Politiebericht Den Bosch 7-09-2001
Politiebericht district Den Bosch

DRIEHONDERDACHTENTWINTIG CONTROLES BIJ VAKANTIEPROJECT (Rosmalen)

De politie Rosmalen heeft in de maanden juli en augustus in Rosmalen 328 controles uitgevoerd bij woningen van mensen die op vakantie waren en hun afwezigheid bij de politie hadden gemeld. Dat de controles niet voor niets waren bleek uit het feit dat bij één woning de schuifpui openstond, bij een andere woning de sleutel nog in de achterdeur zat en bij een aantal woningen te opzichtige tekenen van afwezigheid, zoals overvolle brievenbussen en dichte gordijnen werden aangetroffen. In alle gevallen is middels sleutelhouders naar een oplossing gezocht. In 1999 voerde politieteam Rosmalen 342 controles uit, in 2000 waren dat er 291 en dit jaar 328.

INBREKERS CONTAINER BOUWTERREIN OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagvond heeft de politie Den Bosch een diefstal van bouwgereedschappen verijdeld door de aanhouding van twee Bosschenaren (19- en 21 jaar oud). Zij werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bouwcontainer aan het Sterrenbeeld in s-Hertogenbosch. Surveillerende agenten zagen een auto met geopende achterklep op een verdachte plaats staan. Bij nader onderzoek bleek dat er op een bouwterrein een bouwcontainer was opengeslepen waaruit een grote hoeveelheid bouwgereedschap buiten was klaargezet om mee te nemen. Eén van de Bosschenaren werd aangehouden toen hij van het bouwterrein afkwam. De tweede verdachte kon in de omgeving van de auto worden aangehouden. Beiden hadden geen plausibele verklaring voor hun aanwezigheid. Onder één van de matten van de auto troffen de agenten een mes aan. Beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

AUTODIEF MELDT ZICH OP POLITIEBUREAU (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag heeft een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zich met een gestolen auto op het politiebureau aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch gemeld. Hij is aangehouden. De man meldde zich met de mededeling dat hij op 4 september jl. op de Bijenkoningin een VW Golf had ontvreemd. De verdachte is daarop aangehouden en ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de man met auto op 5 september jl. bij een tankstation aan de Helftheuvelweg voor een bedrag van ongeveer Fl. 100,= benzine had getankt zonder te betalen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is een 22-jarige Bossche automobiliste op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed met haar auto in de richting van de Bruistensingel en werd aangereden door een 40-jarige automobiliste uit Empel die vanuit tegenovergestelde richting de voor haar links gelegen inrit van het Barkhotel in wilde rijden. Zij zag het slachtoffer over het hoofd en ramde de auto in de flank. De Bossche is met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het carolusziekenhuis. Beide autos liepen schade op.

BIJ CONTROLE AUTO VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch/Vlijmen)

Bij een controle zijn van donderdag op vrijdag op de Orthenseweg in s-Hertogenbosch een 33-jarige en een 24-jarige Bosschenaar aangehouden als verdacht van een inbraak in Vlijmen. Een derde verdachte zag kans te ontvluchten. De politie controleerde het voertuig omdat zich eerder die nacht o.a. een inbraak bij een winkel op de Oliemaat in Vlijmen had plaatsgevonden, waar o.a. shag en sigaretten waren buitgemaakt. In de auto troffen de agenten een grote plastic tas met sigaretten en shag en een voor afdreiging geschikt imitatievuurwapen aan. De twee agenten wilden overgaan tot aanhouding van de drie inzittenden, waarop één van hen wist te ontvluchten. De twee anderen zijn aangehouden en ingesloten.

MAN RIJDT MET SLOK OP DOOR ROOD (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch een 26-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op toen hij een rood verkeerslicht negeerde en met vrij hoge snelheid de Hinthamerstraat inreed. Bij controle bleek dat hij teveel gedronken had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

RUIT KINDERDAGVERBLIJF VERNIELD (Oudheusden)

Van donderdag op vrijdag is een ruit van een kinderdagverblijf aan de Van Deelenstraat in Oudheusden vernield. Vermoedelijk zijn de vernielingen aangericht door het schieten met een luchtbuks.

WINKELDIEF BETRAPT (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is een 52-jarige man uit Maliskamp bij een drogisterij aan de Pensmarkt in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een geurtje en een zonnebril ter waarde van Fl. 125,=. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

NIEUWKUIJKER BETRAPT OP WINKELDIEFSTAL (Vlijmen)

Vrijdagmorgen is een 36-jarige Nieuwkuijker bij een supermarkt aan het Burgemeester Houtplein in Vlijmen betrapt op winkeldiefstal. De man stopte vleeswaren en kaas in zijn tas en jaszakken en wilde de winkel verlaten zonder deze goederen te betalen. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 5100 '
Lees ook