Politiebericht Boxtel 9-08-2001
Politiebericht district Aa & Dommel

ONDERZOEK NAAR GEBRUIK GESTOLEN CREDITCARDS, Sint Oedenrode

Met de aanhouding op woensdag 11 juli in Nijnsel van een vijftal mannen heeft de politie een 13 zaken opgelost waarbij gebruik gemaakt is van gestolen creditcards. Op woensdag 11 juli wist de politie in Nijnsel vijf mannen aan te houden in de leeftijd van 20 tot 29 jaar. De mannen afkomstig uit Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en Sint Annaparochie kochten op dat moment bij een benzinestation in Nijnsel goederen, die betaald werden met gestolen creditcards. Naar aanleiding van de aanhouding is door de politie samen met het Interregionaal Bureau Geld en Waardeverkeer Zuid Nederland een onderzoek ingesteld. Het onderzoek toonde aan dat de mannen bijna dagelijks benzinestations afgingen en daar goederen als telefoonkaarten en sloffen sigaretten kochten. Deze spullen betaalde men steeds met gestolen creditcards. Tijdens het onderzoek zijn grote aantallen gestolen creditcards en telefoonkaarten aangetroffen. De mannen opereerden al enkele maanden door het hele land en in wisselende samenstelling. Hierbij zijn onder andere benzinestations in Nijnsel, Mariahout, Werkendam, Berlicum en Leiden bezocht. Het onderzoek heeft ook aangetoond dat de groep zich ook in Italië en Duitsland heeft schuldig gemaakt aan het kopen met gestolen creditcards. Creditcard maatschappijen zijn hierdoor voor vele tienduizenden guldens benadeeld. De mannen zitten nog steeds in voorarrest

Nog steeds zijn er groepjes en eenlingen actief bij benzinestations met het kopen van spullen als rookwaren en telefoonkaarten, die dan betaald worden met gestolen creditcards. Om niet te worden benadeeld, kan de geldigheid van de creditcard altijd worden gecontroleerd.

BROMFIETS GESTOLEN, Den Dungen

Woensdagmiddag is vanaf de Spurkstraat in Den Dungen een rood/zwarte Honda X8RX bromscooter gestolen. De bromscooter heeft als verzekeringsnummer XQD-148.

INBRAAK EN BRAND CLUBGEBOUW, Sint Michielsgestel

Donderdagmorgen werd een brand gemeld in een clubgebouw van een hondenvereniging aan het Sterrenbos in Sint Michielsgestel. De brandweer kon niet voorkomen dat het gebouwtje zwaar beschadigd werd. Uit een onderzoek is gebleken, dat er eerder die nacht is ingebroken in het gebouw. Het clubgebouw moet als verloren worden beschouwd.

INBRAAK AUTO

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Irenestraat in Sint Oedenrode. Een ruit van de auto werd ingeslagen. Een aantal cd`s, een portemonnee, een broek en een rijbewijs werden gestolen. Woensdagavond is ingebroken in een auto die aan de Peperstraat in Vught geparkeerd stond. Een ruit werd ingeslagen. Enkele cd`s werden gestolen. Vanuit een auto die aan de Dorpsstraat in Vught geparkeerd stond is woensdagavond een zonnebril gestolen. Van de auto werd een ruit ingeslagen.

AUTO GESTOLEN, Esch

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Kollenberg in Esch een gele Renault Express gestolen. Het kenteken van de auto is VH-HP-39.

SNELHEIDSCONTROLE

Donderdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Schijndelseweg in Sint Michielsgestel. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden, werden 397 voertuigen gecontroleerd. Totaal 65 zijn er gefotografeerd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Op de Witvensedijk in Esch zijn donderdagmiddag 33 voertuigen gefotografeerd omdat ze te hard reden. Er werden totaal 113 voertuigen gecontroleerd op deze weg waar 60 km/u gereden mag worden. De hoogste snelheid was 115 km/u.

Deel: ' Politiebericht district Aa & Dommel '
Lees ook