Politiebericht Den Bosch 24-07-2001
Politiebericht district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN VOOR VRIJHEIDSBENEMING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen is een 40-jarige Bosschenaar op de Deutersestraat in s-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van vrijheidsbeneming van zijn 46-jarige zus en haar 49-jarige vriendin. Surveillerende agenten herkenden de verdachte. Omdat de man mogelijk in het bezit van een vuurwapen zou zijn, volgden zij hem in afwachting van assistentie op afstand. Met behulp van andere agenten kon de verdachte worden aangehouden. De man wordt ervan verdacht van woensdag 18 juli op donderdag 19 juli in de woning van zijn zus aan de Sumatrastraat in s-Hertogenbosch, zijn zus en haar vriendin onder bedreiging van een vuurwapen , te hebben vastgehouden. De man wilde op deze manier geld van zijn zus hebben. Toen hij s-ochtends met de vrouwen het geld bij een bekende op wilde gaan halen, zijn de vrouwen niet meer bij hem ingestapt en moest hij onverrichter zake wegrijden. Bij zijn aanhouding bleek de man het vuurwapen niet bij zich te hebben. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.

NEGEN WERKNEMERS MET VALSE PASPOORTEN (s-Hertogenbosch)

Maandag zijn bij een vleesverwerkend bedrijf aan de Veemarktkade in s-Hertogenbosch negen Bulgaren in de leeftijd van 21 tot 40 jaar betrapt met valse paspoorten. Zij zijn aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld. Medewerkers van het bedrijf hebben in het verleden van de Vreemdelingendienst van het District Den Bosch een korte cursus gehad in het onderkennen van valse reisdocumenten. Zij ontdekten dat de werknemers gebruik maakten van valse identiteitspapieren en waarschuwden de politie. De negen mannen zijn aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zij de Bulgaarse nationaliteit hadden en gebruik maakten van valse Griekse paspoorten. Het negental is aangehouden en in afwachting tot uitzetting uit Nederland in vreemdelingenbewaring gesteld.

INZET TRAUMAHELI BIJ VERKEERSONGEVAL (Vlijmen)

Dinsdagmiddag is bij een verkeersongeval op de kruising Nassaulaan/Vendreef in Vlijmen de traumahelikopter uit Amsterdam ingezet. Bij de aanrijding raakte een 70- jarigeVlijmenaar, zijn 69-jarige vrouw en 3-jarige kleinkind uit Ravenstein gewond. De Vlijmenaar reed vermoedelijk zonder voorrang te verlenen vanaf de Nassaulaan de Vendreef op. Vanuit de richting Vlijmen naderde een bulkwagen bestuurd door een 34-jarige chauffeur uit Veghel. Laatstgenoemde kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de personenauto in de flank. De bestuurder van die auto raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij was zodanig ernstig gewond dat de assistentie van een traumateam werd ingeroepen. De trauma-arts is met de gewonde bestuurder in de ambulance meegegaan naar het GZG. Zijn 69-jarige vrouw werd met haar 3-jarige kleinzoon al eerder naar het Bossche ziekenhuis overgebracht.. Twee andere kleinzoons (lft. onbekend) bleven ongedeerd.

EURO-OPLICHTER BESTEELT BEJAARDE VROUW (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 92-jarige bewoonster van een bejaardenflat aan de Wethouder Schuurmanslaan in s-Hertogenbosch slachtoffer geworden van een oplichter. De man belde bij de vrouw aan de deur. Hij deelde het slachtoffer mede dat hij voor de Postbank werkte en in verband met de overgang naar de Euro haar pinpas kwam innemen. De vrouw liet de man binnen. De oplichter hielp de vrouw met zoeken naar de pinpas en wist ondertussen nog een groot geldbedrag van de bejaarde vrouw weg te nemen. De politie sluit niet uit dat de man deze werkwijze zal herhalen en waarschuwt met name oudere mensen niet te goedgelovig te zijn. Laat daarom geen onbekenden uit beleefdheid binnen. In verband met de overgang naar de Euro worden GEEN pinpassen aan huis opgehaald ! De politie stelt een onderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED (Rosmalen)

Van maandag op dinsdag is een 25-jarige Rosmalenaar op de Graafsebaan in zijn woonplaats Rosmalen voor de vierde keer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

SNELKRAAK MET BROMSCOOTER (s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is door een onbekende man op een bromscooter een snelkraak gepleegd bij een modezaak aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch. De man reed vannacht met zijn scooter een ruit van het pand kapot en nam een paar stapels kleding weg. Hij vluchtte in de richting van de Zuid-Willemsvaart.

BEROVING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag heeft een 18-jarige Bosschenaar aangifte gedaan van een beroving gepleegd op maandagavond op de Parallelweg in s-Hertogenbosch. Twee onbekende daders bedreigden het slachtoffer verbaal en dwongen hem zijn GSM en portemonnee af te geven. De daders liepen na de beroving weg in de richting van het station.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 4788 '
Lees ook