Donderdag 1 Juli

BROMFIETS UIT VERKEER GENOMEN

De politie heeft woensdagmiddag op de Trompstraat in Veghel een bromfiets in beslaggenomen. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit die plaats, reed met een flinke snelheid hetgeen de aandacht van surveillerende agenten trok. Na onderzoek op de rollentestbank bleek dat het voertuig een snelheid van meer dan tachtig kilometer kon behalen. De bromfiets blijft voorlopig aan het bureau in afwachting van een technisch onderzoek.

ONDER INVLOED

Afgelopen nacht heeft de politie op de Leo van der Weijdenstraat in Veghel een 41-jarige automobilist uit die plaats aangehouden omdat hij teveel alcohol op had. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van f.390,--.

GEEN RIJBEWIJS

Een 17-jarige jongen uit Veghel was vanmorgen vroeg met de auto van zijn ouders gaan rijden. Op de Frisselsteinstraat in Veghel werd hij door de politie gecontroleerd waarna hij proces-verbaal kreeg.

AUTO GESTOLEN

Vanmorgen is op de Franseweg in Erp een bestelbus weggehaald. Het betrof een witte Mercedes, kenteken VG-72-LJ. De waarde is niet bekend.

VEEL AUTOMOBILISTEN ZONDER GORDEL

De politie van Veghel heeft de afgelopen zes weken een gerichte controle gehouden op het dragen van de autogordel. Vanaf 19 mei tot 30 juni zijn in Veghel en Erp 559 automobilisten bekeurd; zij kregen allemaal een boete van f.90,--. Gezien het hoge aantal bestuurders dat zonder gordel reed denkt de politie dit jaar nog een tweede intensieve controle te houden.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

Op de Bosscheweg in Keldonk is vanmiddag een 26-jarige vrouw uit Keldonk bij een aanrijding gewond geraakt. Op de kruising bij de brug werd de vrouw in haar auto aangereden door een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beek en Donk. Het slachtoffer is met een gekneusde arm en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto raakte total loss. De politie vermoedt dat de vrachtwagenchauffeur door rood licht is gereden.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 2030 '
Lees ook