Donderdag 1 April

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN BEROVING SRV MAN ( Haarsteeg)

Woensdagavond zijn twee 15-jarige Vlijmenaartjes aangehouden als verdacht van beroving van een SRV-man op de Priemsteeg in Haarsteeg. Een van de twee jongens haalde op het moment dat de SRV-man bij een klant naarbinnen ging de kassa in de SRV-wagen leeg. De andere stond er vlakbij. Op het moment dat de SRV-man terugkwam ging het tweetal er op de fiets vandoor. Een van de jongens kon door een toevallig passerende 55-jarige man uit Haarsteeg worden aangehouden op de Tuinbouwweg. Hij is overgedragen aan de politie. De tweede verdachte kon later in een sportschool aan de Mari van Eschstraat in Haarsteeg worden aangehouden. Beide zijn ingesloten.

17-JARIGE BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN WEGENS BEDREIGING

('s-Hertogenbosch) 'Woensdagavond is bij de opvang van verslaafden aan de Vliertstraat in 's-Hertogenbosch een 17-jarige Bosschenaar aangehouden wegens bedreiging. De man had wegens wangedrag in een eerder stadium een ontzegging voor het pand gekregen en wilde toch naar binnen. Een beveiligingsmedewerker weigerde hem de toegang waarna de verdachte het slachtoffer verbaal bedreigde met lijfelijk geweld later op de avond. De 17-jarige Bosschenaar is terplaatse door de politie aangehouden en ingesloten.

BEDRIEGLIJK "ECHT" NAMAAKPISTOOL( 's-Hertogenbosch)

Woensdagavond is op de Seringenstraat in 's-Hertogenbosch een tot afdreiging geschikt nepvuurwapen inbeslaggenomen. Tegen twee 15-jarige Bosschenaren is proces-verbaal opgemaakt wegens de Vuurwapenwet. De politie kreeg een melding dat er iemand op de Seringenstraat met een vuurwapen in zijn zak stond. Op het moment dat de politie terplaatse kwam gooide een van de verdachten het wapen op de grond. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Het neppistool bleek eigendom te zijn van de andere verdachte die hem even in bewaring had gegeven. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het neppistool dat is inbeslaggenomen, wordt volgens de vuurwapenwet gezien als "echt" vuurwapen. Behalve dat een dergelijk pistool kan worden gebruikt bij een overval of beroving, levert het ook het gevaar op van schietincidenten tussen de controlerende agent en degene die het wapen draagt. In dit geval was hier echter geen sprake van.

FEYENOORDSUPPORTER BEDREIGT BEVEILIGINGSMEDEWERKER MET MES

('s-Hertogenbosch) Donderdagmorgen is op de Sportlaan in 's-Hertogenbosch een 23-jarige Feijenoordsupporter uit Sint Oedenrode aangehouden als verdacht van bedreiging van een beveiligingsmedewerker van een school aan de Sportlaan. De verdachte had even daarvoor op school mot gehad met een Ajax-supporter, het tweetal was toen uit elkaar gehaald. Onderweg naarbuiten werd de duidelijk opgewonden verdachte aangesproken door een beveiligingsmedewerker van de school. Hij wees met een stiletto in de richting van de man en bedreigde hem verbaal. De 23-jarige man ging er vandoor met een auto. Op zeer korte afstand van de school is hij aangehouden door de politie. De stiletto is inbeslaggenomen en hij is voor verhoor ingesloten.

TWEE RUSSISCHE VROUWEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

('s-Hertogenbosch) Donderdagmorgen zijn twee Russische vrouwen van 23 en 30 jaar betrapt op diefstal bij een modewarenhuis aan de Markt in 's-Hertogenbosch. De vrouwen namen vier paar schoenen en een jas weg uit de winkel. Bij hun aanhouding verklaarden zij uit armoe tot hun daad te zijn gekomen. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

GERAFFINEERDE WINKELDIEFSTAL ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bij een warenhuis aan Achter het Stadhuis in 's-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstal van drogisterijgoederen ter waarde van ongeveer Fl. 400,=. De man had zijn jas met dichtgeknoopte mouw over zijn arm hangen en stopte daar alle artikelen in. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

VERNIELSTER RUIT AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is een 26-jarige Bossche op de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch op heterdaad aangehouden na het ingooien van een ruit. De vrouw verkeerde in beschonken toestand en is ingesloten.

WONINGINBRAAK ( Rosmalen)

Woensdag is ingebroken in een woning aan de Jaap Edenstraat in Rosmalen. Het is niet bekend hoe de dader binnen heeft kunnen komen. Uit het huis zijn o.a. een TV, stereoapparatuur en sieraden ontvreemd.

BROMFIETSER LOOPT GEWOND NA VAL (Vlijmen)

Woensdagavond is een 17-jarige Vlijmenaar gewond geraakt na een val met zijn bromfiets op de Schilderstraat in Vlijmen. Hoe de man ten val is gekomen is nog niet bekend. Het slachtoffer droeg geen helm. In het Willem Alexanderziekenhuis zijn een hersenschudding en schaafwonden geconstateerd. Inmiddels is de jongen weer thuis.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 4856 '
Lees ook