Dinsdag 23 Februari

27-JARIGE NIEUWKUIJKER AANGEHOUDEN WEGENS WAPENBEZIT (Vlijmen)

Maandagmiddag is een 27-jarige Nieuwkuijker in Drunen aangehouden als verdacht van vuurwapenbezit. Uit rechercheonderzoek was gebleken dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Op zaterdag 20 februari jl. heeft de politie huiszoeking gedaan in een woning aan de Paulus Potterstraat in Vlijmen en aan de Schoolstraat in Nieuwkuijk. Beide woningen waren bij de verdachte in gebruik. Bij de huiszoekingen trof de politie twee vuistvuurwapens, munitie en een gestolen Volkswagen GTI aan. De goederen zijn inbeslaggenomen. De verdachte was op het moment van de huis-zoekingen niet thuis, hij heeft zich maandagmiddag op verzoek van de politie gemeld op het politiebureau in Drunen. Hij is aangehouden en ingesloten.

OPVALLEND DIKKE BUIK ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 31-jarige Bosschenaar met een "opvallend dikke buik" op de Vliertstraat in 's-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van winkeldiefstal. De politie kreeg een melding dat de man kort daarvoor achttien stuks ondergoed had ontvreemd vanuit een textielwinkel aan de Pastoor de Kroonstraat in 's-Hertogen-bosch. De winkeldief was er op de fiets vandoor gegaan. Op de Vliertstraat zagen surveillerende agenten de man fietsen met een opvallend dikke buik. Bij controle bleek de buit onder zijn jas te zitten. Hij is aangehouden en de goederen zijn inbeslaggenomen.

GELDBOETE BETAALD ('s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag hebben surveillerende agenten op de Hinthamerstraat in 's-Her-togenbosch een 22-jarige inwoner uit Zaltbommel aangehouden die nog een geldboete van Fl. 150,= of zeven dagen vervangende hechtenis open had staan. Uiteindelijk koos de man op het bureau eieren voor zijn geld en betaalde het bedrag.

GSM GESTOLEN ('s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is op het postkantoor aan de Sint Teunislaan in 's-Hertogenbosch de mobiele telefoon van een 46-jarige Weertse ontvreemd. De vrouw gaf in het openbare gedeelte van het kantoor instructie en had haar jas met GSM even op een stoel gelegd. Toen zij korte tijd later wilde bellen was haar telefoon ontvreemd.

AUTOINBRAAK ('s-Hertogenbosch)

Maandagavond is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Van Ysselsteinstraat in 's-Hertogenbosch. Uit de auto zijn o.a. een radio-cdspeler en een aantal cd's ontvreemd.

OMVALLENDE KAARS VEROORZAAKT BRAND ('s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag heeft een omvallende kaars brand veroorzaakt in een flat op de derde verdieping van de Lorentzstraat in 's-Hertogenbosch. De 67-jarige bewoner overgebracht naar het Carolusziekenhuis. De alleenwonende man bleek een grote hoeveelheid kranten in zijn woning te hebben verzameld die door een omvallende kaars vlam hadden gevat. De man heeft eerst geprobeerd zelf de brand te blussen. Vervolgens is het slachtoffer het balkon opgevlucht en heeft om hulp geroepen. Door buurtbewoners zijn de brandweer en de politie gewaarschuwd. De bewoner is met ademhalingsproblemen opgenomen in het Carolusziekenhuis. In de woning ontstond brand- water- en rookschade.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 3144 '
Lees ook