Zondag 17 Januari

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VERKRACHTING/MISHANDELING, UDEN

De politie van Uden is dringend op zoek naar getuigen van een verkrachting en mishandeling van een 17-jarig Udens meisje. Het slachtoffer bezocht in de nacht van vrijdag op zaterdag een Horecagelegenheid aan de Markt in haar woonplaats. Toen zij omstreeks 01.40 uur even naar buiten ging om een luchtje te scheppen is zij door twee haar onbekende personen met geweld meegenomen naar een brandgang welke is gelegen aan de Neringstraat-Oost. Daar werd zij door haar belagers mishandeld en vervolgens misbruikt. De daders lieten hierna hun weerloze slachtoffer ter plaatse achter. Enkele vrienden en vriendinnen vonden het slachtoffer korte tijd later in de Neringstraat-Oost terug, nadat zij haar waren gaan zoeken omdat zij lang wegbleef.

Getuigenoproep De politie wil in contact komen met personen die mogelijk iets gezien hebben op de Markt, de Neringstraat-Oost of in de omgeving daarvan. Zij worden verzocht contact op te nemen met het politieteam te Uden, Leeuweriksweg 2, of via telefoonnummer 0413-223223.

ONDER INVLOED, UDEN

De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen een 55-jarige automobilist uit Cuijk. De man was omstreeks 16.30 uur op de Industrielaan in Uden betrokken bij een verkeersongeval met alleen materiele schade. Bij onderzoek bleek de man met alcohol op achter het stuur te hebben gezeten.

ONDER INVLOED, VEGHEL

Een 19-jarige Udenaar kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een proces verbaal voor het rijden onder invloed, nadat hij omstreeks 00.30 uur bij een verkeersongeval op de Burgemeester de Kuyperlaan te Veghel betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. De jongeman bestuurde een auto en botste daarmee door onbekende oorzaak frontaal tegen een lantaarnpaal.

AANHOUDING TERZAKE MISHANDELING, UDEN

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in een horecagelegenheid aan de St. Janstraat in Uden twee inwoners van Veghel aangehouden. Een van hen, 27 jaar oud, wordt ervan verdacht in die gelegenheid een 25-jarige Udenaar te hebben mishandeld. Volgens het slachtoffer werd hij zonder enige aanleiding enkele keren in het gezicht geslagen en tegen het lichaam geschopt. Hij raakte daarbij buiten bewustzijn. In het ziekenhuis werd een gebroken neus geconstateerd. Een 23-jarige Veghelaar die de aanhouding van zijn vriend wilde verhinderen is eveneens door de politie aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

AUTODIEFSTAL, VEGHEL

In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Johan de Wittstraat in Veghel een zwarte Volkswagen Golf ontvreemd. Op de auto zit het kenteken DZ-BB-13.

WONINGINBRAKEN, UDEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Burgemeester Buskensstraat in Uden op twee plaatsen ingebroken in een woning. Daarbij verschaften men zich de toegang door de toegangsdeuren te vernielen. Vanuit de ene woning is een handtas met onbekende inhoud ontvreemd. Uit de andere woning verdween een portemonnee met daarin een geldbedrag van ruim honderd gulden.

INBREKER AANGEHOUDEN, SCHAYK

De politie van Uden heeft zaterdagmiddag op de Graafschebaan in Heesch een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dezelfde middag te hebben ingebroken in een caravan aan de Palmstraat in Schayk. Daarbij werd de man overlopen. Hij werd achterna gezeten door de eigenaar, die de politie in kennis stelde waarna de aanhouding volgde. De man is ingesloten.

VOETGANGER GEWOND, ZEELAND

Een 79-jarige voetganger uit Zeeland is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een bromfietser. De 16-jarige bromfietsbestuurder reed over het fietspad op Brand en zag plotseling het slachtoffer op het fietspad. De bromfietser kon de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het Sint Josephziekenhuis in Veghel.

WONINGINBRAAK, ZEELAND

Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Oude Molenstraat. De toegang werd verkregen door een raam te vernielen. Voor zover bekend is een videorecorder ontvreemd.

MOTOR ONTVREEMD, UDEN

Vanuit een schuur aan de Hoevenseweg is zaterdagavond een motorfiets gestolen. Het betreft hier een rode Honda, gekentekend MN-02-KJ.

AUTO-INBRAAK, UDEN

Op de Mr. Van Coothstraat in Uden is zaterdagavond ingebroken in een auto. Hieruit zijn een GSM-toestel en de autoradio ontvreemd. Men kwam de auto binnen door een portierruit te vernielen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD,

De politie van Veghel heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch. Deze bleek bij controle op de Pater van den Elsenlaan in Veghel met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Hij kreeg tevens een rijverbod van 8 uur.

Ook een 19-jarige automobilist uit Volkel moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij omstreeks 04.25 uur op de Kastanjeweg in Uden was betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg ook nog een rijverbod van 9 uur.

Een 21-jarige automobiliste uit Volkel kreeg een transactie van Fl. 390.= aangeboden. De vrouw bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben gezeten. Deze controle vond omstreeks 04.35 uur plaats op de Mellesingel in Uden.

Deel: ' Politiebericht De Leijgraaf - 5315 '
Lees ook