Woensdag 22 September

AUTO BEKRAST (Drunen)

Van dinsdag op woensdag is op de Govert Flinckstraat in Drunen een auto bekrast. De auto stond voor de woning van de benadeelde geparkeerd en is aan de linkerzijde met een scherp voorwerp bekrast.

FIETSER OP RIJKSWEG ('s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag troffen surveillerende agenten op Rijksweg A2 onder 's-Hertogenbosch een 15-jarige fietser op de vluchtstrook aan. Voor zijn eigen veiligheid is hij met fiets en al bij zijn ouderlijk huis in Kerkdriel afgeleverd. Proces-verbaal is opgemaakt.

DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT VAN DIJK ('s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is een 47-jarige Engelsman op de Empelsedijk in 's-Hertogenbosch onder invloed van alcohol van de dijk afgereden. De man reed in de richting Oud Empel en kon op een gegeven moment vanwege dijkverzwaringswerkzaamheden niet verder. Hij wilde keren en rolde daarbij met zijn auto van de dijk af. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De auto is door een takelwagen en een graafmachine weer op de dijk gezet.De bestuurder raakte niet gewond.

MET GROTE SNELHEID OVER PROVINCIALE WEG (Heusden)

Dinsdagavond is een 34-jarige man uit Meeuwen op de Provinciale weg N267 in Heusden betrapt toen hij met zijn auto met grote snelheid reed. De man reed 142 km/h waar slechts 80 km/h was toegestaan. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.

DRONKELAP VALT BIJNA VAN BALKON (Drunen)

Dinsdagavond heeft een buurtbewoner van een galerijflat aan De Werf in Drunen voorkomen dat een 38-jarige dronken Drunenaar van het balkon van de derde verdieping van de flat afviel. De dronkelap lag gedeeltelijk over de rand, op het moment dat de buurtbewoner ingreep. De politie heeft de man, die niet meer op zijn benen kon staan, naar huis "gesleept" en op zijn bed gelegd.

GLUURDER (Heusden)

Dinsdagavond heeft de bewoonster van een woning aan de Molenstraat in Heusden een gluurder betrapt die via een raampje op de eerste verdieping van de woning naarbinnen stond te gluren. De vrouw had kort daarvoor gebruik gemaakt van de zonnebank. De gluurder was via een regenpijp omhoog geklommen. Toen hij werd betrapt is hij er vandoor gegaan.

POMPBEDIENDE MISHANDELD ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is bij een tankstation aan de Bosscheweg in 's-Hertogenbosch een 21-jarige pompbediende mishandeld door een klant. De man had getankt en wilde betalen met een pinpas waar onvoldoende saldo op aanwezig was en dus niet lukte. Toen hij even moest wachten om een formulier in te vullen, sloeg de man het slachtoffer in het gezicht, bedreigde een klant en ging er vandoor. De identiteit van de verdachte is bekend. Hij kon nog niet worden aangehouden.

DEKBEDOVERTREKKENDIEF LAAT FIETS ACHTER ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag heeft een onbekende dekbedovertrekkendief, bij een winkel aan het Werfpad in 's-Hertogenbosch, zijn fiets noodgedwongen moeten achterlaten. De man werd betrapt op diefstal van een viertal dekbedovert rekken en wilde er op zijn fiets vandoorgaan. Een verkoper hield de fiets vast, waarna de dief er te voet vandoor ging.

BROMFIETSCONTROLES ('s-Hertogenbosch, Vlijmen, Drunen)

Dinsdagmiddag zijn op een aantal locaties in 's-Hertogenbosch, Vlijmen en Drunen bromfietscontroles gehouden. In het totaal is in 67 gevallen proces-verbaal opgemaakt. In twee gevallen trof de politie een gestolen bromfiets aan. In 26 gevallen is een bekeuring gegeven voor het niet hebben/niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat. In veertien gevallen was er sprake van teveel vermogen/snelheid. De overige gevallen, betroffen rijden door rood, geen verzekeringsbewijs bij zich hebben, niet dragen van de helm en geen gele of oranje plaat. Op 9 september vond er een preventieve controle plaats waar bromfietsers vrijblijvend hun bromfiets op vermogen/snelheid konden laten testen. Vanaf die datum treedt de politie repressief op.

GREEP UIT KASSA ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag heeft een onbekende man een greep gedaan in de kassa van een reisbureau in het postkantoor aan de Kerkstraat in 's-Hertogenbosch. De medewerkster stond even te telefoneren toen de man zijn slag sloeg. Er is een paar honderd gulden ontvreemd.

WINKELDIEFSTAL (Drunen)

Dinsdagmiddag is een 13-jarig inwoonstertje uit Drunen bij een supermarkt aan de Grotestraat in haar woonplaats betrapt op diefstal van chocolade ter waarde van ongeveer Fl. 25,=. In overleg met haar ouders wordt zij voorgedragen voor alternatieve bestraffing via Buro HALT.

AGRESSIE IN HET VERKEER ('s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 37-jarige Bosschenaar op de Torenstraat in 's-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van mishandeling van een 27-jarige plaatsgenoot. Volgens het slachtoffer reed de verdachte zo dicht langs hem, dat hij hem raakte. De bestuurder van de auto stopte, waarna een woordenwisseling ontstond. De verdachte sloeg de 27-jarige Bosschenaar een aantal malen in het gezicht en reed weg. Een getuige wist de politie de identiteit van de verdachte te vertellen. Hij is aangehouden en op het bureau verhoord.

DIEFSTAL LAPTOP ('s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is vanuit een vergaderruimte aan het Stationsplein in 's-Hertogenbosch een laptop weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 5373 '
Lees ook