Maandag 15 Maart

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN NA STEKEN MET MES ('s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag zijn bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Torenstraat in 's-Hertogenbosch een 28-jarige Scheveninger en een 29-jarige man uit Breda door messteken lichtgewond geraakt. Een 38-jarige Bosschenaar is in verband hiermee aangehouden. In de horecagelegenheid ontstond op een gegeven moment om nog onbekende redenen irritatie tussen bezoekers. Toen een aantal van hen het pand wilde verlaten zou de 38-jarige Bosschenaar de twee slachtoffers met een mes in de arm hebben gestoken. Een 38-jarige Eindhovenaar is aangehouden omdat hij tijdens de vechtpartij een handgranaat in zijn bezit zou hebben gehad. Later bleek dat hij alleen een beweging zou hebben gemaakt alsof hij een handgranaat wilde gooien. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld. Beide slachtoffers zijn aan de verwondingen behandeld.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

('s- Hertogenbosch) Van zondag op maandag zijn een 23- en een 27-jarige Bosschenaar in hun woning aan de Oranje Nassaulaan in 's-Hertogenbosch aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De twee kwamen aangeschoten thuis in hun studentenwoning en maakten daarbij zoveel kabaal dat de medebewoners dachten dat er een fikse ruzie gaande was. Zij belden de politie. Uit voetsporen op een voor de studentenwoning geparkeerde auto bleek, dat het tweetal over de auto van een medebewoner hadden gelopen. De auto liep hierbij een aantal fikse deuken op. Het tweetal is daarop aangehouden. De 27-jarige verdachte greep een politieman bij zijn keel en werd in de boeien geslagen. Beiden zijn ingesloten.

ENGELSE HANDGRANAAT AANGETROFFEN ('s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag hebben spelende kinderen in een bloemenperk aan de Diamant in 's-Hertogenbosch een handgranaat gevonden. Toen de politie arriveerde bleek dat het een zilverkleurige granaat betrof die gedeeltelijk uit de grond stak. Het Explosieven Opruimings Commando (E.O.D) van de landmacht werd ter assistentie geroepen. Uit onderzoek door deze experts bleek dat het om een Engelse scherfgranaat type Mills 36 ging. De granaat bleek niet compleet te zijn, de slagpin was afgebroken en het slagpijpje ontbrak. De E.O.D. heeft de granaat meegenomen.

PIZZA'S GESTOLEN TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN('s-Hertogenbosch)

Zondagavond zijn op het Hinthamereinde in 's-Hertogenbosch een 16- en een 17-jarige Bosschenaar aangehouden als verdacht van diefstal van pizza's. Het tweetal zou samen met nog een derde persoon uit de box van een 19-jarige bezorger op de Bernestraat, terwijl deze aan het afleveren was, pizza's hebben ontvreemd. Een 16-jarige bezorger is kort daarna op de Hofstad door dezelfde verdachten tot stoppen gedwongen, waarna ook zijn bezorgbox is leeggehaald. De politie wist aan de hand van het signalement twee verdachten aan te houden. Van de derde verdachte is de identiteit bekend, hij wordt later gehoord.

PROFESSIONELE HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD ('s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen heeft de politie in een schuur achter een woning aan de Akeleistraat in 's-Hertogenbosch een hennepkwekerij opgerold. Het betrof een professioneel ingerichte kwekerij met ongeveer 300 oogstrijpe planten. In het filter van de kwekerij werd tevens een jachtgeweer aangetroffen. De planten met handelswaarde van ongeveer Fl. 20.000,= gulden, de apparatuur met een waarde van ongeveer Fl. 10.000,= en het jachtgeweer zijn inbeslaggenomen. De 52-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Uit onderzoek van de PNEM bleek dat de verdachte illegaal stroom gebruikte.

JONGEREN (12) MISHANDELEN LEEFTIJDSGENOOTJE (Rosmalen)

Zondagmiddag hebben twee 12-jarige Rosmalenaartjes op het terrein naast speeltuin "Het Kwekkeltje" in Rosmalen een 11- en 12-jarig plaatsgenootje het leven zuur gemaakt. De twee jeugdige verdachten sloegen de as van een brandende sigaret af in de nek van het 12-jarige slachtoffertje en probeerde de sigaret daarna uit te drukken op de fietsband van het 11-jarige jongetje. Beide slachtoffertjes renden weg. Een van de jeugdige verdachten bracht het 12-jarige slachtoffer ten val waarbij deze schaaf-wonden in het gezicht en op het lichaam en een gescheurde broek opliep. De dadertjes konden worden achterhaald. Zij zullen via Buro HALT alternatief worden bestraft.

MAN GERED BIJ BRAND DANKZIJ OPLETTENDE BUURMAN ('s-Hertogenbosch)

Zondag kon een 30-jarige Bosschenaar, dankzij een alerte buurman tijdig uit zijn brandende woning aan de Haverdonklaan in 's-Hertogenbosch worden gehaald. De buurman rook een brandlucht en waarschuwde brandweer en politie. De politie die als eerste bij de brand aankwam forceerde twee toegangsdeuren. De inmiddels gearriveerde brandweer wist met persluchtmaskers de Bosschenaar uit de brandende rokerige woning te halen. Het slachtoffer bleek de nodige alcohol te hebben genuttigd, waarna hij een frituurpan had opgezet. Hij viel in slaap waarna de pan vlam vatte. Resultaat Slachtoffer met ademhalingsproblemen naar het Willem Alexander-ziekenhuis, keuken uitgebrand, veel brand- en rookschade en een overleden parkiet.

FIETSTER MET BIJTENDE STOF BESPOTEN (Drunen)

Zondagmiddag is een 29-jarige fietster op de Heidijk in Drunen met een bijtende stof in het gezicht gespoten. De vrouw reed rond vier uur met haar echtgenote over het fietspad van de Heidijk vlakbij de Overlaatweg in Drunen. Uit tegenovergestelde richting (vanuit ri. Waalwijk) kwamen twee bromscooters met duopassagiers hen tegemoet rijden. De duopassagier van de achterste scooter spoot de vrouw vermoedelijk met een spuitbus een heftig bijtende vloeistof in de ogen. De vrouw kwam hierdoor ten val. De vrouw heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis. Het politieteam Heusden verzoekt eventuele getuigen telefonisch contact op te nemen met telefoonnr. 0416 - 371234.

BEDRIJFSINBRAAK ('s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Mangaan in 's-Hertogenbosch. Toegang is verkregen door het vernielen van een ruit. Uit een kantoor is een complete computerconfiguratie weggenomen.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN WEGENS HARDDRUGSBEZIT

('s-Hertogenbosch) Zondagmiddag zijn op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch een 19-jarige en een 25-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden wegens het bezit van harddrugs. Het tweetal wordt ervan verdacht de drugs te hebben verstopt in de toiletruimte van een restaurant aan het Stationsplein. De Spoorwegpolitie kwam het tweetal op het spoor door een getuige die had gezien dat de drugs door het tweetal was achtergelaten. De spoorwegpolitie riep bij de aanhouding de hulp van de Bossche politie in. In het toilet werden 14 bolletjes cocaine en 8 bolletjes heroine aangetroffen. De drugs zijn inbeslaggenomen. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 6937 '
Lees ook