Dinsdag 1 Juni

TAS GESTOLEN EN GELD OPGENOMEN ('s-Hertogenbosch)

Een 40-jarige inwoonster van 's-Hertogenbosch is maandagmiddag bestolen van haar tas met daarin onder meer haar portemonnee. In de portemonnee zat een bakpas met bijbehorende pincode. De dieven hebben kort na de diefstal vier keer gebruik gemaakt van de bankpas hetgeen de vrouw op een schadepost kwam te staan van enkele duizenden guldens. De vrouw vermoedt dat drie jongeren debet zijn aan de diefstal, omdat zij door dat drietal op de Postelstraat zodanig werd gehinderd dat zij met haar fiets moest stoppen. Kort daarna bleek dat haar tas uit haat fietstas was gestolen.

HELING EN VERZET ('s-Hertogenbosch)

Maandagavond is op de Piccolo in 's-Hertogenbosch een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van diefstal cq. heling en verzet tegen de politie. De verdachte reed zonder helm door de wijk De Hambaken op een bromfiets met daarop een vermoedelijk gestolen verzekeringsplaatje. Daarbij daagde hij de politiemensen meerdere malen uit door hen enkele malen opzettelijk tot zeer dicht te laten naderen en vervolgens telkens weer hard weg te rijden. Op de Piccolo kon hij worden aangehouden. Toen de agenten hem vastpakten trachtte hij er wederom vandoor te gaan. Dat kon, zij het met toepassing van enig geweld worden voorkomen. Bij de schermutseling tussen de verdachte en de politie werd de bromfiets door een onbekend gebleven persoon weggenomen. De bromfiets is nog niet terug gevonden. Het op de bromfiets aanwezige verzekeringsplaatje bleek van diefstal afkomstig. De verdachte is ingesloten.

AUTODIEFSTAL ('s-Hertogenbosch)

Vanaf de Sportlaan in 's-Hertogenbosch verdween maandagvond een grijze personenauto van het merk Volvo 460 voorzien van het kenteken LL-GG-92.

SPEELAUTOMATEN OPENGEBROKEN ('s-Hertogenbosch)

In een horecazaak aan de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch is een speelautomaat opengebroken en de inhoud daarvan, naar schatting f. 2000,00, weggenomen. De diefstal vond plaats tijdens openingsuren van de zaak. De geldopvangbakken van de automaat werden na het sluiten, bij het schoonmaken van de zaak, gevonden in de toiletruimte.

ALCOHOL EN VERKEER ('s-Hertogenbosch)

Op de Hofstedenlaan in 's-Hertogenbosch is afgelopen nacht een 32-jarige Bossche automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

PORTEMONNEE GESTOLEN (Drunen)

Een onbekend gebleven persoon heeft vanmorgen kans gezien om van een Drunense een portemonnee met f. 50,00, een giropas en enkele persoonlijke bescheiden weg te nemen. De vrouw had de portemonnee opgeborgen in een babytas aan het stuur van een buggy.

GESTOLEN AUTO'S OPGEVIST ('s-Hertogenbosch)

Vanmorgen zijn uit het water van de Dieze langs de Diezekade in 's-Hertogenbosch twee personenauto's geborgen. Beide voertuigen, een Volkswagen Polo en een Saab bleken van diefstal afkomstig. De Polo bleek op 30 januari 1993 in Den Bosch te zijn gestolen terwijl de Saab vanaf 12 maart jl. vermist wordt. De auto's zijn aangetroffen na een melding van Rijkswaterstaat.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 3152 '
Lees ook