Donderdag 24 Juni

SNELHEIDSCONTROLE

Tijdens een snelheidscontrole op de Zeelandsedreef in Schaijk bekeurde de politie woensdagmorgen tussen 07.30 en 10.00 uur negentig hardrijders. De snelste reed 136 km. per uur terwijl tachtig km. is toegestaan. Er passeerden 318 bestuurders. Tussen 14.00 en 16.00 uur controleerde de politie op de Violierstraat automobilisten.in Uden eenzelfde aantal bestuurders. Daar reed de snelste 88 km. per uur. Er passeerden 878 automobilisten.

WISSELING VAN DE WACHT BIJ BUURTCOÖRDINATOREN

Per één augustus wisselen twee buurtcoördinatoren in het team Veghel/Boekel. Een en ander heeft te maken met horizontale mobiliteit binnen het team. Brigadier Bert van Son, nu nog werkzaam in het centrum van Veghel, gaat zich per een augustus bezighouden met Vreemdelingenzaken. Hij wordt opgevolgd door Eric Dillen. Cleem de Kort neemt de buurtwerkzaamheden over van Jan van Houtum. Deze laatste wordt taakaccenthouder Jeugd. Buurtcoördinator Vincent Smits blijft als zodanig werkzaam in Boekel en Erp.

BROMFIETSER ONDER INVLOED

De politie heeft afgelopen nacht op de Rooijsestraat in Uden een 46-jarige Udense aangehouden. Agenten zagen de vrouw slingerend met haar bromfiets over de Rooijsestraat rijden. Na een blaasproef bleek dat de vrouw teveel alcohol op had. Ze kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van f.600,--.

JEUGDIGE GRAFFITYSPUITERS BETRAPT

Een politieman op weg naar huis betrapte woensdagavond in een fietstunnel onder de Rondweg Volkel twee jongeren die de muren van de tunnel met graffity bespoten. De twee verdachten, een 18-jarige Udenaar en een evenoude jongen uit Odiliapeel, hadden totaal tien 'pieces' gespoten. Na aanhouding en verhoor is het tweetal naar huis gestuurd. De zes spuitbussen die zij in bezit hadden zijn in beslaggenomen. De jongens krijgen proces-verbaal.

OPGEVEN VALSE NAAM ALSNOG BESTRAFT

Een alerte winkelbediende heeft ervoor gezorgd dat een 40-jarige Veghelaar alsnog bestraft wordt. De man pleegde op op woensdag vijf mei een winkeldiefstal in een winkel aan de Bunders in Veghel. Na aanhouding en verhoor bleek dat de verdachte de politie een valse naam en adres had opgegeven. Een winkelmedewerker waarschuwde de politie toen de man vanmorgen op de weekmarkt in Veghel herkend werd. De agenten die de Veghelaar vorige maand aanhielden, kenden hem ook terug waarop hij voor de tweede keer mee naar het bureau moest. Voor de eerder gepleegde winkeldiefstal stond nog f.240,-- boete voor hem open. Daar kwam f.360,-- bij voor het opgeven van een valse naam.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 2625 '
Lees ook