Dinsdag 9 Februari

SNEEUWSPOOR LEIDT NAAR INBREKERS

In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie een bericht binnen dat er ingebroken zou worden in Veghel aan de Vlas en Graan in een fitness centrum. Een getuige hoorde lawaai en zag twee mensen weglopen. Een ruit van het sportcentrum was vernield. Politiemensen die ter plaatse kwamen zagen in de sneeuw verse voetsporen staan.Toen ze dit spoor volgden kwamen ze uit bij een witte Renault die net weg wilde rijden. In deze auto zaten twee verdachten, een 21-jarige en een 25-jarige man uit Utrecht,die voldeden aan het signalement. De heren werden aangehouden voor diefstal vanuit een sportcomplex of poging hiertoe. Zij zijn in verzekering gesteld.

ALCOHOL

In Uden aan de Ringbaan Noord controleerd de politie maandagochtend in alle vroegte een 30-jarige automobilist op alcoholgebruik. De man had teveel gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en een transactieaanbod.

BELEDIGING

In Uden aan de Industrielaan werd maandagmorgen een 27-jarige man bekeurd voor het beledigen van politiemensen. De man reed rond zonder geldig rijbewijs en werd bekeurd. Om zijn afkeuring hierover te laten blijken balde de man zijn linkerhand en stak de middelvinger omhoog. Hierop werd hij aangehouden.

ONGEVAL

In Veghel aan de Rijksweg vond maandagochtend een ongeval plaats. Een 14-jarige fietser uit Volkel fietste op het fietspad N265. Voor hem fietste een andere jongen. Uit tegenovergestelde richting naderde een onbekende scooter die op de weghelft van de fietsers terecht kwam. De eerste fietser kon ontwijken de berm in maar de achterste fietser werd frontaal geraakt door de scooter. Hierdoor viel de jongen over zijn stuur op de grond. Ook de scooter viel. De bestuurder van de scooter vroeg de fietser of hij niets gebroken had. Toen dit niet het geval bleek reed hij weer door. De fietser heeft enige lichte verwondingen opgelopen.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 1955 '
Lees ook