Vrijdag 17 December

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 33-jarige Bosschenaar in een woning aan de Jacob van Oudenhovenstraat in 's-Hertogenbosch aangehouden wegens bedreiging en vernieling. De man bedreigde zijn 28-jarige vriendin met een mes en vernielde huisraad. Bij aankomst van de politie brak de verdachte een metalen spijl uit een bed en dreigde hiermee. Op een gegeven moment wisten de agenten de zich hevig verzettende man in de boeien te slaan. Hij is ingesloten. De 33-jarige Bosschenaar zou door het lint zijn gegaan tengevolge van drugsgebruik.

HENNEPKWEKERIJ BIJ VUURWERKCONTROLE ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is bij een vuurwerkcontrole in een woning aan de Hesselsstraat in 's-Hertogenbosch behalve vuurwerk een hennepkwekerij aangetroffen. Tegen de 41-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. Agenten troffen op één van de slaapkamers een hennepkwekerij met 51 volwassen planten en 374 stekken aan. De kwekerij is ontmanteld en de apparatuur en planten zijn inbeslaggenomen. In de woning is verder een zogenaamde honderduizendklapper en een vuurwerkpakket aangetroffen en inbeslaggenomen.

ÉÉNENTACHTIG SNELHEIDSOVERTREDINGEN (Rosmalen)

Donderdagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen 81 bestuurders van auto's / bromfietsen bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 50/km. Hoogst gemeten snelheid was 73 km/h. Onder de bekeurden bevonden zich drie bromfietsers. De hoogst gemeten snelheid bij hen bedroeg 63 km/h, waar voor bromfietsen 30 km/h is toegestaan.

ZAKKENROLLERIJ ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is in een kruidenierszaak aan de Orthenstraat in 's-Hertogenbosch van een 31-jarige inwoner uit die plaats een portemonnee gerold. In de beurs zaten een gering geldbedrag en een paar bankpasjes.

JONGEN VAN FIETS GESTOTEN ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is een 14-jarige Bosschenaar gewond geraakt toen hij op de Rompertsebaan in 's-Hertogenbosch van zijn fiets werd gestoten. Twee fietsende jongens haalden het slachtoffer in. De eerste schopte zonder enige aanleiding hard tegen het been van de 14-jarige jongen. De tweede jongen gaf hem nog een duw, waardoor het slachtoffer ten val kwam. De jongen liep door de val een scheur in het bot van zijn pols op, in het ziekenhuis is hij in het gips gezet.

DRUGS- EN DRANKMISBRUIK ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond zijn op de Kloostergang in 's-Hertogenbosch een 34-jarige en 45-jarige Bosschenaar bekeurd voor het gebruik van respectievelijk alcohol en drugs.

MAN MET ZWAARD ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 28-jarige Tsjech op de Willem van Nassaulaan in 's-Hertogenbosch aangehouden voor het lopen met een zwaard over de openbare weg. De man liep gekleed in een lang gewaad met een zwaard op zijn heup. Hij verklaarde van koninklijke bloede te zijn en derhalve met een wapen te mogen lopen. De man is aangehouden en het zwaard is inbeslaggenomen.

JONGEN ONWEL GEWORDEN IN ZWEMBAD (Vlijmen)

Donderdagavond is een 14-jarige inwoner uit Vlijmen vermoedelijk onwel geworden in een een zwembad aan de Burgemeester Zwaansweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer is korte tijd later in het Grootziekengasthuis in 's-Hertogenbosch overleden. Volgens getuigen was de jongen voor zichzelf aan het oefenen in het zwembad en klokte hij hoe lang hij onder water kon blijven. Korte tijd later zagen getuigen het slachtoffer in het diepe gedeelte van het zwembad bewegingsloos onder water liggen. Samen met een badmeester werd de jongen uit het water gehaald. Terplaatse werd direct de reanimatie gestart, die later werd overgenomen door ambulancepersoneel. In het Grootziekengasthuis werd de dood van de Vlijmenaar vastgesteld. In overleg met Justitie wordt geen strafrechterlijk onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 3900 '
Lees ook