Vrijdag 14 Mei

VAN GOGH PANEEL GESTOLEN ('s-Hertogenbosch)

Vrijdagochtend, 14 mei werd door de bewaking van F. van Lanschot bankiers ontdekt dat er was ingebroken in het hoofdkantoor van de bank aan de Hooge Steenweg in 's-Hertogenbosch. Daarbij is een paneel van Vincent Van Gogh, uit de vroege Nuenense periode, gestolen. De olieverfschildering "geknotte berkenboom" is 40,5 cm hoog en 29,5 cm breed.. De waarde van het paneel bedraagt volgens Van Lanschot f. 750.000,00 waarvoor het ook verzekerd is. De diefstal moet zijn gepleegd tussen woensdagavond 12 mei te 22.00 uur en vrijdagmorgen 14 mei te 08.00 uur. De politie en Van Lanschot tasten nog in het duister over de wijze waarop de inbraak is gepleegd en het exacte tijdstip van de inbraak, mede gezien de getroffen veiligheidsmaatregelen. De politie verzoekt getuigen die tussen de genoemde data en tijdstippen iets verdachts rondom het kantoor van Van Lanschot hebben gezien dan wel anderszins informatie kunnen verstrekken over deze diefstal contact met haar op te nemen. Tel. 073-6991699

VERNIELING ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op de Pastoor Mutsaersstraat in 's-Hertogenbosch een 22-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had een fles bier kapot gegooid, een deuk in een auto geschopt en de ruit van een winkeldeur ingetrapt. De man verklaarde zodanig onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn geweest dat hij niet wist wat hij deed.

INBRAAK (Hintham)

Donderdagavond is er ingebroken in een berging behorende tot een woning aan de Pastoor de Leijerstraat in Hintham. Er worden onder meer een aantal kostbare sieraden, een videocamera, bankpassen en een geldbedrag van enkele honderden guldens vermist.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL ('s-Hertogenbosch)

Een 37-jarige automobilist uit Velddriel en zijn 18-jarige passagier eveneens uit Velddriel raakten donderdagavond gewond toen de bestuurder op de Rijksweg A2 onder 's-Hertogenbosch de controle over zijn voertuig verloor. Een derde inzittende bleef ongedeerd. De beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was in een slip geraakt en diverse keren tegen de vangrail gebotst. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. Er is een bloedproef van hem afgenomen om vast te kunnen stellen of hij te veel gedronken heeft.

BUITEN BEWUSTZIJN (Heusden)

Getuigen vonden afgelopen nacht op de Pelsestraat in Heusden een 31-jarige inwoner van Oudheusden liggend op het trottoir aan. De man was buiten bewustzijn. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Waalwijk vervoerd en opgenomen. Toen de man bij bewustzijn kwam verklaarde hij dat hij twee klappen in zijn nek had gevoeld en daarna buiten kennis was geraakt. Hij miste geen goederen. De politie verzoekt eventuele getuoigen van het voorval zich te melden bij het politieteam Heusden tel. 0416-371234

VERNIELINGEN EN VERZET TEGEN POLITIE ('s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht zijn op de Vughterstraat twee mannen uit Boxtel (24 en 19 jaar), een 23 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch en een 26 jarige man uit Eindhoven aangehouden. Agenten waren bezig met hun werkzaamheden op de Vughterstraat toen zij verderop in de straat een hoop kabaal hoorden. Zij gingen een kijkje nemen en zagen dat de 23 jarige man met enkele fietsen aan het gooien was. Hij werd aangehouden hetgeen door de 24-jarige man niet op prijs gesteld werd. Hij probeerde zijn vriend uit de handen van de politie te onzetten. Met assistentie van enkele collega's konden de agenten deze beide personen alsnog aanhouden. De twee andere mannen bleven, luid schreeuwend, de rust verstoren. Toen hen enkele malen duidelijk te verstaan was gegeven dat zij weg moesten gaan maar dit steeds weigerden, zijn ook zij aangehouden. Het viertal is ingesloten.

MET DRANK EN ONTZEGGING TOCH ACHTER HET STUUR ('s-Hertogenbosch)

Een 23-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch werd vanmorgen om half negen op de Simon Stevinweg in zijn woonplaats betrapt op het rijden in een auto terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Bovendien had de man te veel gedronken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar bleek dat de man ook nog een bedrag van ruim f. 500,00 achterstallige geldboetes moest betalen. Toen bleek dat hij deze niet kon betalen is hij ingesloten.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING ('s-Hertogennbosch)

Vanmiddag is in zijn woning in 's-Hertogenbosch een 20-jarige Bosschenaar aangehouden omdat hij kort tevoren op de kruising van de Van Berkelstraat met de Van der Weeghensingel in zijn woonplaats tegen een andere personenauto aan was gereden. Hij was na de aanrijding doorgereden. De bestuurder van de andere auto, een 59-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch, stond op de Van der Weeghensingel te wachten om de kruising op te rijden. Hij kon het kenteken van de auto van de tegenpartij noteren en waarschuwde de politie. De verdachte bleek geen rijbewijs te bezitten en bekende na zijn aanhouding opzettelijk te doorgereden.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 5050 '
Lees ook