Politiebericht Uden 13-08-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

WATEROVERLAST LEIDT NAAR HENNEPKWEKERIJEN

Na een melding van wateroverlast in een woning aan de Wijsthoek in Uden ontdekte de politie zondagmiddag dat dit water afkomstig was uit een woning van de buren van de melder. Omdat er in deze woning niemand thuis was gingen de agenten via een onafgesloten raam naar binnen. Op de eerste étage en op de zolder troffen zij vervolgens een hennepkwekerij aan. De wateroverlast was onstaan na een lekkage van het irrigatiesysteem. Vermoedelijk was er kort tevoren geoogst, er waren geen hennepplanten meer aanwezig. In de loop van de middag zijn de twee kwekerijen ontmanteld. In beslaggenomen werden onder andere ruim honderd plantenbakken, 550 plantenbakjes en een afzuiginstallatie Naar de bewoner wordt nog een onderzoek ingesteld. Zijn identiteit is bij de politie bekend.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Zondagavond is op de Corridor in Veghel het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit Sint Oedenrode. De man reed ter plekke 151 km. per uur, terwijl 80 km. is toegestaan.

Tussen 19.00 en 21.30 uur zijn op de Gemertsedijk in Erp veertien bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Hier reed de snelste 132 km. per uur. Later op de avond vond de controle plaats op de Corridor in Veghel. Van de tien te hard rijdende automobilisten was de man uit Sint Oedenrode er een van.

TWEE AMOKMAKERS AANGEHOUDEN

De politie heeft rond middernacht op de Markt in Uden een 22-jarige inwoner van Uden aangehouden. De man had, kort nadat hij een woordenwisseling had gehad met een vriend, enkele deuken getrapt in het rolluik van een kiosk aan de Markt. De Udenaar verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de agenten. De betreffende vriend, een 21-jarige plaatsgenoot, wond zich op over de aanhouding van de verdachte en gooide daarom een volle fles sterke drank naar de politieauto. De fles miste zijn doel, maar de werper kon ook mee naar het bureau. Na verhoor zijn beide mannen weer in vrijheid gesteld. De fles drank overigens overleefde de zwaai niet.

AUTO WEG NA INBRAAK

Bij een inbraak afgelopen nacht in een woning aan de Veilingstraat in Uden wisten de dieven, naast een portemonnee, ook de autosleutels van de bewoner te pakken te krijgen. Vervolgens werd de de auto, een groene Mercedes, kenteken 47-DS-RP, gestolen. De dieven kwamen binnen na het vernielen van een raam.

DRONKEN IN DE BERM

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Statenweg in Venhorst een 47-jarige inwoner van Odiliapeel aangehouden. De man was zo dronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan. Surveillerende agenten troffen de man slapend aan in de berm naast de weg. Hij kon wel vertellen waar hij woonde, maar omdat de man geen huissleutels bij zich had, is hem een bed in het politiebureau aangeboden. Na ontnuchtering kon de man zich niet veel meer herinneren. Hij is vanmorgen weer in vrijheid gesteld.

BIER OVER DE STRAAT

Vanmorgen rond 05.30 uur verloor op de kruising Nistelrodeseweg N265 in Uden een vrachtwagen zijn (bier)lading. Tijdens het nemen van de bocht was er volgens de chauffeur wat gebroken in zijn wagen, waarna een groot deel van de lading op de weg schoof. De kruising lag vol met kapotte bierflessen en kratten. De 27-jarige chauffeur uit Veghel kwam met de schrik vrij. De brandweer heeft geassisteerd met de opruimwerkzaamheden. Hoeveel bier er verloren is gegaan, is niet bekend.

Deel: ' Politiebericht district De Leijgraaf '
Lees ook