Vrijdag 5 Maart

VROUW GEWOND NA AANRIJDING

Op de Osseweg in Uden is donderdagmiddag een 60-jarige vrouw uit Langenboom bij een aanrijding gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg met haar auto op de kruising met de Patersweg geen voorrang van een 38-jarige autobestuurster uit Rosmalen. De Langenboomse is met een gebroken borstbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

ONDER INVLOED

Afgelopen nacht is op de Land van Ravensteinstraat in Uden een 21-jarige automobilist uit Uden aangehouden. De man was onder invloed en kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

BROMFIETS GESTOLEN

De politie ontdekte donderdagmiddag bij een controle op de Markt in Veghel dat de bromfiets, waar een 16-jarige Veghelaar op reed, gestolen bleek te zijn. Na aanhouding van de jongenman verklaarde hij de bromfiets te hebben geleend van een kennis. Deze kennis, een 16-jarige plaatsgenoot, kon de politie alleen maar de naam mededelen van degene van wie hij de bromfiets had gekocht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

OVERVAL OP LINGERIEZAAK

Vanmorgen rond 09.45 uur is een overval gepleegd op een lingeriezaak aan de Molenwieken in Veghel. Bij de overval is een bedrag van enkele honderden guldens buitgemaakt. Niemand raakte gewond. Kort na opening van de winkel kwamen twee onbekende mannen de winkel binnen. Een van hen bedreigde de verkoopster vervolgens met een mes. De vrouw was op dat moment alleen in de winkel. Onder bedreiging van het mes dwong de man het slachtoffer de kassa te openen. Daarna heeft de man het geld uit de kassa gehaald en is het tweetal lopend vertrokken, richting Kalverstraat. Signalement dader I Man met donkere huidskleur, ongeveer 1.70 m. lang, tussen 28 - 35 jaar, normaal tenger postuur, geen snor of baard, hij droeg een alpinopet en stoffen jack, beiden vermoedelijk groen van kleur, en een lichte broek. De man rookte een filtersigaret. Dader II; dezelfde huidskleur, iets breder van postuur, dezelfde lengte, kort stekelig zwart haar, droeg een zwart leren jack en een spijkerbroek. Beide daders spraken Nederlands met een Surinaams accent. De politie is op dit moment bezig met een buurtonderzoek.

INBRAAK IN AUTO'S

Op de Bertrandhof in Uden is afgelopen nacht ingebroken in een aldaar geparkeerde auto. De eigenaar mist een c.d.speler ter waarde van f.400,--. In dezelfde nacht werd op de Walterus Pijnenborghhof in Uden ook een auto vernield. Ook uit dit voertuig werd een c.d.speler weggenomen.

CONTROLE ROOD LICHT

De politie heeft vanmorgen op de kruising Nistelrodeseweg - Rondweg in Uden gecontroleerd op het rijden door licht. De controle, die gehouden werd tussen 07.15 en 08.30 uur, leverde zeven processen-verbaal op.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 2760 '
Lees ook