Vrijdag 26 Februari

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Hoornstraat in Uden een 37-jarige Udenaar aangehouden wegens inbraak in geparkeerde auto's. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Een getuige had gezien dat de man met een zaklampje in geparkeerde auto's scheen. Bij zijn aanhouding had de man inderdaad een zaklampje op zak en een kniptang. Na onderzoek in de buurt bleken er vijf auto's te zijn opengebroken, uit een auto was een radio verdwenen. Van alle voertuigen was een ruitje ingeslagen. De gestolen radio zat in een tas die aan het stuur van de fiets van de verdachte hing. De Udenaar wordt op dit moment verhoord.

BROMFIETS GESTOLEN

Donderdag overdag is op de Burg.de Kuijperlaan in Veghel een bromfiets gestolen. De dader heeft vermoedelijk het kabelslot doorgeknipt. Het voertuig, een blauwe Aprilia, was f.2.800,-- waard.

STELENDE EN STEPPENDE STUDENTEN AANGEHOUDEN

De politie heeft afgelopen nacht op de Oudedijk in Odiliapeel twee 20-jarige mannen uit Eindhoven voor diefstal aangehouden. Het tweetal studenten had van een dispuut opdracht gekregen om al steppende een tocht van 80 kilometer af te leggen onder andere door Mariaheide, Volkel, Odiliapeel enz. richting Eindhoven. De beide steppers waren evenwel in Odiliapeel al moe van hun nachtelijke tocht en besloten om ter plekke ieder een fiets te stelen om zodoende de tocht, met de step op de nek c.q. op de bagadedrager, verder af te leggen. Een getuige zag het vreemde duo en belde de politie. Een van de mannen bleek na aanhouding ook nog onder invloed van alcohol te zijn. De verdachten zijn na verhoor vanmiddag weer in vrijheid gesteld, ieder met een boete van f.500,--. Een van hen kreeg nog een extra boete van f.190,-- voor het rijden onder invloed. Buiten de geldboetes om zijn de heren nog extra gestraft want zij hebben de tocht niet vervuld en zijn dus geen lid van het studentendisouut geworden die de illustere leus voert Eminentia Omnia Vincit oftewel "Uitmuntendheid overwint alles."

AUTO WEG

Vanaf een parkeerterrein aan de Udenseweg in Uden is donderdagavond een blauwe Opel Corsa gestolen, kenteken SP-34-PY. De waarde ervan bedraagt f.2.500,--.

BOETE NIET BETAALD

Tijdens een alcoholcontrole afgelopen nacht op de Pastoor Spieringsstraat in Uden controleerde de politie een 33-jarige inwoner van Oss. De man had niet teveel gedronken, wel bleek er nog een boete open te staan van f.420,--. Deze boete had hij gekregen wegens het rijden zonder rijbewijs. De man heeft de boete alsnog betaald en kon zijn weg vervolgen.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 2656 '
Lees ook