Maandag 15 Februari

AUTO-INBREKER(15) OP HETERDAAD AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 15-jarig Bosschenaartje op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak aan de Citadellaan in 's-Hertogenbosch. De vijftienjarige jongen is ingesloten en heeft inmiddels meerdere auto-inbraken bekend. Een oplettende getuige belde de politie dat zich jongelui verdacht ophielden bij een tankstation op de Citadellaan. De politie zag bij aankomst de groep jongeren uiteenstuiven en wist een van hen na een korte achtervolging aan te houden. Op het parkeerterrein achter het tankstation bleek te zijn ingebroken in een tweetal auto's. De 15-jarige verdachte is ingesloten en heeft inmiddels naast de inbraken op de Citadellaan nog een aantal auto-inbraken bekend. De politie sluit niet uit dat nog meerdere verdachten worden aangehouden.

MAN AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

In de nacht van zondag op maandag is een 30-jarige Bosschenaar op de Karrenstraat in 's-Hertogenbosch aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering van de agenten zich te verwijderen. De man had ruzie gekregen met zijn 26-jarige vriendin en probeerde haar te bewegen met hem mee te gaan. De vrouw was hiervan niet gediend. De inmiddels door voorbijgangers gewaarschuwde politie wilde de geemotioneerde vrouw op eigen verzoek mee nemen naar het politiebureau om haar even tot rust te laten komen. De verdachte trachtte dat te verhinderen en verwijderde zich niet na een vordering daartoe. Hij is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEKEN MET MES ('s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 18-jarige Bosschenaar in een stadsbus op de Chr.Huijgensweg in 's-Hertogenbosch in zijn been gestoken. Vier verdachten varierend in leeftijd van 14 tot 18 jaar uit 's-Hertogenbosch en Schijndel zijn aangehouden en ingesloten. De 28-jarige buschauffeuse bracht de bus tot stilstand toen zij hoorde dat er werd gevochten. Een haar onbekende man kwam met een mes op haar aflopen, zij vluchtte hierop de bus uit. Later bleek dat deze man de dader het mes afhandig had gemaakt en het wilde overhandigen aan de buschauffeuse. De politie komt graag in contact met deze belangrijke getuige, enerzijds om hem een stoffelijk blijk van waardering te overhandigen en anderzijds om een verklaring over de situatie in de bus van hem op te nemen. Twee BBA medewerkers die achter de bus reden wisten twee verdachten aan te houden en over te dragen aan de politie. De andere twee verdachten werden door de politie korte tijd later aangehouden. Een 18-jarige Bosschenaar bleek bij de vechtpartij in zijn been te zijn gestoken. Hij kon na behandeling in het Willem Alexanderziekenhuis weer naar huis. De aanleiding van de vechtpartij is op dit moment nog niet duidelijk. TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR ILLEGALE VERKOOP CARNAVALSMUTSEN

('s-Hertogenbosch) Zondagmiddag is een 32-jarige Duitser aangehouden voor het illegaal venten met carnavalsmutsen op de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch. De handel svoorraad van 164 mutsen werd inbeslaggenomen. De man verklaarde een twintigtal mutsen te hebben verkocht. Voor dezelfde overtreding is een 32-jarige Israelier op de Hooge Steenweg in 's-Hertogenbosch aangehouden, van hem zijn 128 carnavalsmutsen inbeslaggenomen. In beide gevallen beweerden de mannen in opdracht van een man uit Berlijn te hebben gehandeld. Tegen de 32-jarige mannen is proces-verbaal opgemaakt.

WONINGINBRAKEN (Vlijmen)

Zondagavond is ingebroken in twee woningen aan de Marktstaete in Vlijmen. In beide gevallen is een deur geforceerd. In een geval zijn een geldbedrag van enkele duizenden guldens en wat sierraden ontvreemd. Wat er bij de andere woning ontvreemd is, staat nog niet vast.

KEUKEN UITGEBRAND DOOR FRITUURPAN ('s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is in een woning aan de Brugmanstraat in 's-Hertogenbosch een keuken uitgebrand door een oververhitte frituurpan. De bewoners wisten zelf de brand te blussen. De zoon des huizes had de frituurpan aan laten staan. De ouders werden net op tijd wakker door de rookontwikkeling. Zij wisten de brand in de keuken met natte doeken te blussen. De keuken zelf liep ernstige brandschade op, de rest van de woning roetschade. De 47-jarige bewoner had lichte ademhalingsproblemen en is behandeld door de GGD. De brandweer rukte wel uit maar hoefde niet meer op te treden.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

In de nacht van zondag op maandag is op Achter het Wild Varken in 's-Hertogen-bosch een 18-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had even daarvoor een 47-jarige plaatsgenoot op de Vughterstraat plotseling en zonder enige reden in het gezicht geslagen. Het slachtoffer liep hierbij een gezwollen neus en een pijnlijke oogkas op. Proces-verbaal is opgemaakt.

BOZE AUTOMOBILIST ONDER INVLOED RAMT VERKEERSLICHTINSTALLATIE

('s-Hertogenbosch) Van zondag op maandag heeft een 23-jarige Bosschenaar op de Orthenseweg t.h.v. de Vogelstraat in 's-Hertogenbosch een verkeerslichtinstallatie geramd en een auto aangereden. De man reed volgens zijn zeggen met te hoge snelheid na een ruzie met zijn vriendin. De ruzie was ontstaan omdat de vriendin het niet verstandig vond dat haar vriend met een borrel op achter het stuur ging zitten. Komende vanaf de Diezebrug wilde hij twee voor het stoplicht wachtende auto's via het vak voor linksaf rechtdoor voorbijgaan. Op dat moment sprong het licht op groen en trokken de wachtende auto's op. De Bosschenaar kon toen niet meer naar rechts. Hij remde en slipte tegen een mast van een verkeerslichtinstallatie en raakte en passant de rechts naast hem rijdende auto. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Terzake het drankmisbruik is proces-verbaal opgemaakt. De verkeerslichtinstallatie liep schade en beide auto's liepen schade op.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 5878 '
Lees ook