Vrijdag 5 Maart

JONGEREN BEKENNEN SERIE ERNSTIGE MISDRIJVEN

Drie jongens uit 's-Hertogenbosch, twee van 16 en een van 15 jaar, hebben bij de politie een serie ernstige misdrijven bekend. De jongens zijn op zondagavond, 28 februari jl. op heterdaad aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een 29-jarige vrouw uit Hintham. De vrouw liep die avond na het halen van een frisse neus in de brandgang van de Quirijn van Amelsfoortstraat in Hintham. Daar kwamen drie jongens, die haar eerder al enige tijd gevolgd waren, hard naar haar toe gerend. Een van de drie jongens zette de vrouw een pistool (namaakpistool geschikt voor bedreiging en afdreiging) op de borst en dwongen haar de tas die zij bij zich droeg af te geven. Toen de vrouw dat niet deed werd er met kracht aan haar tas getrokken. Uit angst voor eventueel gebruik van het pistool gaf de vrouw haar tas af waarna de drie wegrenden. Aan de hand van de signalementsbeschrijving van het slachtoffer kon de politie korte tijd later de drie verdachten aanhouden. Het gebruikte pistool was nog in hun bezit. Zij zijn woensdag voorgeleid aan de officier van justitie. De drie verdachten zijn in bewaring gesteld. Inmiddels zijn met de aanhouding van het trio een 14-tal ernstige en vrij ernstige misdrijven opgelost. De politie gaat er op dit moment nog van uit dat zij nog meerdere misdrijven op het conto van het drietal zal kan bijschrijven. Een team van zes rechercheurs dat aan de zaken werkt sluit niet uit, dat er nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. Gelet op de enorme psychische uitwerking welke hun criminele activiteiten heeft gehad op in het bijzonder de oudere slachtoffers is de hulp van het bureau slachtofferhulp ingeroepen.

Overige opgeloste misdrijven tot 5 maart

1. Diefstal van een bromfiets vanaf de Zevende Slagen in 's-Hertogenbosch op woensdag 20 januari.

2. Inbraak in een woning aan Hintham in Hintham op vrijdag 5 februari. Er is een ruit ingeslagen en uit de woning worden onder meer een videore corder, een fototoestel en een telefoontoestel weggenomen

3. Beroving met geweld in een woning aan de Johan van de Veldestraat in 's-Hertogenbosch op woensdagavond 10 februari. Aan de woning van de 76-jarige bewoner wordt er door drie personen op het raam geklopt en er wordt hem toegeroepen de deur te openen omdat men anders de ruit zou intrappen. Nadat de man de voordeur had geopend komen twee jongens binnen. Een van hen schopt hem vervolgens in de buik waardoor de bewoner ten val wordt. Hij wordt vervolgens bij de keel gepakt en raakt versuft. Daarop wordt hem de portemonnee uit zijn kleding genomen.

4. Mishandeling van een bewoner van een woning aan de Otto Copesstraat in 's-Hertogenbosch op woensdag, 10 februari. Een 86-jarige bewoner van een woning aan de Otto Copesstraat blijkt al geruime tijd te worden gepest door in de buurt hangende jongeren. 's-Avonds omstreeks 19.00 uur wordt hij weer getreiterd en zag toen twee jongens voor zijn deur staan die naar binnen wilden. Hij weigerde echter de deur open te maken en schoof daarna het schuifraam een klein stukje open op hen te woord te staan. Door het geopende raam kreeg de man onmiddellijk enkele klappen in het gezicht en liep daarbij een bloedneus op. Zijn belagers zijn daarna weggelopen.

5. Beroving met geweld in een woning aan de Ophoviuslaan in 's-Hertogenbosch op donderdagavond 11 februari. De 83-jarige bewoner hoort de bel en opent de voordeur. Drie hem onbekende jongeren gedragen zich erg opdringerig en zien kans de hal van de woning te betreden. Van alle indringers krijgt hij vervolgens enkele klappen waardoor hij ten val komt. Op de grond liggend werd de man nog enkele geschopt en geslagen waarna hij zijn portemonnee af moest geven.

6. Inbraak op zaterdagavond 13 februari in een woning aan de Aartshertogenlaan in 's-Hertogenbosch. Een raam is met een steen ingegooid en de gehele woning is doorzocht.

7. Inbraak in een woning aan de Tweede Hervendreef in 's-Hertogenbosch tussen 12 en 15 februari. Na het verbreken van de schuifpui is men binnen gekomen. Er is een potje met klein geld weggenomen

8. Beroving met geweld in de omgeving van de Van Broeckhovenlaan te 's-Hertogenbosch op dinsdagavond 16 februari. Een passant vindt op straat een 68 jarige vrouw uit Utrecht met bloedend gelaat en waarschuwt de politie. De hevig over stuur zijnde vrouw blijkt te zijn overvallen door drie jongeren die er met haar tas vandoor gegaan zijn. Zij heeft vanwege haar emotionele toestand nog geen aangifte kunnen doen.

9. Beroving in een woning aan de Pieter Breughelstraat in 's-Hertogenbosch op dinsdagavond 16 februari. Op aanbellen aan de woning vraagt de 71-jarige vrouw des huizes aan haar man om de deur open de maken. Toen de vrouw daarna een doffe klap hoorde liep zij naar de gang en zag dat haar man tegen de deur van het toilet was gevallen. Zij ziet vervolgens een jongeman gewapend met een pistool in de gang staan en een andere jongen staat buiten. Op het moment dat de man tegen zijn vrouw roept "Haal het geweer" slaan de jongens onverrichter zake op de vlucht.

10. Beroving met geweld op het Rompertpark in 's-Hertogenbosch op zondagavond 21 februari. Een 75-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch loopt rond het winkelcentrum de Rompert en onverwacht hard tegen zijn achterhoofd geslagen. Door de klap valt hij over een stenen muurtje waarna hij nog eens tegen het hoofd wordt geschopt. Zijn portemonnee wordt uit de broekzak gepakt en drie verdachten zetten het daarop op een lopen.

11. Beroving op een videotheek in Berlicum op dinsdagavond 23 februari. Twee mannen komen in de avond de zaak binnen en verlaten die weer. Een van hen komt kort daarna weer terug met een bivakmuts op het hoofd en een pistool in de hand. Hij dwingt toe de afgifte van een geldlade en er mee vandoor.

12. Beroving van een 59-jarige winkelier aan de Pastoor van Thiellaan in Hintham op vrijdagmiddag, 26 februari. Twee van de verdachten waren de winkel binnengekomen. Een van hen had het vuurwapen in de hand maar dreigde daar niet mee. Nadat de ander voor enkele guldens snoep had gekocht werd de kassa geopend en zag hij kans daarin een greep te doen en er met enkele tientjes vandoor te gaan.

13. Poging tot beroving van een cafetariahouder aan de Melis Stokestraat in 's-Hertogenbosch op zaterdagavond 27 februari. Twee met bivakmutsen gemaskerde personen komen de zaak binnen. Een van de twee bedreigt de cafetariahouder met een pistool en wordt bevolen zijn geld af te geven. De vrouw van de cafetariahouder schakelt het luid alarm in en de man loopt in de richting van de overvallers. Beide overvallers vluchten de zaak uit en verdwijnen met een derde persoon die buiten stond te wachten met een bromscooter.

AUTO GESTOLEN ('s-Hertogenbosch)

Uit parkeergarage De Tolbrug aan het Burgemeester Loeffplein in 's-Hertogenbosch is donderdagavond een zwarte personenauto, Nissan Primera, met het kenteken GB-NL-38.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR (Hintham)

Een 57-jarige Bosschenaar kreeg afgelopen nacht een proces-verbaal terzake het rijden onder invloed. De man reed in een personenauto over Hintham in Hintham en bleek bij politiecontrole veel te diep in het alcoholglaasje te hebben gekeken.

FIKSE GELDBOETES VOOR BELEDIGING POLITIEMENSEN ('s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht zijn op de Pensmarkt in 's-Hertogenbosch twee Bosschenaren van 18 jaar oud opgepakt wegens belediging van surveillerende agenten. Het tweetal is na verhoor op het politiebureau in vrijheid gesteld. Justitie besloot beide Bosschenaren direct een geldboete op te leggen van f. 350,00.

Deel: ' Politiebericht Den Bosch - 7729 '
Lees ook