Woensdag 17 Februari

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING EN VERZET BEREDENEN

('s-Hertogenbosch) In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op de Karrenstraat in 's-Hertogenbosch een 30-jarige en 17-jarige Bosschenaar aangehouden voor belediging van de bereden politie en verzet bij de arrestatie. Er bevonden zich op dat moment veel mensen op straat i.v.m. sluiting van de horecagelegenheden. De bereden politie hield hierbij toezicht. Drie personen zongen in de richting van de twee bereden agenten liedjes met een sterk beledigend karakter. ("Kankerwouten", de grootste Nazi en lul zit op het paard"), de 30-jarige man probeerde het uitgaanspubliek op ruien om deze tekst mee te gaan zingen. Na een paar waarschuwingen verwijderde een van de mannen zich, terwijl de 30-jarige en 17-jarige mannen verder zongen. De 30-jarige verdachte probeerde een paard de slaan. Op dat moment zijn beide mannen aangehouden. De jongste ging rustig mee, de oudste verdachte probeerde tijdens zijn transport naar het bureau diverse malen een kopstoot uit te delen aan agenten. Om zijn verzet te breken heeft hij een paar corrigerende klappen gekregen. Hij staakte zijn fysieke verzet, maar ging verbaal vrolijk verder. De 17-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. De 30-jarige Bosschenaar is ingesloten.

MAN DOET GREEP IN KASSA (Drunen)

Dinsdagmiddag heeft een onbekende man een greep gedaan in de kassa van een apotheek aan de Grotestraat in Drunen. Hij maakte een onbekend geldbedrag buit. De man kocht iets in de apotheek en betaalde, op het moment dat de kassalade openging deed hij een greep in de kassa. De geschokken apothekersassistente waarschuwde haar collega's. De man verliet op dat moment de zaak. Signalement van de dader Man, lichtgetint uiterlijk, ca. 22 jaar, zwart halflang haar, zwarte lederen jas tot over de heupen, de man droeg iets op zijn hoofd en had gebreide handschoenen aan. Eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden bij politieteam Heusden 0416-371234.

VROUW MISHANDELD OP TOILET ('s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is een 54-jarige Bossche mishandeld op een toilet van een horecagelegenheid aan de Krullartstraat in 's-Hertogenbosch. De vrouw bevond zich in het toilet toen haar GSM afging. De vrouw beantwoordde het gesprek. Op dat moment trok een man de niet afgesloten toiletdeur open en sommeerde haar niet te bellen. Over het e.e.a. ontstond een discussie. De man probeerde de vrouw van het toilet te verwijderen. De vrouw verzette zich, waarna de man haar een klap in het gezicht gaf en er vandoor ging. De vrouw liep hierbij een bloedende wenkbrauw op. De identiteit van de dader is inmiddels bekend, hij kon nog niet worden aangehouden.

BEJAARD ECHTPAAR OVERVALLEN ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is een bejaard echtpaar overvallen in hun woning aan de Pieter Breughelstraat in 's-Hertogenbosch. De daders zijn zonder buit gevlucht. Rond acht uur werd bij het bejaarde echtpaar (beiden 71 jaar) aan de deur gebeld. De man des huizes opende de deur, waarna een gewapende overvaller naarbinnen drong. Een tweede overvaller bleef voor de deur staan. De vrouw des huizes kwam op het gestommel af en zag haar man in de gang op de grond lag, naar later bleek had hij de voordeur tegen zich aangekregen. De man riep naar zijn vrouw, waarop de daders er plotseling vandoor gingen.

DIEFSTAL HANDTAS ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond is van een 46-jarige Bokhovense in een restaurant aan de Goudsbloemvallei in 's-Hertogenbosch een tas met inhoud gestolen. De vrouw liep het restaurant uit en merkte dat zij haar tas binnen had laten staan. Toen zij terugliep naar de tafel waar zij had gezeten, bleek de tas te zijn verdwenen. In de tas zaten o.a. creditcards, sieraden en een geldbedrag.

DRONKEN AUTOMOBILIST RECALCITRANT ('s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is bij een routinecontrole een 29-jarige automobilist uit Boxtel op de Koningsweg in 's-Hertogenbosch aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man gedroeg zich vooral verbaal, maar later ook op het bureau lijfelijk recalcitrant. Omdat de verdachte al vaker voor het rijden onder invloed met Justitie in aanraking was geweest, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

ZAKKENROLLERIJ ('s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag zijn een 32- en 38-jarige Bossche in een horeca-gelegenheid aan de Kruisstraat in 's-Hertogenbosch slachtoffer geworden van zakkenrollerij. In beide gevallen werd de portemonnee met inhoud van ruim honderd gulden ontvreemd zonder dat de eigenaressen daar iets van merkten.

RUZIE OM PARKEERPLAATS ('s-Hertogenbosch)

Woensdagmorgen is een 48-jarige Udenaar bij een ruzie om een parkeerplaats van het Grootziekengasthuis aan de Zuid Willemsvaart in 's-Hertogenbosch gewond geraakt. De man stond met zijn auto als voorste in een rij van vier te wachten tot er een plaatsje vrijkwam op het parkeerterrein. Mensen gebaarden naar het slachtoffer dat zij weggingen en hij op het plaatsje terecht kon. Plotseling kwam van achter de rij een auto aanrijden die het plaatsje inpikte. Het slachtoffer stapte uit en eiste de plek op. Hij kreeg direct een vuistslag in het gezicht waardoor hij ten val kwam. Naast een schaafwond aan zijn elleboog liep het slachtoffer o.a. een blauw oog op. De politie onderzoekt de zaak.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 5394 '
Lees ook