Vrijdag 28 Mei

VERDACHTEN GRANAATAANSLAGEN AANGEHOUDEN

De politie heeft vrijdagochtend 28 mei een 39-jarige inwoner van Eindhoven en twee inwoners van Tilburg van 47 en 37 jaar aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats in verband met de twee aanslagen op een inwoner van Tilburg, een aanslag met een molotovcocktail in Tilburg, de aanslag op een autohandelaar te Eindhoven en de aanslag op de Caroussel en op het hoofdbureau van politie in Den Bosch. Bij huiszoekingen zijn een handgranaat, zes vuurwapens en enkele honderden stuks munitie aangetroffen en in beslag genomen. Het drietal is inmiddels in verzekeringgesteld. Eerder deze week heeft de politie al een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden die verdacht wordt van de aanslagen in Tilburg en de granaataanslag op een autohandelaar in Eindhoven. Het onderzoek naar de aanslagen is sinds begin dit jaar verrichtdoor een groep van een 30 rechercheurs uit de drie Brabantse korpsen.

VUURWAPENS INBESLAGGENOMEN NA BEDREIGING ('s-Hertogenbosch)

Vrijdagmorgen heeft de Bossche politie bij een huiszoeking in een woning aan de Tamboerijn in 's-Hertogenbosch vuurwapens inbeslaggenomen. De 54-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Vanmorgen kreeg de politie een melding binnen van een 48-jarige vrouw dat zij door haar partner in hun woning zou zijn bedreigd met een pistool. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de woning in. Op diverse plaatsen in de woning werden wapens aangetroffen. Totaal werden twee enkelloops kogelgeweren, vier revolvers, een pistool en een busje traangas inbeslaggenomen. De 54-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten. De bedreiging met het pistool vond plaats na problemen in de relationele sfeer. De verdachte wilde de vrouw uit huis zetten.

DRONKEN AUTOMOBILIST VEROORZAAKT AANRIJDING ('s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is een 34-jarige man uit Gameren op de parallelweg Treurenburg in 's-Hertogenbosch onder invloed van alcohol tegen een vrachtauto aangereden. De man zag vermoedelijk tengevolge van het alcoholgebruik de vrachtwagen niet langs de kant van de weg staan. De 30-jarige chauffeur uit Leeuwarden die in de vrachtauto lag te slapen werd pas wakker toen de man kwam vragen of hij hem kon helpen. De linkerachtervelg van de vrachtauto en de auto van de 34-jarige man liepen schade op. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Proces-verbaal voor het rijden onder invloed is opgemaakt.

DRONKEN POOL AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op het Herman Moerkerkplein in 's-Hertogenbosch een dronken Pool aangehouden. De identiteit van de man was op dat moment niet te achterhalen. Hij is ten behoeve van de Vreemdelingendienst ingesloten ter vaststelling van zijn identiteit.

VERDACHTE SCOOTERDIEFSTAL AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is in het Slijpersstraatje in 's-Hertogenbosch een 18-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor diefstal van een bromscooter. Een 20-jarige Bosschenaar zag dat zijn scooter vanaf de Schilderstraat door een onbekende jongen werd gestolen. De gewaarschuwde politie wist de verdachte korte tijd later aan te houden in het Slijpersstraatje. Hij is ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE (Drunen)

Donderdagmiddag zijn bij snelheidscontroles op de Duinweg en de Bosscheweg in Drunen in het totaal 33 automobilisten bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/h. TRUC BIJ PINAUTOMAAT ('s-Hertogenbosch)

Vrijdagmorgen hebben twee mannen een 67-jarige Bossche door een truc bij een pinautomaat aan de Maaspoortweg in 's-Hertogenbosch Fl. 2.500,= afhandig gemaakt. Twee Noordafrikaans uitziende mannen tussen de 30 en 40 jaar maakten het slachtoffer met gebaren duidelijk dat de pinautomaat niet werkte. De vrouw liep de bank binnen, voordat ze aan de beurt is gebaarden de mannen dat de automaat het weer deed. De vrouw liep weer naarbuiten en gaf in goed vertrouwen de pas aan een van de mannen die net deed of hij de pas in de automaat stopte. De vrouw toetste haar pincode in, maar er gebeurde niets. Op het moment dat het slachtoffer de bank inliep om te melden dat haar pas was opgeslokt door de automaat. (Een van de daders had haar pas nog in het bezit) nemen beide mannen het geldbedrag op. Na het verlaten van de bank maakten de mannen haar duidelijk dat ze de pas uit de automaat hebben weten te krijgen en gaven deze aan haar terug. Thuisgekomen belt de vrouw toch nog even naar de bank, dan blijkt dat met de pas bij deze pinautomaat en bij een automaat van een naastgelegen bank een totaalbedrag van Fl. 2.500,= is opgenomen.

GILLENDE CASSIERE JAAGT OVERVALLER OP DE VLUCHT ('s-Hertogenbosch)

Vrijdagmiddag even voor 13.00 uur heeft een gillende cassiere van een supermarkt aan de Rijzertlaan in 's-Hertogenbosch een circa 35-jarige overvaller van noord-afrikaanse afkomst op de vlucht gejaagd. De overvaller vroeg aan het 49-jarige slachtoffer om sigaretten. Nadat de vrouw de sigaretten had gepakt bleek de man inmiddels een mes in zijn handen te hebben. Hij bedreigde de vrouw hiermee. Zij begon zo hard te gillen dat de man, voordat hij zijn eisen bekend had gemaakt, de winkel uitrende. De politie verzoekt getuigen van de overval contact op te nemen op telefoonnummer 073 - 6991699.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 35-jarige Amsterdamse aangehouden voor diefstal in een winkel aan de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch. De vrouw werd betrapt toen zij vanuit een winkel een kadoset met massagespullen wegnam. Een medewerkster van de winkel wist de gestolen spullen terug te pakken. De Amsterdamse werd korte tijd later aangehouden en bleek ook nog twee gestolen fototoestellen in haar bezit te hebben. De politie onderzoekt nog waar deze toestellen zijn ontvreemd. De goederen zijn inbeslaggenomen en de vrouw is na verhoor op het politiebureau heengezonden.

DRUGGEBRUIKERS BEKEURD ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond zijn op de Barbaraplaats in 's-Hertogenbosch een 39-jarige junk uit Heusden en een 24-jarige junk uit Zaltbommel bekeurd voor het gebruiken van drugs in de portiek van een woning.

HOND NESTELT ZICH OP ACHTERBANK AUTO ('s-Hertogenbosch)

Donderdagavond heeft een hond zich genesteld op de achterbank van de auto van een visser aan de Poeldonkweg in 's-Hertogenbosch. De man had de achterportieren van zijn auto wegens de warmte open laten staan. Tot zijn grote verbazing zag hij plotseling dat een hond het zich gemakkelijk had gemaakt op de achterbank van de auto. Het beest had het zo naar zijn zin dat hij met geen stok uit de auto was te krijgen. Uiteindelijk is met hulp van de politie de hond verwijderd. Het dier was losgebroken vanaf het terrein van de voormalige munitiefabriek aan de Poeldonkweg.

INSLUIPING IN WONING ('s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag zijn via een niet afgesloten achterdeur van een woning aan de Korenaar in 's-Hertogenbosch een paar portemonnees, enkele pasjes en een gering bedrag aan geld weggenomen.

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is vanaf de Van Tuldenstraat in 's-Hertogenbosch een grijze Toyota Camry met het kenteken HR-BV-75 ter waarde van ongeveer Fl. 28.000,= ontvreemd.

VUURHAARDEN ONTDEKT IN AFGEBRAND BOSPERCEEL (Drunen)

Vrijdagmorgen ontdekten surveillerende agenten nog een paar kleine vuurhaarden op het gisteren afgebrande bosperceel in de Drunense Duinen. De brandweer Drunen heeft met twee bluswagens de vuurhaarden gedoofd, zij houden e.e.a. verder in de gaten.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 7663 '
Lees ook