Dinsdag 20 Juli

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERZEKERINGSFRAUDE

('s-Hertogenbosch) Dinsdag is een 37- jarige Bosschenaar op de Eimeren in 's-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van verzekeringsfraude. Gisteren werden in verband hiermee al een 24- en een 20-jarige bewoner van de Robijn in 's-Hertogenbosch aangehouden. De 37-jarige verdachte zou het tweetal hebben gevraagd zijn BMW M3 t.w.v. ongeveer Fl. 16.000,= definitief te laten verdwijnen teneinde de verzekerings-penningen te kunnen innen. De mannen hebben begin april de BMW zogenaamd gestolen. Eerst hebben zij een aantal onderdelen van het voertuig verkocht. Vervolgens hebben zij de auto op een autoambulance geladen en van 12 op 13 april op de Marenseweg in Maren Kessel in brand gestoken. De 37-jarige man deed op 13 april jl. aangifte bij de politie in Den Bosch. De 24- en 20-jarige verdachte kregen ieder een bedrag van Fl. 500,= voor hun werkzaamheden. De drie mannen zijn inverzekeringgesteld.

MAN MISHANDELT WINKELMEDEWERKER ('s-Hertogenbosch)

Maandagavond is in een supermarkt aan het Kapelaan Koopmansplein in 's-Hertogenbosch een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor mishandeling van een 18-jarige vulpoegmedewerker. De winkelmedewerker zag dat de man een blik probeerde weg te nemen en hield hem in de gaten. De verdachte zette daarop het blik terug en zei tegen de jongen dat hij hem niet zo in de gaten moest houden. Volkomen onverwachts pakte hij de 18-jarige jongen beet en sloeg hem met volle kracht in het gezicht. Hij bedreigde de jongen dat hij hem nog wel een keer met een pistool zou komen opzoeken. Bij zijn vlucht naar de uitgang wisten andere medewerkers de man te overmeesteren en belden de politie. De man is ingesloten. Het slachtoffer liep een gezwollen en pijnlijk jukbeen op.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Maandagavond is op de Zuid Willemsvaart in 's-Hertogenbosch een 36-jarige in die plaats woonachtige harddruggebruiker aangehouden kort nadat hij had ingebroken in een geparkeerde auto aan de Limietlaan. Surveillerende agenten wisten op aanwijzing van een getuige de man te arresteren. De buit, een autoradio-cdspeler had hij nog in zijn bezit. De verdachte is inverzekeringgesteld. Hij verklaarde de radio te hebben gestolen om heroïne te kunnen kopen.

AUTO UITGEBRAND ('s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is op de Parallelweg Treurenburg in 's-Hertogenbosch een auto uitgebrand. De auto bleek kort daarvoor gestolen te zijn aan de Zesde Reit in 's-Hertogenbosch. De brandweer bluste de brand. BELEDIGING/DISCRIMINATIE (Drunen)

Maandagmiddag heeft een 37-jarige bewoner van de Zonnebloemlaan in Drunen aangifte gedaan van belediging/discriminatie gepleegd door een 40-jarige buurman. De bewoner en zijn familie zijn afkomstig uit Duitsland en wonen sinds zes jaar in Drunen. Al een aantal jaren gebruikt de buurman voor Duitsers kwetsende taal tegen het gezin en bezoekers van het gezin. De druppel die de emmer deed overlopen was dat de buurman het praatje rondstrooit dat de vrouw van de Duitser in de prostitutie zou zitten. De 37-jarige man en diens vrouw hebben al regelmatig getracht met de man over deze zaken te spreken, echter zonder resultaat. De politie stelt een onderzoek in.

VERDACHTE AANRANDING AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is op de Oranje Nassaulaan in 's-Hertogenbosch een 23-jarige Tilburger aangehouden als verdacht van aanranding van een 25-jarige Bossche, kort daarvoor gepleegd in de Hinthamerstraat in haar woonplaats. De man ging naast de vrouw lopen en betastte het slachtoffer onzedelijk. De Bossche duwde de man weg. De man bleef haar achtervolgen, waarop zij een winkel binnenging en de politie waarschuwde. Surveillerende agenten hielden de man aan de hand van het opgegeven signalement aan. De verdachte is ingesloten, hij is regelmatig voor soortgelijke feiten met de politie in aanraking geweest.

DIEFSTAL TANKTAS (Heusden)

Maandagavond is de tanktas van een 30-jarige motorrijder uit Sint Oedenrode aan de Sterrestraat in Heusden van zijn motorfiets gestolen. De man was gestopt in de nabijheid van een informatiebord om even op het bord te kijken. In het moment dat hij daar stond is de tas vermoedelijk losgesneden en ontvreemd. In de tas zaten o.a. een motorpak, een paspoort, een fototoestel en een paar honderd gulden.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 4457 '
Lees ook