Vrijdag 29 Januari

VIDEO WEG

In een woning aan het Kuijperveld in Erp is tussen woensdag- en donderdagmiddag ingebroken. De dader kwam binnen na het vernielen van een w.c.raampje. De gehele woning werd doorzocht, daarbij verdween een videorecorder.

BOXEN GESTOLEN

Uit een winkel aan de Markt in Veghel zijn donderdagmiddag twee hogetonenboxen gestolen. Rond 16.00 uur bezochten twee onbekende mannen de winkel. Terwijl een van hen de winkelmedewerker aan de praat hield zag de ander kan de twee boxen te demonteren en weg te nemen. De waarde van de twee blauwe boxen is moeilijk aan te geven omdat zij deel uitmaken van een combinatie.

CONTROLE IN CENTRUM UDEN

De politie heeft donderdagmiddag 31 bekeuringen uitgeschreven in het centrum van Uden. Drie automobilisten kregen een bon voor foutief parkeren, zes fietsers voor het fietsen in voetgangersgebied en tweeëntwintig bestuurders hadden geen parkeerkaartje gekocht en kregen daarvoor ook een bekeuring. De politie is gisteren gestart met extra controles in het centrum van Uden. Na klachten van winkelend publiek en van ondernemers over overlast van fietsers in het centrum heeft de politie besloten daar extra aandacht aan te besteden. Mensen die fietsen in het voetgangersgebied kunnen rekenen op een proces-verbaal van f. 50,--. Met name politiesurveillanten en medewerkers van de vrijwillige politie zullen de komende weken deze extra surveillance voor hun rekening nemen.

MAN ZWAAR MISHANDELD MET DEEGROLLER

Een 43-jarige Udenaar is vanmorgen vroeg door een 37-jarige plaatsgenoot met een deegroller op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis, de dader is ingesloten en in verzekering gesteld. Rond 07.30 uur meldde zich een bebloede man aan het bureau in Uden met de mededeling dat hij zijn zwager op het hoofd had geslagen met een deegroller. Toen agenten bij de flatwoning van het slachtoffer aan de Beatrixhof in Uden gingen kijken troffen zij op de galerij de bebloede deegroller aan en een flinke hoeveelheid bloed. Omdat de deur van de woning was afgesloten heeft een van de agenten een ruit ingetrapt. In de woning bleek het slachtoffer niet meer aanwezig te zijn. Later bleek dat de man inmiddels met een vriend op weg was naar het ziekenhuis. Het slachtoffer liep door de slagen met de deegroller een hoofdwond en een kneuzing aan een van de handen op. De dader wordt verdacht van zware mishandeling c.q. poging tot doodslag. De man bekende het feit maar kon de politie niet verklaren waarom hij dat gedaan had.

OVERVAL OP TANKSTATION

Donderdagavond zijn een man en een vrouw, beiden medewerkers van een pompstation aan de Volkelseweg in Uden, overvallen. De man raakte licht gewond op zijn schouder, er is geen geld buitgemaakt. De overval gebeurde rond 20.40 uur toen de 68-jarige medewerker samen met zijn 42-jarige vrouwelijke collega het pomphuisje wilde verlaten. Toen de medewerker wilde afsluiten zag de vrouw twee gemaskerde mannen op hen afkomen. De mannen sloegen de medewerker aan de achterkant met een hard voorwerp op de schouder. De vrouw zag op dat moment kans om met de kassalade te vluchten. Nadat de daders de medewerker loslieten gingen zij achter zijn vrouwelijke collega aan. Die kon zich echter in de buurt verschuilen en de daders hebben haar niet meer aangetroffen. Eén dader was ongeveer 1.73 m. groot, hij droeg een zwarte sjaal voor zijn gezicht en een gebreide muts zonder opschrift. De man had een stok bij zich, met vermoedelijk een handvat eraan. De tweede dader was iets kleiner, droeg een lichte broek, een sjaal en een muts. Na de overval zijn de daders weggerend in de richting van het centrum Uden. De politie is op zoek naar getuigen die de beide mannen donderdagavond rond 20.40 uur op of in de buurt van de Volkelseweg hebben gezien. Men kan bellen naar de politie tel. 0413-223223.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 3942 '
Lees ook