Maandag 6 December

INBRAAK IN WINKEL

Zondagmiddag werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Kerkstraat in Uden. Na verbreken van een buitendeur heeft de dader uit een kantoorruimte eenkele duizenden guldens gestolen. Zondagavond werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Van de Venlaan in Schaijk. De dader heeft alleen een klepraam en een schuifpui geforceerd. Hij is niet binnen geweest.

TELEFOONCEL OPGEBLAZEN DOOR VUURWERK

Op de kruising Beatrixsingel-Julianastraat in Veghel is zondagavond een telefooncel door vuurwerk opgeblazen. Stukken van de cel, alsmede glas en alumium stijlen lagen her en der over straat versrpeid. De politie heeft samen met enkele buurtbewoners alles zoveel mogelijk van de straat geveegd. Een onderzoek naar de daders loopt.

AUTO WEG

Zondagavond werd op de Molenaarstraat in Schaijk een personenauto gestolen. Het betrof een zwarte Audi, kenteken SP-LH-13. Op het Spoorven in Veghel werd vanmorgen een groene Volkswagen Golf gestolen. Kenteken JN-FG-76. De waarde van beide auto's is niet bekend.

JEUGDIGE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

De politie heeft vorige week twee jeugdige Veghelaren aangehouden. Het tweetal, 16 en 17 jaar oud, wordt ervan verdacht op vrijdag 19 november in het Julianapark in Veghel een 15-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep met enkele vrienden in het park toen zonder aanleiding de 16-jarige hem enkele klappen verkocht. Even later kwam de verdachte terug samen met een 17-jarige compaan waarop de mishandeling opnieuw begon. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een gebroken neus, enkele kneuzingen en een afgebroken stukje tand over. Na de in verzekeringstelling zijn beide verdachten vrijdag 3 december voorgeleid aan de officier van justitie. Zij blijven in arrest.

ZADELS WEG

Vanmorgen werd een diefstal ontdekt in een manege aan Zevenhuis in Zeeland. Door een slot van een hek te knippen kwamen de daders in het pand. Er zijn 25 rijzadels gestolen en een kruiwagen. De totale waarde van de zadels is niet bekend.

PAARD AAN DE HAAL

Op de Statenweg in Boekel Liep vanmorgen een paard, een flinke joekel in galop over het fietspad Hij dacht wie doet me wat? Signalement een hoofd, vier benen en een staart Maar toch, dit was niet Sint z'n paard Bruin van kleur en grazend in de berm op zoek naar een warme stal, ocherm Agenten, slaperig na een lange nacht hadden deze melding niet meer verwacht Zij gingen aan de pendel En kregen het dier uiteindelijk achter slot en grendel.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 2575 '
Lees ook