Maandag 18 Januari

DOORRIJDER AANGEHOUDEN

De politie heeft rond middernacht een 33-jarige inwoner van Langenboom in zijn woning aangehouden. De man was even tevoren met zijn auto op de Kapelweg in Zeeland tegen een lantaarnpaal gereden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek de vogel gevlogen. Na onderzoek bleek dat de man zich na de aanrijding door een bekende had laten thuisbrengen. Omdat de agenten alcohol roken is bij de man een ademanalyse gedaan, waarna bleek dat hij teveel alcohol had gebruikt. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij kreeg, naast een proces-verbaal, een rijverbod van zeven uur. De verdachte liep bij de aanrijding een bloedneus op.

Een uur later hield de politie op de Rijbeemd in Erp een 36-jarige inwoner van die plaats aan. Ook deze bestuurder had teveel gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.

BROMFIETS GESTOLEN

Op de Schoutenhoek in Uden is zondagavond een bromfiets gestolen. De eigenaar had het voertuig te koop aangeboden en liet de potentiele koper met de bromfiets een proefrit maken op de Schoutenhoek. De koper kwam daarna echter niet meer terug. De bromfiets, een witte Peugeot, is f.3.800,-- waard.

RUITEN VERNIELD

Tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen zijn van een school aan de Spoorlaan in Veghel elf ruiten vernield. De ramen werden ingegooid c.q. ingeslagen. De schade is niet bekend.

SNELHEIDSCONTROLE

De politie heeft vanmorgen van 07.30 tot 11.00 uur op de Julianastraat in Boekel op snelheid gecontroleerd. Er reden daar 180 bestuurders te hard, de snelste reed 92 km. per uur. Er passeerden 900 automobilisten.

VERDACHTE MET LITTEKEN

De politie is nog steeds op zoek naar personen die mogelijk iets gezien hebben op de Markt en de Neringstraat-Oost in Uden of in de omgeving daarvan. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Neringstraat-Oost een 17-jarig Udens meisje door twee onbekende mannen mishandeld en verkracht. Een ingesteld buurtonderzoek heeft tot op heden geen resultaat gehad. Opvallend was dat een van de daders op de linkerzijde van zijn gezicht een vrij fors litteken had. Het litteken was zichtbaar vanaf de wenkbrauw en van daar uitlopend over zijn gezicht. Eenieder die de politie inlichtingen kan verschaffen wordt verzocht te bellen met tel. nr. 0413-223223.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 2361 '
Lees ook