Dinsdag 18 Mei

WINKELDIEVEGGE NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN

Maandagmiddag is in het centrum van Uden een 28-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De vrouw was even tevoren in een winkel aan de Galerij in Uden betrapt op winkeldiefstal. Toen een winkelmedewerkster haar daarop aansprak schopte de verdachte haar schoenen uit en rende op blote voeten weg. Een surveillerende agent kon haar na een korte achtervolging op de Margrietstraat aanhouden. Na onderzoek bleek dat de vrouw een trui van f.70,-- uit de winkel had weggenomen. De Helmondse bekende de diefstal.

INBRAAK IN TANKSTATION

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een tankstation aan de Amert in Veghel. Uit de winkelruimte verdween een hoeveelheid sigaretten, kado-artikelen en een kassalade met een onbekend geldbedrag.

SNORFIETS GESTOLEN

Op een schoolplein aan de Muntelaar in Veghel is maandag overdag een snorfiets gestolen. Het betrof een zwarte Tomos van ruim f.1.500,--. Uit een schuur aan de Wilhelminastraat in Uden verdween afgelopen nacht een grijze scooter van het merk Aprilia.

INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT

De politie heeft afgelopen nacht rond 03.00 uur twee mannen op heterdaad betrapt bij ee inbraak in een bedrijf aan de Prior van Milstraat in Uden. Een van hen kon na een korte achtervolging via de Burgemeester Thijssenstraat, Kastanjeweg en Koopmanstraat worden aangehouden. Deze verdachte, een 21-jarige Udenaar, is ingesloten. Tijdens de achtervolging gooide de man een tasje met gereedschap weg. De tweede verdachte zag kans te ontkomen. Uit de winkel wordt een bedrag van enkele honderden guldens vermist, een gedeelte van het geld is inmiddels terecht. De politie is nog op zoek naar de identiteit van de tweede verdachte.

AUTO WEG

Vanaf de Rentmeestershoef in Uden verdween afgelopen nacht een witte Ford Escort, kenteken XR-42-PF. Waarde niet bekend.

SNELHEIDSCONTROLE

Op de Karperdijk in Uden heeft de politie dinsdagmorgen tussen 08.30 en 10.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 809 passerende voertuigen reden er 120 te hard. De snelste reed 127 km. per uur.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling in de nacht van woensdag op donderdag. Op de Schutsboomstraat in Schaijk werden in die nacht vier personen mishandeld door twee onbekenden. Signalement Beide daders zijn tussen de 18 en 21 jaar oud, ongeveer 1.75 á 1.80 meter lang. Een dader had lang donker haar tot over de schouders, de tweede dader droeg kort krullend, rossig haar. Deze laatste droeg een spijkerbroek en een oranje windjack. Getuigen kunnen bellen met de politie in Uden, tel. 0413-223223.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 2742 '
Lees ook