Woensdag 14 Juli

INDIRECTE BLIKSEMINSLAG ZENDMAST POLITIE ('s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen is de bliksem ingeslagen in de omgeving van een zendmast van de politie Brabant-Noord, het portofoonverkeer in het district Den Bosch is de gehele ochtend gestoord geweest. De agenten konden naast de portofoonverbindingen nog beschikken over mobilofoon en autotelefoon waardoor de berichtgeving gewoon doorgang kon vinden. Rond zes uur vanmorgen werd Den Bosch opgeschrikt door een harde donderslag. De bliksem bleek te zijn ingeslagen in de directe omgeving van de zendmast van de politie aan de Graaf van Solmsweg in 's-Hertogenbosch. Volgens verbindingstechnici van het Korps Landelijke Politie Diensten ontstaat in de omgeving van zo'n inslag een spanningsveld van enkele tienduizenden Volts waardoor de fijn afgestelde zendapparatuur ontregeld / defect kan raken. De mast zelf is voorzien van een bliksemafleider. De storing heeft tot het middaguur geduurd.

SCHELDPARTIJ OP "BAKKIE" ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is de vrouw van een 35-jarige bewoner van een woning aan de Derde Hambaken in 's-Hertogenbosch op haar 27 Mc "bakkie" uitgescholden door een 29-jarige bewoonster van de Vijfde Haren. De 35-jarige man en zijn vrouw gingen naar de woning van de vrouw aan de Vijfde Haren om e.e.a. uit te praten. De vrouw kwam aan de deur met een mes in haar hand. Het echtpaar maakte rechtsomkeert en ging weer naar huis. Later die nacht stond de echtgenoot van de 29-jarige vrouw met een onbekende man aan de deur bij het echtpaar op de Derde Hambaken.Het tweetal begon een scheldpartij, de 35-jarige bewoner sloot daarop de voordeur van zijn woning. Op dat moment werd een ruit van de voordeur ingeschopt. De politie onderzoekt wie de vernieling heeft gepleegd.

VERDACHTE WIL CEL IN ('s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 30-jarige Bosschenaar op de Boschdijkstraat in zijn woonplaats aangehouden als verdacht van vernieling van een ruit cq. poging tot inbraak in een tankstation aan de Veemarktweg. De verdachte verklaarde verslaafd te zijn aan drugs en door geldgebrek gedwongen, te willen afkicken. Door het vernielen van een ruit van veiligheidsglas probeerde hij te bereiken dat hij zou worden ingesloten. Hij is op zijn wenken bediend.

VROUW RAAKT MACHT OVER STUUR KWIJT (Haarsteeg)

Dinsdagavond is een 20-jarige Oudheusdense op de Haarsteegsestraat in Haarsteeg de macht over het stuur van haar auto kwijtgeraakt. De vrouw reed in de richting van Elshout, raakte op onverklaarbare wijze de macht over het stuur kwijt, ramde een geparkeerde auto en kwam tegen een heg tot stilstand. Het slachtoffer kon na controle in het GZG in Den Bosch weer naar huis. Beide auto's en de heg liepen fikse schade op.

GEZOCHTE ACHTEROP POLITIEFIETS ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 42-jarige Bosschenaar op het Stationsplein in zijn woonplaats na te zijn aangehouden vervoerd op een dienstfiets. De man moest nog een straf van 28 dagen uitzitten. Hij stapte zonder problemen achterop de bagagedrager van de fiets. Hij zag het leven op straat op het moment volgens zijn zeggen toch niet meer zitten. De straf moest hij nog uitzitten i.v.m. een vonnis betreffende overtreding van de Opiumwet.

ALCOHOL IN HET VERKEER ('s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 29-jarige Bosschenaar op Rijksweg A2 in zijn woonplaats betrapt op het rijden in zijn auto onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod en een boete van Fl. 390,=.

VROUW BEROOFD ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 52-jarige Bossche op de Rompertsebaan in haar woonplaats beroofd van een tas. De vrouw reed op haar fiets vanaf de Rompertpassage over de Rompertsebaan terhoogte van de Dela. Plotseling trok de duopassagier van een achteropkomende bromscooter de tas uit de handen van de vrouw. Het slachtoffer kon zich door de kracht waarmee werd getrokken nauwelijks staande houden. Het tweetal ging er vandoor in de richting van de Aartshertogenlaan. In de tas zat een geldbedrag van ruim duizend gulden. De politie verzoekt eventuele getuigen te bellen met Team Z.O.N. tel.nr. 073-6991699.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING (Hedikhuizen)

Woensdagmorgen is een 28-jarige bromfietser uit Giessen op de Bokhovenseweg in Hedikhuizen gewond geraakt bij een aanrijding met een 25-jarige automobilist. De bromfietser reed in de richting Bokhoven. Een hem tegemoetkomende automobilist reed vlak voor de bromfietser linksaf een inrit in waardoor een aanrijding ontstond. Het slachtoffer is met een vermoedelijk gebroken been overgebracht naar het GZG in Den Bosch. Beide voertuigen liepen schade op.

SLACHTOFFER VERNIELING LOOFT BELONING UIT ('s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag zijn in de wijk Maaspoort in 's-Hertogenbosch op o.a. de locaties Vorrinklaan, Troelstradreef, Lokerenpassage een achttal auto's bekrast. In sommige gevallen is een schade van Fl. 1500,= ontstaan. Eén van de slachtoffers looft een beloning van Fl. 1.000,= uit voor de tip die kan leiden tot aanhouding van de daders. Met uw tips kunt u tijdens kantooruren terecht bij Team West & Maaspoort van het District Den Bosch op telefoonnummer 073-6991699.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 5257 '
Lees ook