Maandag 19 Juli

AUTOINBREKER BEKENT AUTONBRAKEN EN DIEFSTAL AUTO'S

('s-Hertogenbosch) Zondagmorgen is op de Hekellaan in 's-Hertogenbosch een 25-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op heterdaad aangehouden voor een auto-inbraak. De man heeft inmiddels negen soortgelijke inbraken bekend. Speciaal op auto-inbraken postende agenten in burger konden de man op heterdaad betrappen op het moment dat hij net inbrak in een auto. Hij maakte hierbij een jas t.w.v. Fl. 250,= buit. De verdachte werd in verzekering gesteld en bekende gedurende het onderzoek tot op heden negen auto-inbraken en betrokkenheid bij diefstal van een Opel aan de Boschveldweg en een Toyota aan de Citadellaan. De dit weekend gestolen Opel werd op aanwijzing van de verdachte vandaag aangetroffen op de Hekellaan. De Toyota is afgelopen week aangetroffen in Utrecht. De politie verwacht dat de verdachte nog meer zaken op zijn kerfstok heeft.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR AUTO- FIETSENDIEFSTAL (Hintham)

Zaterdag is aan de Zuid-Willemsvaart in 's-Hertogenbosch een 43-jarige man aangehouden in een gestolen auto. Een tweede 24-jarige verdachte werd korte tijd later aangehouden op de Vogelstraat in 's-Hertogenbosch. Het tweetal wordt verdacht van diefstal op 6 juli jl. van een blauwe Opel Kadett op de Hendrik Chabotstraat in Hintham en op vrijdag 16 juli van diefstal van een tweetal fietsen vanaf het Vreeburg in Rosmalen. De politie kwam hen op het spoor na een paar tips van getuigen. Het tweetal is in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat het tweetal voor meer diefstallen in aanmerking komt.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Zondagavond is op aan het Rompertcentrum in 's-Hertogenbosch een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdacht van een auto-inbraak. Op zondag 11 juli jl. constateerde een getuige dat de jongen had ingebroken in een personenauto aan het Rompertcentrum in 's-Hertogenbosch. De getuige zette een achtervolging in op de verdachte, maar moest het afleggen tegen diens loop-snelheid. De auto-inbreker liet tijdens zijn vlucht o.a. een buitgemaakte radio-CD speler, een CD en een flesje parfum vallen. De getuige herkende de auto-inbreker als een voormalige buurtgenoot en meldde dat aan de politie. Surveillerende agenten zagen de verdachte gisterenavond lopen op het Rompertcentrum en hielden hem aan. De jongen is ingesloten.

VIJFENTWINTIG TON GERSTENAT OP DE WEG ('s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is een 44-jarige Bossche chauffeur op de toerit vanaf de Rietveldenweg naar de rijksweg A 59 richting A2 in 's-Hertogenbosch zijn lading van bijna 25 ton bier van een bekend "Bosch" merk verloren. De man koppelde kort daarvoor een geladen oplegger aan en ging ervan uit dat een ander gecontroleerd zou hebben of de lading goed vaststond. Bij het maken van de bocht naar de toerit van de rijksweg begon de lading te schuiven en kwam in de bocht terecht. Rijkswater-staat heeft de ravage opgeruimd.

KOEIEN GERUIME TIJD ZONDER WATER (Rosmalen)

Zaterdagavond meldde een bewoner van de Baroniehoeven in Rosmalen dat de koeien in het weiland nabij de kruising Oude Baan-Oost / Baroniehoeven met het hete weer zonder water stonden. E.e.a. zou vermoedelijk al een aantal dagen het geval zijn. De slang van de watervoorziening van de beesten bleek niet in het water te liggen. De melder zorgde dat de slang weer in het water terecht kwam en de beesten weer te drinken kregen. De dames bleven zeer tevreden achter. De politie onderzoekt aan wie het land toebehoort.

DRONKEN MAN WEIGERT PERSONALIA OP TE GEVEN ('s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 33-jarige Bosschenaar betrapt toen hij op het Hinthamereinde in zijn woonplaats vlakbij de voordeur van een woning stond te plassen. Hij kreeg een proces-verbaal voor het wildplassen en weigerde zijn persoonsgegevens op te geven. Op het moment dat omstanders zich met de zaak gingen bemoeien ontstond bijna een vechtpartij. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. In het bureau presteerde hij het de ophoudkamer helemaal onder te urineren. Gewapend met dweil en emmer heeft hij zijn eigen vuil op mogen ruimen. Uiteindelijk heeft de man na het opgegeven van zijn naam met een bekeuring tegen de ochtend het bureau mogen verlaten.

TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BALDADIGHEID ('s-Hertogenbosch)

Zondagavond zijn een 12- en een 17-jarige Bosschenaar in een woning aan de Jan van Galenstraat in hun woonplaats aangehouden als verdacht van baldadigheid. Het tweetal zou twee buurvrouwen hebben uitgescholden en hun woningen met aardappels hebben bekogeld. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

GELD BUITGEMAAKT BIJ INBRAAK ('s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is aangifte gedaan van een dit weekend gepleegde inbraak bij een damesmodezaak aan de Schapenmarkt in 's-Hertogenbosch. In de zaak is een kassa opengebroken waaruit ruim tweehonderd gulden aan wisselgeld is ontvreemd.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING ('s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is op een parkeerplaats aan het Rompertpark in 's-Hertogenbosch een geparkeerde auto van een 44-jarige Bossche aangereden. De dader is er vandoor gegaan zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. Het voertuig liep een gedeukt rechterachterspatbord op.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 5420 '
Lees ook