Maandag 26 April

RUIT VAN WIJKGEBOUW VERNIELD

Zondagavond is een ruit vernield van een wijkgebouw aan de van Diemenstraat in Veghel. De ruit werd met een kei ingegooid. Schade niet bekend.

JONGEN LICHT GEWOND NA BESCHIETING

Een 17-jarige jongen uit Odiliapeel is zondagavond licht gewond geraakt nadat hij door een kogeltje van een luchtbuks was geraakt. Het slachtoffer fietste over de ventweg van de Volkelseweg toen hem van achter twee personen op een bromscooter naderden. Tijdens het voorbijrijden werd de jongen beschoten en geraakt in de onderrug. Daarbij liep hij een wondje op. Een geraadpleegde huisarts stuurde het slachtoffer voor onderzoek naar het ziekenhuis alwaar bleek dat er geen kogeltje in het lichaam zat.

TE VEEL ALCOHOL

Een 25-jarige Veghelaar is zondagavond op de Salviastraat in Veghel aangehouden omdat hij teveel aan Bacchus had geofferd. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van f.700,--.

POLITIEBUREAU BEKLAD

In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden het politiebureau in Uden beklad. Op de zijkant van het bureau en de brandweerkazerne zijn enkele tacs en leuzen aangebracht. Te lezen is onder andere de tekst 'All cops are bastards'. (We hebben het ter kennisgeving aangenomen.)

GELUIDSAPPARATUUR IN BESLAGGENOMEN

De politie heeft afgelopen nacht de geluidsapparatuur in beslaggenomen van een bewoner aan de Petuniastraat in Veghel. Rond middernacht kwam de eerste melding binnen van geluidsoverlast. Ter plaatse gekomen agenten constateerden dat de muziek inderdaad veel te hard stond en werd de 29-jarige bewoner gesommeerd het geluid te temperen. Ruim een uur later kwamen bij de politie weer klachten binnen van geluidsoverlast en ook nu bleek de muziek veel te hard te staan, mede gezien het tijdstip. De politie besloot vervolgens om de apparatuur in beslag te nemen, ook al omdat in de afgelopen maanden veel klachten over geluidsoverlast van het adres zijn binnengekomen.

BRANDJES IN UDEN

In de loop van zaterdag is op drie plaatsen in Uden brand uitgebroken. In de vroege ochtend woedde een klein brandje bij een garagebox aan de Valkenburgstraat in Uden. Hier ontstond geringe schade. In de avonduren stonden op de Cuijkstraat rond 22.00 uur twee kliko's in brand. De brandweer heeft het vuur geblust evenals een uur later toen brand uitbrak in een schuurtje even verderop in de Salmstraat. Hier ging het gehele schuurdak en een grote conifeer in de vlammen op. De schade is nog niet bekend, de technische recherche stelt een onderzoek in.

ARMBAND GESTOLEN

Een inwoonster van Uden heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar gouden armband. Een onbekende heeft de armband zaterdagmiddag bij de vrouw uit haar handtas gehaald. Dit gebeurde in een winkel aan de Ereprijsstraat in Uden. De armband, met daaraan drie ronde naamplaatjes, is een herinnering aan de recentelijk overleden echtgenoot van de aangeefster. Namens de vrouw verzoekt de politie de (eerlijke) dief de armband in een envelop in de brievenbus van de politie terug te bezorgen.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

Een 38-jarige vrouw uit Uden is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Zeelandsedijk in Volkel. De vrouw verminderde vaart en haar auto werd vervolgens aan de achterzijde aangereden door een 32-jarige autobestuurster uit Helmond. Waarom de Udense afremde is niet duidelijk. De Udense is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 3539 '
Lees ook