Vrijdag 30 Juli

GRAFFITYSPUITERS BETRAPT (Drunen)

Donderdagmiddag zijn op de Mondriaanstraat in Drunen twee 14-jarige en een dertienjarige inwoner uit die plaats betrapt bij het spuiten van graffiti. Het drietal bleek op een aantal muren en containers in de omgeving van het Vermeerplantsoen verschillende "kunstwerken"te hebben aangebracht. De spuitbussen zijn inbeslaggenomen. De jeugdige verdachten hebben op het bureau bekentenissen afgelegd. Proces verbaal is opgemaakt.

PUBLIEK LASTIG BIJ AANHOUDING VERDACHTE ('s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Karrenstraat in 's-Hertogenbosch overlast ondervonden van omstanders bij de arrestatie van een 20-jarige in 's-Her-togenbosch woonachtige man. Portiers van terplaatse aanwezige horecagelegen-heden hielpen de agenten door de omstanders op afstand te houden en de politie "werkruimte"te verschaffen. De politie was te hulp geroepen omdat de 20-jarige man naarbinnen wilde in een café. De Bosschenaar bleek al eerder binnen geweest te zijn en wilde weer naarbinnen. Het café wilde gaan sluiten en weigerde de man. Hij trapte en sloeg tegen de toegangsdeur om toch naarbinnen te kunnen. Twee vrienden van hem probeerden hem daarvan te weerhouden. De politie haalde de man uit de deuropening weg om eerst het verhaal van de caféhoudster aan te horen. De 20-jarige duwde op dat moment tegen de agenten aan. Zij plaatsten de man aan de overkant van de straat om het gesprek "rustig" af te kunnen maken. De verdachte schold vanaf de overkant van de straat agenten uit voor "Vieze vuile kut kanker wouten"en voegde daaraan toe dat hij één van hen wel kapot zou maken. Op dat moment is de man aangehouden. Onder verzet is hij in de boeien geslagen. Een groep enkele tientallen omstanders bemoeide zich met name verbaal met de aanhouding en drongen op. Portiers van nabijgelegen horecagelegenheden hebben hen op afstand gehouden zodat de politie haar werk kon doen. De man is overge-bracht en ingesloten op het bureau.

STADSBUS TE WATER ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is bij de bushalte "Maasoever"aan de Larenweg in 's-Hertogen-bosch een stadsbus uit zichzelf gaan rijden en in het water terecht gekomen. De chauffeur, een 29-jarige Bosschenaar liet de lege bus met draaiende motor staan en stond zelf even naast de bus. Op een gegeven moment zag hij de deuren van de bus dichtgaan en begon de voertuig uit zichzelf langzaam te rijden. Uiteindelijk kwam de stadsbus tot stilstand in een naast de Larenweg gelegen singel. Op de bus zit standaard een wegrijdblokkering die in werking treedt op het moment dat de deuren geopend zijn. Mogelijk ten gevolge van een technisch defect heeft de blokkering niet goed gewerkt. Er is niemand gewond geraakt. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. MEISJES MISHANDELD ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond zijn een 13-en 20 jarig meisje mishandeld door een 22-jarige in Den Bosch woonachtige man. De mishandeling vond plaats op een veldje bij de Tamboe-rijn in 's-Hertogenbosch. De man riep dingen tegen de voorbijlopende meisjes(zussen van elkaar) waarop zij reageerden. De verdachte kwam naar de meisjes toe en sloeg de oudste van de twee in het gezicht. Het meisje viel op de grond en werd aan haar broekspijpen door het gras gesleurd. Toen het jongere meisje haar zus te hulp kwam kreeg zij ook klappen. Op een gegeven moment kwam de moeder van de meisjes aangerend waarna de verdachte er vandoor ging. Het 13-jarige meisje liep gekneusde vingers aan de mishandeling op en is in het Carolusziekenhuis behandeld. Het oudste slachtoffer hield behalve een pijnlijke plek geen lichamelijk letsel aan de mishandeling over.

MOTORRIJDERS GEWOND BIJ AANRIJDING (Heesbeen)

Donderdagavond zijn een 21-jarige motorrijder uit Woudrichem en een 43-jarige motorrijder uit Waalwijk op de Heesbeenseweg in Heesbeen gewond geraakt nadat ze met elkaar in aanrijding waren gekomen. De 43-jarige motorrijder kwam vanuit de richting Grotestraat en is vermoedelijk op de weghelft van de hem tegemoetkomende 21-jarige motorrijder terecht gekomen. Beiden kwamen door de aanrijding ten val en raakten gewond. Het 21-jarige slachtoffer is o.a. met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het GZG in Den Bosch, de 43-jarige man is met o.a. een gebroken scheenbeen overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Waalwijk. Beide motoren liepen aanzienlijke schade op.

AUTO SPONTAAN IN BRAND ('s-Hertogenbosch)

Vrijdagmiddag is op de Zuiderparkweg in 's-Hertogenbosch de auto van een 54-jarige Bosschenaar spontaan in brand gevlogen. De man stond te wachten voor de verkeerslichten en zag plotseling vlammen bij de stuurkolom. Omstanders wisten met een brandblusser het vuur te doven.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 4803 '
Lees ook