Vrijdag 29 Oktober

VADER AANGEHOUDEN VOOR ZWARE MISHANDELING ZOON ('s-Hertogenbosch)

Woensdag jl. is een 40-jarige man in zijn woning aan de Eerste Donk in 's-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van zware mishandeling, poging tot doodslag en vrijheidsberoving aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 19-jarige zoon in de nacht van 4 augustus 1999 te hebben vastgebonden, te hebben geslagen met een riem en hem stroomstoten van 220 Volt te hebben toegediend. Hij liep hierbij diverse verwondingen op. De jongen wist zich 's-morgens uit de woning van zijn vader te bevrijden. De jongen verbleef sinds twee weken in de woning van de vader omdat zijn moeder met vakantie was. Het slachtoffer heeft uit angst voor zijn vader pas op een later tijdstip aangifte gedaan. De verdachte is inmiddels inverzekering gesteld. De allochtone vader verklaarde tijdens één van de verhoren dat hij het niet eens was met het doen en laten van zijn zoon en hem op deze manier een goede opvoeding wilde geven. De jongen is inmiddels op een geheim adres ondergebracht.

MAN AANGEHOUDEN WEGENS BEDREIGING ('s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is een 22-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch op de Karrenstraat in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging van een 25-jarige plaatsgenoot. De verdachte was kort daarvoor uit een horecagelegenheid gezet waar hij zich vervelend gedroeg. Bij het naarbuiten gaan bedreigde hij bij de deur een bezoeker met de dood. Verder zou de verdachte met een riem in de richting van het slachtoffer hebben geslagen. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten.

GELUIDSCONTROLE HORECA ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is de geluidsapparatuur bij horecagelegenheden aan de Hinthamerstraat, Graafseweg, Torenstraat en Hinthamereinde in 's-Hertogenbosch gecontroleerd. In twee gevallen werd bij een horecagelegenheid aan de Hinthamerstraat en de Torenstraat een overtreding geconstateerd. In het eerste geval bleek de geluidsapparatuur niet te zijn verzegeld. In het tweede geval werd door middel van een omleiding een limiter omzeild. In beide gevallen is proces-verbaal opgemaakt. De controle is gehouden door politie en gemeenteambtenaren van de afdeling Geluid & Milieu.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED RAMT "AMSTERDAMMERTJE"

('s-Hertogenbosch) Donderdagavond heeft een 50-jarige automobilist uit Gendt op de Triniteitsstraat in 's-Hertogenbosch onder invloed van alcohol een zogenaamd "Amsterdammertje"geramd. Bij controle bleek dat de man nog nauwelijks op zijn benen kon staan. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. BRAND DOOR VERFSTRIPPER (Drunen)

Vrijdagmorgen is op de Torenstraat in Drunen brand ontstaan bij het gebruik van een verfstripper om was te verdunnen. De 54-jarige bewoner raakte hierbij gewond. De man trachtte met een verfstripper bij het in de was zetten van een houten vloer, de was door verhitting te verdunnen. De was en de kleding van het slachtoffer vloog daardoor in brand. Nadat het vuur was gedoofd is de man met een brandwond aan zijn been per ambulance overgebracht naar het Grootziekengasthuis in 's-Hertogenbosch.

VERKEERSWEEK TEAM HEUSDEN (Haarsteeg / Drunen)

Donderdagmiddag en -avond zijn in het kader van de verkeersweek Team Heusden in het totaal 23 bestuurders bekeurd. In Haarsteeg is op de Mommersteeg en Tuinbouwweg gecontroleerd op de maximum snelheid. 16 bestuurders reder sneller dan de toegestane 50 km/h. Hoogst gemeten snelheid 84 km/h. In Drunen is gecontroleerd op de verlichting bij fietsers. In het totaal zijn 7 fietsers bekeurd voor het rijden met niet werkende verlichting.

TOEZICHT BINNENSTAD ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is tijdens de koopavond in het centrum van 's-Hertogenbosch extra toezicht gehouden. In het totaal zijn negen mensen bekeurd. In zes gevallen reden bromfietsers in strijd met een geslotenverklaring, tweemaal is proces-verbaal opgemaakt voor druggebruik in portieken en in één geval is proces-verbaal opgemaakt voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

MAN BEDREIGT MEDEWERKSTER GEMEENTE (Vlijmen)

Donderdagmiddag is een 27-jarige medewerkster van de gemeente Heusden telefonisch bedreigd door een bewoner van de Sportlaan in Drunen. De man deelde mede een caravan te zullen plaatsen op het terrein van het woonwagencentrum aan de Sportlaan. Toen de medewerkster hem mededeelde dat dat niet was toegestaan bedreigde hij haar telefonisch met de dood.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is bij een warenhuis aan Achter het Stadhuis in 's-Hertogenbosch een 15-jarige inwoner uit Vught betrapt bij winkeldiefstal. De jongen probeerde voor een bedrag van ruim Fl. 500,= aan sportartikelen te ontvreemden. Hij is aangehouden en ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 4899 '
Lees ook