Zondag 16 Mei

WAPENS AANGETROFFEN

Bij een controle vrijdagmiddag op de Brabantlaan in Den Bosch werd in de auto van een 20-jarige man uit Den Haag een wapenstok, wurgstokjes en een boksbeugel aangetroffen. De Hagenaar kreeg proces-verbaal, de wapens zijn in beslaggenomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

De politie heeft vrijdagavond op de Prins Hendrikstraat in Drunen een 47-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had even tevoren op de Torenstraat in Drunen een vrouw besmeurd met een rauw ei en de vrouw verbaal beledigd. Tijdens het verhoor gaf de man de feiten toe en bekende ook nog een hondendrol op een autodeur van de vrouw te hebben gesmeerd. Reden ervoor waren relationele problemen.

VERDACHT VAN BEDREIGING

De politie in Nijmegen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de weg van Wijchen naar Nijmegen twee mannen aangehouden die even tevoren problemen hadden veroorzaakt bij een discotheek aan de Graafsebaan in Rosmalen. De mannen, Nijmegenaren van 22 en 30 jaar, mochten de discotheek niet binnen en een van hen bedreigde daarna een discomedewerker. De medewerker dacht dat de mannen een vuurwapen bij zich hadden, doch bij aanhouding trof de politie het wapen niet aan. Na verhoor is het tweetal weer in vrijheid gesteld.

AUTO WEG

Op de Hadewychstraat in Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een rode Opel Kadett gestolen, kenteken PB-22-ZP. Waarde niet bekend.

WONINGINBRAAK

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Hertog Godfriedstraat in Den Bosch. Daarbij werden een televisie, een videorecorder, twintig c.d.'s en ruim twintig kledingstukken weggehaald.

ZAKKENROLLER AANGEHOUDEN

De politie heeft zaterdagmorgen vroeg op de Karrenstraat in Den Bosch een 25-jarige inwoner van Vught aangehouden. De man werd ervan verdacht even tevoren in een discotheek aan de Karrenstraat twee pogingen tot zakkenrollen te hebben ondernomen. Twee vrouwen betrapten de man toen hij probeerde de portemonnee uit de tas te halen. De man kon zich tijdens het verhoor niets meer herinneren omdat hij dronken was, zo verklaarde hij.

AMOKMAKER AANGEHOUDEN

De politie heeft zaterdagmorgen op de Smaragd in Den Bosch een 38-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht even tevoren enkele ruiten van een woning aan de Smaragd te hebben vernield. De bewoonster van het huis heeft tevens aangifte gedaan van zware mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsbberoving. De Bosschenaar zou de vrouw de afgelopen maanden hebben bedreigd en mishandeld. De man is verhoor zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

DIEFSTAL MET GEWELD

Op de Schilderstraat in Den Bosch heeft de politie zaterdagmorgen vroeg een 31-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wilde ter plekke een 25-jarige plaatsgenoot van zijn snorfiets beroven. Hierbij sloeg hij het slachtoffer enkele malen in zijn gezicht en nam de contactsleutels en de bril weg. Het lukte het slachtoffer om weg te rijden omdat de contactsleutel afbrak. Op zijn vlucht kwam hij surveillerende agenten tegen die de dader konden aanhouden.

GELDNET AUTO OVER DE KOP

Zaterdagmiddag sloeg op de kruising Wolfshoek - Parklaan in Drunen een auto van Geldnet over de kop. De bestuurder is vermoedelijk te snel de bocht ingereden. Hij bleef ongedeerd, alsmede zijn medepassagier. Nadat het voertuig weer op zijn kant was gezet kon de (onbekend gebleven) inhoud van de Geldnetauto onder toezicht van de aanwezige agenten overgeheveld worden op een tweede wagen die inmiddels was gearriveerd.

VECHTERSBAZEN AANGEHOUDEN

In en rondom een discotheek aan de Vughterstraat in Den Bosch zijn zondagmorgen vroeg zes mannen aangehouden wegens betrokkenheid bij een vechtpartij. Het zestal, afkomstig uit Den Bosch, Utrecht en Den Haag, is openlijke geweldpleging c.q. mishandeling ten laste gelegd. Verschillende verdachten liepen verwondingen op in het gezicht.

Hetzelfde gebeurde bij een discotheek aan de Karrenstraat in Den Bosch. De politie hield hier vier personen aan. Ook zij raakten gewond en liepen diverse kneuzingen op. Van beide vechtpartijen is de aanleiding nog niet helemaal duidelijk.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 4231 '
Lees ook