Politiebericht Den Bosch 25-07-2001
Politiebericht district Den Bosch

ZAKKENROLLERIJ (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag hebben drie personen, een 25-jarige man uit s-Hertogenbosch, een 50-jarige vrouw uit Hoofddorp en een 35-jarige vrouw uit Kerkdriel bij de politie aan-gifte gedaan van zakkenrollerij. Zij werden van hun portemonnees bestolen in een café aan de Markt, een winkel aan de Hooge Steenweg en een winkel aan de Are-na.

DIEFSTAL UIT WONING (s-Hertogenbosch)

Uit een woning aan de Tweede Rompert in s-Hertogenbosch is dinsdagavond een glazen pot met muntstukken van f. 5,00 gestolen. De verdachte kon de woning bin-nen sluipen omdat een slaapkamerraam open was blijven staan. De bewoner heeft de verdachte bij het verlaten van de woning gezien maar kon hem niet achterha-len.

DIEFSTAL UIT WONING (s-Hertogenbosch)

Zonder dat de slapende bewoners er iets van hebben gemerkt is er afgelopen nacht ingebroken in een woning aan de Tongelaer in s-Hertogenbosch. De inbreker heeft na het boren van enkele gaatjes in het raamkozijn het raam kunnen openen. Hij is er met diverse goederen vandoor gegaan waarvan hij er weer een aantal in de buurt van woning heeft achtergelaten. Het is nog niet bekend wat er uit de woning is ont-vreemd.

MISHANDELD DOOR EX-VRIEND (s-Hertogenbosch)

Een 28-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is dinsdagavond mishandeld door haar ex-vriend. De verdachte was de woning van het slachtoffer binnengelopen door de openstaande voordeur. Kennelijk zonder aanleiding gaf hij de vrouw een stomp op de neus. Toen de vrouw hard begon te gillen is de verdachte de woning uitgegaan. Het slachtoffer liep geen noemenswaardig letsel op. De politie heeft nog geprobeerd de verdachte te achterhalen. Dat is tot nu toe echter niet gelukt.

MISLUKTE KLUISKRAAK (s-Hertogenbosch)

Een nog onbekende inbreker is afgelopen nacht niet geslaagd in zijn opzet om een kluis van een winkel aan de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch te kraken. Kennelijk is de inbreker, nadat hij enkele keren geluiden had gehoord komende vanuit de naastgelegen winkel, een kijkje gaan nemen. Daar kwam hij oog in oog te staan met een reeds aan het werk zijnde winkelier. De inbreker is er vervolgens hals over kop vandoor gegaan want hij heeft al zijn inbrekerswerktuig achter gelaten. In het magazijn van de winkel is behoorlijke waterschade ontstaan, kennelijk omdat het gereedschap bij het forceren van de kluis met water gekoeld moest worden.

INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond kort voor middernacht is er ingebroken in een kledingwinkel aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch. Twee verdachten, Bosschenaren van 36 en 19 jaar, wisten zich met een hoeveelheid kledingstukken op een bromfiets uit de voeten te maken. Zij probeerden, met de politie op hun hielen te ontkomen via de Markt. Daar waren de marktkramen voor de woensdagmarkt al opgesteld. Daardoor werd hun vluchtpoging bemoeilijkt en kwamen vermoedelijk daardoor ten val. De bromfiets en de kleding werden achtergelaten en de verdachten gingen er verder te voet vandoor. De 19-jarige verdachte kon op de Marktstraat worden aangehouden. De 36-jarige verdachte is op de Minderbroedersstraat in de kraag gevat. Beiden zijn woensdagmorgen in verzekering gesteld.

AANRANDING (Maliskamp)

Dinsdagavond is op het AZC in Maliskamp een 30-jarige man uit Mogadishu aange-houden en in verzekering gesteld. De man had een eveneens op het AZC verblij-vend meisje van 12 jaar onzedelijk betast. Verder bleek dat hij die dag ook al een medewerkster van het centrum in de billen had geknepen en tenminste twee keer zijn broek had laten zakken in het bijzijn van medebewoonsters

INBRAAK IN WINKEL (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een winkel aan de Schapenmarkt in s-Hertogenbosch. Twee mannen die zich verplaatsten op een motorfiets hebben een ruit van de toegangsdeur vernield en zijn er met 17 digitale videocameras en het wisselgeld uit de kassa vandoor gegaan.

BEDRIJFSINBRAAK (Heesbeen)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Heesbeenseweg in Heesbeen. Na het vernielen van een ruit is men het pand binnen gegaan. Men heeft kans gezien een kluisje los te breken en mee te nemen.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Een onbekend gebleven bestuurder van een zwarte personenauto is vanmorgen na het veroorzaken van een verkeersongeval op de kruising van de Sint Crispijnstraat met de Boschveldweg doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te hebben ge-maakt. De verdachte sloeg vanaf de Boschveldweg linksaf de Sint Crispijnstraat in en botste omdat hij de bocht te krap nam tegen de auto van een op de Sint Crispijn-straat voorgesorteerd staande personenauto die bestuurd werd door een 20-jarige vrouw uit Hintham. Haar auto liep flinke schade op aan de linkervoorzijde. De ver-dachte claxonneerde nog een keer, stak zijn middelvinger op en reed vervolgens door.

VERKEERSCONTROLE (Heusden)

Woensdagmorgen is door het team verkeershandhaving van de politie Brabant-Noord een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg N267 in de gemeente Heusden. Daarbij zijn 20 bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de maxi-mum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Van een 30-jarige Eindhovenaar is het rijbewijs ingevorderd omdat hij met zijn auto met 170 kilometer per uur over genoemde weg reed. Zijn auto is tijdelijk uit het ver-keergenomen omdat die niet verzekerd was. Een motorrijder is bekeurd omdat hij de doorgetrokken streep overschreed.

ILLEGALE POLEN AANGEHOUDEN (Drunen)

De politie heeft dinsdagavond bij toeval in een bedrijf aan de Zwaluwmoersedreef in Drunen elf illegaal in ons land werkende Polen, 3 vrouwen en 8 mannen, aange-troffen. Zij waren allen aan het werk in een kas en hadden geen werkvergunning. Bij het bedrijf aan genoemde straat zagen surveillerende agenten een auto staan. Rou-tinematig werd het kenteken opgevraagd waarbij bleek dat de auto voor het laatst op 23 december 1998 was gekeurd. Op zoek naar de eigenaar van de auto stuitten de agenten op de Polen. Hun paspoorten zijn ingenomen. Zij zullen zaterdag het land verlaten. Tegen een 35-jarige inwoner van s-Hertogenbosch wordt proces-verbaal opgemaakt terzake het laten werken van deze mensen zonder werkvergun-ningen, strafbaar gesteld in de Wet Arbeid Vreemdelingenzaken.

HELING (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag heeft de politie een 21-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aan-gehouden op verdenking van heling. De man liep tegen de lamp toen hij bij een in-bouwbedrijf een radio in zijn auto wilde laten inbouwen. Het bleek echter te gaan om navigatiesysteem. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in waarbij de verdachte toegaf dat hij de radio voor een bedrag van f. 125,00 had gekocht van een hem niet bij naam bekend persoon. Hij moest daarbij ook zijn eigen autoradio inleveren. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het navigatiesys-teem.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 7029 '
Lees ook