Woensdag 14 Juli

AANHOUDING

De politie heeft woensdagmorgen een 25 jarige inwoner van Schaijk aangehouden op verdenking van bedreiging. Enkele mannen kregen het op 1 juni j.l. in de avonduren op de Schutsboomstraat in Schaijk aan de stok met een aantal anderen n.a.v. een verkeerssituatie. Nadat er over en weer enkele rake klappen waren gevallen gingen de groepen uit elkaar en vertrok ook de man uit Schaijk om later met een man en vrouw terug te komenop de Schutsboomstraat. Hij wordt ervan verdacht daarna een vuurwapen op enkele mensen te hebben gericht waarn ze weer verdwenen. De verdachte is dinsdagmorgen in zijn woning aangehouden. Tijdens de huiszoeking trof de politie niets aan. De vrouw die bij deze zaak betrokken was, een 19 jarige inwoonster uit Schaijk, is in de loop van woensdagochtend aangehouden als medeplichtige. Woendagmiddag hield de politie een derde verdachte, een 20 jarige inwoner van Megen, aan eveneens als medeplichtige. De 25 jarige verdachte uit Schaijk heeft inmiddels bekend een aantal personen met een pistool bedreigd te hebben. De man is inverzekering gesteld.

VERNIELINGEN

Woensdagmorgen is aangifte gedaan van vernielingen op een bouwterrein aan de Vluchtoordweg in Uden. Maandagmorgen ontdekten werknemers dat een graafmachine was vernield. In de cabine bleek een brandblusser te zijn leeggespoten en was de radio vernield. Op het terrein zijn een aantal lichtmasten vernield te zijn. De schade loopt in de duizenden guldens.

DIEFSTAL MOTORMAAIER

Uit een schuur bij een woning aan de Millsebaan in Uden is tussen zaterdag en dinsdagmiddag een motormaaier gestolen. De waarde is onbekend.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Klarinetstraat in Uden bekeurde de politie dinsdagmiddag 91 bestuurders die te hard reden. De snelheid van 452 voertuigen is gemeten waarvan de hoogste snelheid 82 km/u. bedroeg waar 50 km/u. is toegestaan.

DIEFSTAL AUTO

Dinsdagmiddag is in Volkel een rode Mitsubishi gestolen. De auto, kenteken VT-TL-34, stond geparkeerd aan de Zeelandsedijk.

ALCOHOL

Een 29 jarige man uit St. Michiels Gestel is dinsdagavond bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed over de Stationsstraat in Veghel toen hij geen voorrang kreeg van een bromfietser. Hij kon een aanrijding voorkomen met de bromfietser voorkomen maar reed vervolgens tegen een muurtje. Na de ademanalyse kreeg hij een rijverbod van 2 uren en een proces-verbaal.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 2517 '
Lees ook