg een zwart leren jack.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 1949 '
Lees ook