Zaterdag 1 Januari

VUURPIJL DOOR SLAAPKAMERRAAM

Vannacht is een woning aan de Blokpolder brand ontstaan nadat er een vuurpijl door een slaapkamerraam binnen was gekomen. Omdat de bewoners niet thuis waren, sloegen omwonenden de ruit van de voordeur in om een beginnende brand te blussen. De brandweer kwam ook nog ter plaatse.

AUTO TEGEN BOOM

Vanochtend omstreeks 7.30 uur is aan de Troelstradreef een auto tegen een boom gereden. De bestuurder, een 19-jarige Bosschenaar, raakte hierbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd geheel vernield.

DIEFSTAL UIT BLOEMENZAAK

Uit een bloemenzaak aan de Minderbroedersstraat is vanochtendeen aantal kandelaars gestolen. De eigenaresse, die boven de zaak woont, hoorde omstreeks 8.30 uur een knal en glasgerinkel. Er bleek een grote etalageruit vernield te zijn.

RUITEN VERNIELD ('s-Hertogenbosch)

In de Van der Hoopstraat zijn op oudjaarsavond van drie woningen ruiten vernield. Ook een daar staande personenauto moest het ontgelden. Een kennelijk doorgedraaide man pakte zonder aanleiding een steen uit de voortuin van een woning en gooide daarmee een ruit van de woonkamer in. Daarna vernielde hij nog een ruit van een voordeur van een andere woning. Toen de bewoners van een daarnaast gelegen woning naar buiten kwamen werden zij aangevlogen en vluchtten weer naar binnen. Bij het inslaan van de ruit van de voordeur van die woning kreeg de 30-jarige bewoonster glassplinters in het oog. Zij moest zich onder behandeling stellen van een oogarts. De verdachte, een 28-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch werd niet meer aangetroffen en kon nog niet worden opgespoord.

MISHANDELING EN HUISVREDEBREUK ('s-Hertogenbosch)

Vannacht is een 32-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en mishandeling. De man was de woning van zijn ex-vriendin aan de Vierde Donk in 's-Hertogenbosch binnengedrongen en was daar haar nieuwe vriend, een 35-jarige Rosmalenaar te lijf gegaan.

OVERTREDING WET WAPENS EN MUNITIE ('s-Hertogenbosch)

Op Oudjaarsavond vuurde een 25-jarige bewoner van het AZC aan de Vlijmenseweg enkele knalpatronen af. De gealarmeerde politie vond op straat vijf hulzen van knalpatronen en stelde daarop een onderzoek in in de woning van de verdachte. Daar werd niet het wapen gevonden waar de verdachte de patronen heeft afgeschoten maar wel wel een vlindermes en een werpmes. Deze messen zijn inbeslag genomen en de verdachte is aangehouden.

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING (Vlijmen)

Vannacht is op de Beneluxlaan in zijn woonplaats Vlijmen een 27-jarige man aangehouden terzake mishandeling van zijn ex. De gewaarschuwde politie verzocht de man de woning te verlaten. De man werd echter alleen maar agressiever en pakte een van de agenten vast. Hij is daarop onder hevig verzet aangehouden en ingesloten op het politiebureau in 's-Hertrogenbosch.

TWEE KEER BRAND DOOR VUURWERK

Op oudejaarsdag is in Drunen en Oudheusden brand in een woning ontstaan door vuurwerk. Het dak van een huis aan de Dillenburglaan te Drunen vloog vanmiddag rond 12.50 uur in brand nadat er vuurpijlen in het dak terechtgekomen waren. Er ontstond een flink gat in het dak. De brandweer moest nog lang nablussen. De oorzaak lag in het afsteken van vuurwerk in de voortuin door een van de kinderen van de bewoners. De 12-jarige jongen schoot vuurpijlen vanuit een bloempot de lucht in, maar een van de pijlen kwam in het dak terecht. Er raakte niemand gewond, de schade loopt in de tonnen.

In Oudheusden ontstond kort na 15.00 uur brand in een huis aan de Adrianus Loeffstraat. De oorzaak van deze brand lag in een vuurpijl die vermoedelijk door een dorpsgenootje via de brievenbus was binnengegooid. Daardoor ontstond roet- en waterschade in de hal. Het schadebedrag is niet bekend.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 3893 '
Lees ook