Vrijdag 10 December

ACHT AANHOUDINGEN BIJ CONTROLE BORDELEN ('s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag hebben rechercheurs van de Vreemdelingendienst in combinatie met Zedenrechercheurs van het District Den Bosch acht vrouwen aangehouden. De aanhoudingen zijn verricht tijdens routinecontroles ter bestrijding van illegale vrouwenhandel, het werken van minderjarigen in de prostitutie en illegale arbeid in de prostitutie. De controles werden verricht in diverse bordelen in s-Hertogenbosch

Antoon der Kinderenlaan In een bordeel aan de Antoon der Kinderenlaan in 's-Hertogenbosch is een 33-jarige Engelse aangehouden. De vrouw maakte gebruik van een vervalst Nederlands paspoort. Zij is voor nader onderzoek ingesloten. Een 21-jarige Tsjechische was niet in het bezit van een verblijfsvergunning, zij vertrekt op eigen gelegenheid en kosten uit Nederland. Een 31-jarige Marokkaanse had een aanvraag lopen tot een verblijfsvergunning en was nog niet gerechtigd in Nederland te werken. Zij mag in afwachting tot de beslissing op haar verblijfsvergunning in Nederland blijven en is na verhoor in vrijheid gesteld.

Westwal In een bordeel aan de Westwal in 's-Hertogenbosch zijn een 23- en 28-jarige Letse aangehouden. Zij konden niet aantonen rechtmatig in Nederland te verblijven en zijn ingesloten teneinde hun verblijfsstatus vast te kunnen stellen. Op hetzelfde adres is een 39-jarige Surinaamse aangehouden. Deze vrouw hield zich verborgen in een rommelhok van het bordeel en bleek de rechercheurs een valse naam te hebben opgegeven. Zij kreeg een geldboete van Fl. 120,= voor het opgeven van de valse naam en betaalde direct.

Hinthamerstraat In een bordeel aan de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch is een 20-jarige Tsjechische aangehouden. Zij was reeds voor de derde keer illegaal in Nederland. Zij is aangehouden en in Vreemdelingenbewaring gesteld.

Vughterstraat In een bordeel aan de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch is een vermoedelijk 30-jarige Soedanese aangehouden zonder identiteitspapieren, ook in dit geval is de vrouw ingesloten. In alle gevallen dat er sprake was van illegale arbeid is er proces-verbaal opgemaakt tegen de betreffende bordeelhoud(st)er.

MAN PLEEGT SCHENNIS IN TREINCOUPÉ ( 's-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op het Centraal Station in 's-Hertogenbosch een 22-jarige man uit Maastricht aangehouden nadat hij schennis had gepleegd in een trein ten overstaan van een 27-jarige vrouw. Het slachtoffer zat in een coupé van de trein Maastricht naar 's-Hertogen-bosch. De 22-jarige man ging onderweg met ontbloot geslachtsdeel voor de vrouw staan en kreeg een zaadlozing. Het slachtoffer begon te schreeuwen en liep de coupé uit. Bij aankomst in 's-Hertogenbosch waarschuwde zij een conducteur die de politie liet waarschuwen. Agenten hebben de man op het station kunnen aanhouden. Hij is ingesloten.

MAN EN VROUW AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

('s-Hertogenbosch) Donderdagavond zijn op de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch een 19-jarige Bossche en haar 21-jarige echtgenoot aangehouden terzake openlijke geweldpleging. Het tweetal zou twee verkoopsters in een kledingzaak hebben mishandeld. De vrouw kreeg onenigheid met een caissière en begon te vechten. Haar echtgenote kwam van buiten de winkel op het tumult af en raakte slaags met een andere verkoopster. Volgens de vrouwelijke verdachte was zij kwaad geworden omdat zij naar haar idee teveel in de gaten gehouden werd. Beide verkoopsters liepen een paar klappen op. De verdachten zijn aangehouden en na verhoor heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

CONTROLE COFFEESHOPS ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een controle gehouden bij een viertal coffeeshops in 's-Hertogenbosch-Centrum. Twee van deze coffeeshops bleken in overtreding. Emmaplein Bij een coffeeshop aan het Emmaplein werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen van 1043 gram, terwijl 500 gram wordt gedoogd. Hinthamerstraat Bij één van de twee coffeeshops in de Hinthamerstraat was alles in orde, bij de tweede werd een handelshoeveelheid van ongeveer 1000 gram softdrugs aangetroffen. Snellestraat Bij een coffeeshop aan de Snellestraat bleek alles in orde te zijn.

Voor de overtredingen is proces-verbaal opgemaakt. Bij de actie werden acht politiemensen ingezet.

VROUW OP SNORFIETS GEWOND BIJ AANRIJDING ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag is een 58-jarige Bossche op de Bruistensingel in 's-Hertogenbosch gewond geraakt bij een aanrijding met een 19-jarige Bossche fietser. De vrouw reed op haar snorfiets vanuit de richting centrum in de richting Harendonkweg en haalde de voor haar rijdende fietser in. Op het moment dat zij naast hem reed sloeg de 19-jarige jongen met zijn fiets plotseling linksaf waardoor de vrouw ten val kwam. Het slachtoffer is met nekklachten, een hoofdwond en een pijnlijke arm overgebracht naar het Carolusziekenhuis.

DERTIEN BEKEURINGEN VOOR RIJDEN ZONDER HELM ('s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag zijn 13 bromfietsers bij de Stationstunnel in 's-Hertogenbosch bekeurd voor het rijden zonder helm.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING ('s-Hertogenbosch)

Maandag rond het middaguur heeft een 17-jarige Bosschenaar bij een ongeval op de kruising Christiaan Huygensweg/Sportlaan in 's-Hertogenbosch een gebroken sleutelbeen opgelopen. De jongen werd bij het oversteken aangereden door de bestuurder van een witte bestelauto en kwam ongelukkig ten val. De bestuurder van de bestelauto reed door. De politie verzoekt eventuele getuigen van het ongeval zich te melden.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 5625 '
Lees ook